Σελίδες

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΖΝΧ (ΖΩΗ ΝΑ ‘ΧΟΥΜΕ)

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τους δανειστές, για την έκδοση ομολόγου διάρκειας 50 ετών, το οποίο θα αντικαταστήσει επί της ουσίας το δεύτερο πακέτο στήριξης ύψους 130 δισ. ευρώ. Αυτό θεωρείται μέγιστη επιτυχία από την κυβέρνηση και ιδιαίτερα από τον Γ. Στουρνάρα.

"Είχα προβλέψει το σεισμό"

"Είχα προβλέψει το σείσμο" ισχυρίζεται ο Ηλίας Τσάπας, αναφερόμενος στη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στην Κρήτη. Ο ίδιος έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν την κοινή γνώμη και συγκεκριμένα σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις μεγάλων σεισμών.

ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ Φλερτάροντας με τον Αρμαγεδδώνα: Τι θα σήμαινε η χρεοκοπία των ΗΠΑ


Του Γιώργου Ι. Μαύρου
gmavros@pegasus.gr
Πάνω που η παγκόσμια οικονομία είχε αρχίσει να... ρολάρει η προοπτική ενός οικονομικού Αρμαγεδδώνα επανήλθε αναπάντεχα στο προσκήνιο. Αφορμή έδωσε αυτή τη φορά όχι η... αμαρτωλή Ελλάδα, αλλά οι πανίσχυρες ΗΠΑ, όπου η κόντρα ανάμεσα στον δημοκρατικό πρόεδρο Ομπάμα και το ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους Κογκρέσο γύρω από τον επόμενο προϋπολογισμό έχει φτάσει σε τέτοιο αδιέξοδο ώστε να απειλεί με το αδιανόητο: μια αμερικανική στάση πληρωμών!

ΔΕΚΑΕΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ Οι τελικές ρυθμίσεις στα δάνεια του ΟΕΚ

Του Γιώργου Γάτου
Δεκαετή «περίοδο χάριτος» για την εξόφληση, με μειωμένη έως και 50% τη μηνιαία δόση, συνολικά 97.343 στεγαστικών δανείων ύψους 2,7 δισ. ευρώ που είχαν λάβει δικαιούχοι (εργαζόμενοι και συνταξιούχοι) του ΟΕΚ δίνει η κυβέρνηση. Την απόφαση ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης ύστερα από σύσκεψη με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Θ. Σκορδά, τους γ.γ. Καταναλωτή Γ. Στεργίου, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χρ. Γκόρ­τσο, τον διευθυντή της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γ. Καμπουράκη και το διοικητή του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου. Η νομοθετική ρύθμιση που συμφωνήθηκε να προωθηθεί άμεσα για ψήφιση στη Βουλή προβλέπει: