Σελίδες

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

απορία ...


ΟΟΣΑ: "Στην Ελλάδα πάνω από το 20% των νέων δεν εκπαιδεύεται και δεν εργάζεται"

  Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει επιφέρει καίριο χτύπημα στην εκπαίδευση και την εύρεση εργασίας στους νέους ηλικίας 15-29 ετών και στον ευρωπαϊκό Νότο, καθώς σύμφωνα με έκθεση- σοκ του ΟΟΣΑ πάνω από το 20% των νέων δεν εκπαιδεύεται ούτε εργάζεται στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης.

χωρίς λόγια


Leonard Cohen - Dance Me to the End Of Love


ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Σε αδιέξοδο χιλιάδες λαϊκές οικογένειες


Σε αδιέξοδο αναμένεται να βρεθούν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες σε ολόκληρη τη χώρα που τα παιδιά τους θα μείνουν εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών, καθώς οι αιτήσεις εγγραφής στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ξεπερνούν κατά πολύ τις θέσεις που υπάρχουν σε αυτούς.

Παιδιά, εγγόνια, ανήψια, ξαδέλφια. Χωρίς ιδιαίτερη έρευνα διαπιστώνεις ότι μας κυβερνάει μια οικογένεια!


Με κληρονομικό χάρισμα ο ανασχηματισμός…

Αποκάλυψη – βόμβα για τον Άδωνι Γεωργιάδη!


Η ιστορία που καταδεικνύει το πραγματικό πρόσωπο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος με τον κυνισμό που διέπει τους κυρίαρχους της πολιτικής – επιχειρηματικής – κοινωνικής ελίτ της χώρας, δεν διστάζει να “πατήσει” πάνω σε απλούς πολίτες με… δραματικό τρόπο και ταυτόχρονα να ψεύδεται ασυστόλως. Ποιος ο πραγματικός λόγος που ο Άδωνις Γεωργιάδης έκλεισε το βιβλιοπωλείο του;

Αυτοπαρκαριζόμενα οχήματα από τη Volvo


Ένα αυτοκίνητο το οποίο αυτοπαρκάρεται συμπεριλαμβάνεται στα projects της Volvo. Σύμφωνα με την εταιρεία, το νεότερο «έξυπνο» concept car της είναι σε θέση να εντοπίζει έναν κενό χώρο και να παρκάρει σε αυτόν, ακόμα και χωρίς οδηγό, αλληλεπιδρώντας με ασφάλεια με άλλα αυτοκίνητα, πεζούς και τους περιβάλλοντες χώρους.

Σίμος ο "ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ".


Ποιοι δικαιούνται φθηνό ρεύμα



Τους όρους και τις προϋποθέσεις για τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος που χρήζουν ευνοϊκής μεταχείρισης σε σχέση με τις πληρωμές των λογαριασμών και τις διακοπές ηλεκτροδότησης ανακοίνωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Μάκης Παπαγεωργίου.

Πως θα ρυθμιστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ - Προθεσμίες και δικαιολογητικά


«Νέα αρχή» ονομάζεται η ρύθμιση που έχει εξαγγείλει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του να καταθέσουν αίτηση για υπαγωγή σε αυτήν των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν δημιουργηθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012.

Αυτές είναι οι αντικειμενικές αξίες των οικοπέδων σε 457 περιοχές για να υπολογίσετε το φόρο που θα πληρώσετε


Από το υπουργείο Οικονομικών δόθηκε στη δημοσιότητα απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη με την οποία καθορίζονται οι αντικειμενικές τιμές των οικοπέδων σε 457 περιοχές της χώρας στις οποίες δεν ισχύει το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού των τιμών.

Ποιοι θα παίρνουν δωρεάν ή φθηνότερα φάρμακα

 
Με μειωμένη ή και μηδενική συμμετοχή θα προμηθεύονται πλέον τα φάρμακά τους χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.Πρόκειται για 500.000 διαβητικούς οι οποίοι θα παίρνουν τις ταινίες μέτρησης σακχάρου εντελώς δωρεάν και για 100.000 ασθενείς που πάσχουν από ρευματοειδή νοσήματα για τους οποίους η συμμετοχή στα φάρμακα μειώνεται από 25% σε 10%. Επιπρόσθετα, πρόσβαση σε δωρεάν φάρμακα θα έχουν άμεσα 50.000 φτωχοί ασφαλισμένοι με πολύ χαμηλά εισοδήματα.
 

ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ Από Σεπτέμβριο "τέρμα" οι λέξεις πατέρας, μητέρα

Σύμφωνα με την τροπολογία, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων θα πρέπει να διδάσκονται τη θεωρία της ισότητας των φύλων και να επισημαίνεται ότι οι διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικώνδεν είναι φυσικές, αλλά ιστορικά και κοινωνικά κατασκευασμένες και αναπαράγονται.
 

Πως να χρεοκοπήσεις μια χώρα

 
Κύριοι Βουλευτές,
Σας διαβιβάζω την κατωτέρω μελέτη με τις εξής παρατηρήσεις:...
1. Με τις παραδοχές της μελέτης αποδεικνύεται ότι με μείωση των εξόδων του κράτους, από μείωση μισθών, συντάξεων και απολύσεις,κατά 4 δις ευρώ, δημιουργούνται στον ιδιωτικό τομέα 836.000 άνεργοι. Με μηδαμινό όφελος για το κράτος.

ΙΚΑ: Ποιες μητέρες βγαίνουν με 5.500 ένσημα

Mε 5.500 ημέρες ασφάλισης και με ανήλικο τέκνο μπορούν οι εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

«ΑΡΙΣΤΑ» ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ 5,7% ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Πτώση των βάσεων στις φετινές παννελλαδικές


Τα στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Όπως διαφαίνεται από την πρώτη ανάγνωση, στις περισσότερες σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται πτώση των βάσεων.