Σελίδες

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

George Orwell : Μια τελευταία προειδοποίηση

Ο George Orwell δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, σήμερα τα έργα του και τα λόγια του είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Το βιβλίο του "1984" βρίσκει πλήρη επαλήθευση στη σύγχρονη εποχή και αποτέλεσε ένα από τα συγκλονιστικότερα βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Το έγραψε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα και εκδόθηκε το 1949, ένα χρόνο πριν τον θάνατό του. Το ολοληρωτικό καθεστώς του Μεγάλου Αδερφού, ασκεί τον απόλυτο έλεγχο στις ανθρώπινες πράξεις και συνειδήσεις. Όλα προσαρμόζονται στη μία και μοναδική αλήθεια η προσωπική κρίση και ελευθερία αφανίζεται και ο κόσμος διαμορφώνει μια τρομαχτική εικόνα σκλαβιάς με όλες τις εκφάνσεις της.

Ένα πραξικόπημα στο τέσσερα! Του Πιτσιρίκου

Συναγερμός έχει σημάνει στη χώρα μετά από ανάρτηση στο διαδίκτυο που καλούσε σε πραξικόπημα. Σε στρατιωτικό πραξικόπημα γιατί το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα έχει γίνει ήδη, με μεγάλη επιτυχία. Η ανάρτηση έγινε σε μπλογκ της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων», ενώ εντοπίστηκαν και δυο ύποπτα tweet από τον χρήστη eimai_gynaika_tou_glentiou_kai_den_ypologizw.

άντρας μάστορας και κουζίνα !!!

Κατερίνα Στανίση - Να σου κάνω μια ερώτηση - Katerina Stanisi


Κρήτη: Δώρισε το σπίτι του στον δήμο επειδή δεν μπορούσε να πληρώνει τους φόρους!

Πρωτοφανής η είδηση με πρωταγωνιστή έναν ιδιοκτήτη που πήρε την απόφαση να δωρίσει το σπίτι του, στον δήμο Ιεράπετρας - Δείτε φωτό...

Ποιοι είναι οι 60.000 υπάλληλοι που διασώζονται από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό


Περισσότεροι από 60.000 δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μπορούν άμεσα να ανοίξουν την πόρτα εξόδου. Πρόκειται για όσους έχουν συμπληρώσει 25ετή υπηρεσία μέχρι το τέλος του 2012 και επομένως διασώζονται από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.

25 € είσοδος στα νοσοκομεία

Eric Clapton- Wonderful Tonight


Οδηγίες Θεοχάρη σε Εφορίες: Βήμα βήμα πως θα αντιμετωπίσετε τα πρόστιμα στα αυθαίρετα



Με τον χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγουσα» έφτασε σε όλες τις εφορίες η εγκύκλιος του Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, με την οποία δίνει οδηγίες για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν οι περιπτώσεις προστίμων για πολεοδομικές παραβάσεις, που τακτοποιήθηκαν με τον νόμο 4014 του 2011.
Συγκεκριμένα, αναστολή της επιβολής και είσπραξης των προστίμων για αυθαίρετα προβλέπεται μετά από την υπαγωγή στο νόμο για τη τακτοποίηση τους και μετά από την υποβολή αίτησης του ενδιαφερόμενου στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης.

Πότε προχωρούν σε κουρέματα και ρυθμίσεις οι τράπεζες

Κουρέματα δανείων έχουν ξεκινήσει οι τράπεζες απέναντι σε περιπτώσεις, που αποδεικνύεται ότι υπάρχει οικονομική αδυναμία, ασθένεια είτε ανεργία από το δανειολήπτη. Πρόκειται για δάνεια, που αφορούν καταναλωτικά και κάρτες μέχρι 10.000 ευρώ, τα δε κουρέματα φθάνουν το 30% του συνολικού ποσού. Από το ποσό των 10.000 ευρώ και πάνω απαιτείται κατά κανόνα προσημείωση ακινήτου.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ Πρόγραμμα 10.000 θέσεων. Πώς θα κάνετε αίτηση για να προσληφθείτε στο Δήμο

Ξεκινά το πρώτο από τα τέσσερα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για την πρόσληψη 10.000 εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων, σε Δήμους.

Βρήκαν γιατί διαταράσσει η αϋπνία την ικανότητα συγκέντρωσης

Οι πάσχοντες από αϋπνία συχνά δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν στη διάρκεια της ημέρας, επειδή η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΜΕ ΚΟΜΠΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΝΙΨΙΟ ΚΑΠΟΙΟΥ Η Δικαιοσύνη αλληθωρίζει εις βάρος φτωχού εργάτη


Η Δικαιοσύνη στη χώρα μας δεν είναι τυφλή, αλλά κάποιες φορές κρυφοκοιτάζει πονηρά προς την πλευρά του ισχυρού... Αυτό αποδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η περίπτωση ενός φτωχού εργάτη, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, από τη Ζαχάρω Ηλείας, που έπεσε θύμα πρωτοφανούς απάτης από τους τοπικούς παράγοντες και αναγκάστηκε να γίνει μετανάστης στη Γερμανία προκειμένου να ζήσει την οικογένειά του.