Σελίδες

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ψέματα, ψέματα, ψέματα…

Tο έχω γράψει ξανά και ξανά: Ζούμε μέσα στο ψέμα. Πνιγόμαστε σε αυτό. Βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό, και παραπάνω. Από τα αμέτρητα, δώστε βάση στο ακόλουθο παράδειγμα.

ΠΡΙΓΚΙΠΕΣΑ-ΜΑΛΑΜΑΣ(ΣΤΙΧΟΙ)


Αδυνατίστε με μακαρόνια, ρύζι και πατάτες. Κι όμως, έχει αποτέλεσμα!


Το ξέρουμε ότι ακούγεται σχεδόν σαν ανέκδοτο, αλλά μπορείτε να αντικαταστήσετε τις δίαιτες της πείνας με όλα εκείνα που θεωρούσαμε τόσο καιρό απαγορευμένα. Ο αμερικανός καθηγητής Terry Shintani στο βιβλίο του “Η Επανάσταση των Καλών Υδατανθράκων” (The Good Carbohydrate Revolution) ορκίζεται ότι είναι αλήθεια. Ναι μπορούμε να τρώμε πατάτες, ψωμί, μακαρόνια, ρύζι και να αδυνατίσουμε.

Η ιστορία της βόμβας Μολότοφ

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός και εκρηκτικός μηχανισμός, που κάλλιστα μπορεί να ονομασθεί βόμβα των φτωχών, λόγω του μηδαμινού κόστους, της ευκολίας κατασκευής και της αποτελεσματικότητάς της σε κάποιες περιπτώσεις. Η πρωτότυπη ονομασία της είναι Κοκτέιλ Μολότοφ και οφείλεται στους Φιλανδούς.

Κιλκίς: Πρόστιμο 31.000 ευρώ γιατί πέταξε το σκυλί του από το αυτοκίνητο

Τσουχτερό πρόστιμο, ύψους 31.000 ευρώ επέβαλε ο δήμος Κιλκίς σε ασυνείδητο ιδιοκτήτη σκύλου, που έβαλε το ζώο σε ένα σακί και το πέταξε από το αυτοκίνητό του, ζωντανό.

Ναυτικές ιστορίες …. ανήκουστης τρέλας !!



Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ
Εδώ και τρία χρόνια, είμαστε (άλλοι) πλήρωμα και (άλλοι) επιβάτες, στο πλοίο «ΕΛΛΑΣ». Ένα ιστορικό πλοίο, παλιάς τεχνολογίας, που βολοδέρνει σμπαραλιασμένο μεσοπέλαγα, μέσα σε μεγάλη φουρτούνα.

ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ - ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ‏



Τώρα ούτε να τρέξεις, ούτε να κρυφτείς δε μπορείς. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ήσυχης αποδοχής σου για όλα τα μέτρα που σου επέβαλλαν. Σού πήραν όλα τα όπλα ενώ τα είχες στα χέρια σου. Τα παρέδωσες εσύ εις το όνομα της ειρήνης και της νοικοκυροσύνης. Να μην τρέξει
σταγόνα αίμα αλλά ας χυθούν εκατομμύρια δάκρυα. Τα δάκρυα δεν πονάνε...έτσι νόμιζες. Τώρα ξεκινάει το πανηγύρι, ήσυχε συμπολίτη μου. Οι κακές Κασσάνδρες δεν ήταν για τα γούστα σου γιατί σου χαλούσαν την καθημερινότητά σου, τις κανονισμένες διακοπές σου, τις απλωτές και τις ξαπλωτές σου, το σίγουρο μέλλον σου.

Τι πρέπει να κάνετε αν πάθετε θερμοπληξία;

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Γιατζίδης, Μ.D., medlabnews.gr

Ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να διατηρεί σταθερή την εσωτερική του θερμοκρασία (36,8+/-0,4 0C), με τη βοήθεια θερμορρυθμιστικών μηχανισμών που έχει.

Όργουελ και Χάξλεϊ: Πιο επίκαιροι από ποτέ (Εικόνες)

Όργουελ και Χάξλεϊ είναι δύο συγγραφείς που έχουν συζητηθεί όσο λίγοι τις τελευταίες δεκαετίες και αυτό γιατί μέσω του έργου τους διείσδυσαν στον κόσμο του μέλλοντος με τρόπο προφητικό.
Η ανθρωπότητα μάλιστα φροντίζει να τους δείξει ότι τους αναγνωρίζει αυτό που έκαναν, γι αυτό και ανά τακτά χρονικά διαστήματα στρέφεται στα βιβλία τους, στα οποία πλάι φιγουράρει συχνά η φράση «πιο επίκαιρα από ποτέ».

Αναμονή 848 ημερών για να απαντήσει ΔΟΥ σε αίτημα επιστροφής ΦΠΑ

Εως και δυόμιση χρόνια περιμένουν κάποιοι φορολογούμενοι για να απαντήσει η εφορία στο αίτημα επιστροφής ΦΠΑ, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, παρά τις οδηγίες που έχει δώσει το ίδιο το υπουργείο για ελέγχους- εξπρές με στόχο να μην ξεπερνιέται το 5μηνο ακόμα και στις περιπτώσεις ελέγχων επί των αιτήσεων!

Αδεια δικηγόρου με πανελλαδικές εξετάσεις - Ολες οι δομικές αλλαγές που έρχονται για το επάγγελμα

Σημαντικότατες διαρθρωτικές αλλαγές προωθεί η νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος αλλά και την παροχή νομικών υπηρεσιών.

Wintertime - Steve Miller Band

Φοροαμνηστία με μετρητά - Μπόνους από τις αποδείξεις

Χειροπέδες και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων θα γλιτώνουν όσοι κατηγορούνται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος», εφόσον εντός 20 ημερών πληρώσουν... τοις μετρητοίς πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί από τις φορολογικές αρχές.

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΜΟRATORIUM Προς σύγκρουση κυβέρνησης - Εκκλησίας λόγω Κυριακής αργίας και οικονομικού

Προς σύγκρουση κυβέρνησης και εκκλησίας βαίνει η κοινωνική και η πολιτική ζωή του τόπου για πρώτη φορά από την έναρξη της περιπέτειας του μνημονίου. 
 
 

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ρωσία για Ν.Αναστασιάδη: Η αποστολή του Μ.Σαρρή στη Μόσχα ήταν παγίδα

Σε αποκάλυψη βόμβα προχώρησε ο Ρώσος πρεσβευτής Βιατσεσλαβ Σιουμσκι, ότι ουδέποτε συζητήθηκε από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η παρόχή δανείου για να αποφευχθεί η δήμευση των τραπεζικών καταθέσεων. 
 

100 ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ Φθηνές διακοπές δίπλα στο κύμα

Εναλλακτικές και οικονομικές διακοπές μέσα στη φύση προσφέρουν τα δεκάδες κάμπινγκ που λειτουργούν σήμερα σε όλη την Ελλάδα.

Ηλεκτρονική κάρτα θα «χτυπούν» οι καθηγητές

Την τοποθέτηση συστήματος ηλεκτρονικής κάρτας σε όλα τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.