Σελίδες

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η εκκλησία μοιράζει δωρεάν χωράφια για καλλιέργεια στην Κρήτη

Διαβάστε για την πρωτοβουλία της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου - Καστελίου και Βιάννου σε συνεργασία με τον Δήμο Βιάννου, προκειμένου να καταπολεμηθεί η ανεργία στην Κρήτη
Δωρεάν χωράφια για να καλλιεργήσουν μοιράζει η Εκκλησία της Κρήτης σε νέους αγρότες που έχουν ανάγκη και αναζητούν ελπίδα, αλλά και διέξοδο στο αδιέξοδο της κρίσης.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου - Καστελίου και Βιάννου σε συνεργασία με τον Δήμο Βιάννου, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και αφορά την παραχώρηση σε πρώτη φάση 400 στρεμμάτων εκκλησιαστικής περιουσίας της Μητρόπολης που βρίσκεται ανάμεσα στον Κερατόκαμπο και τον οικισμό Καστρί.
Η αναγγελία της παραχώρησης έγινε την Πέμπτη επίσημα στο Δημαρχείο Βιάννου από τον μητροπολίτη κ. Ανδρέα, παρόντος του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γ. Δεικτάκη, του δημάρχου Βιάννου Π. Μπαριτάκη, νέων αγροτών και κατοίκων της περιοχής.
"Η Μητρόπολή μας, η τοπική εκκλησία, συμπαρίσταται σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία στους νέους αγρότες στον αγώνα για επιβίωση, για πρόοδο και ανάπτυξη", δήλωσε ο μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου - Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας.
Οπως αναφέρθηκε, σε πρώτη φάση θα αξιοποιηθούν τα πρώτα 120 στρέμματα και στη συνέχεια θα δοθούν τα υπόλοιπα, ενώ έχουν ήδη κατατεθεί 25 αιτήσεις νέων αγροτών 30 έως 40 ετών που θέλουν να καλλιεργήσουν.
"Μέσα από την κρίση, την καταστροφή των πυρκαγιών πέρυσι γεννιέται στην περιοχή μας ελπίδα με την πρωτοβουλία του μητροπολίτη για παραχώρηση γης στους νέους που έχουν ανάγκη", δήλωσε ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, ο οποίος και έδωσε συγχαρητήρια επαινώντας δημόσια τον μητροπολίτη κ. Ανδρέα.
Τα συγχαρητήριά τους στον μητροπολίτη έδωσαν επίσης και οι παριστάμενοι κάτοικοι και νέοι αγρότες, λέγοντας ότι "τέτοιες πρωτοβουλίες δίνουν ελπίδα και δύναμη στην κοινωνία και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για την ενεργό συμπαράσταση και τον ρόλο της Εκκλησίας στους έχοντες ανάγκη".
 news247.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου