Σελίδες

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Η σκακιέρα. Απάντηση σε όσα συμβαίνουν στην περιοχή της Μεσογείου



Στο βιβλίο του ''Η Μεγάλη Σκακιέρα'' με υπότιτλο ''Η Αμερικανική υπεροχή και οι γεωστρατηγικές της επιταγές'' που κυκλοφόρησε το 1997, ο Zbigniew Brzezinski , πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Carter, περιγράφει πως οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν το ρόλο τους ως παγκόσμια υπερδύναμη στη σκακιέρα του παγκόσμιου χάρτη.

Οι Έλληνες είναι φίλοι μας. Του Πιτσιρίκου



Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση πως οι Έλληνες που πολιτογραφήθηκαν Γερμανοί αυξήθηκαν κατά 82% το 2012 σε σχέση με το 2011. Αν η αύξηση συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς, σύντομα θα είμαστε όλοι Γερμανοί, οπότε δεν θα χρειαστεί να ζητάμε πολεμικές αποζημιώσεις.

Ληγμένα. ληγμένοι, σαπίλα γενικώς...

Aπό 1η Σεπτεμβρίου επιτρέπεται η διάθεση προς πώληση ''ληγμένων'' προϊόντων!

Φαγουρα!!!


Η «ευαλλοίωτη» κυβέρνηση των «ληγμένων» !!!

 Εμείς, που «κρύψαμε τα δισεκατομμύρια του κ. Στουρνάρα κάτω από τα στρώματά μας», θα τα ξοδέψουμε σε «Τρόφιμα Περασμένης Διατηρησιμότητας» ”

Κόλαση η Μεσόγειος, οι ΗΠΑ υποκινούν νέο μεγάλο πόλεμο

Η επιτυχία των ΗΠΑ και της ΕΕ να ανατρέψουν το καθεστώς του Καντάφι στη Λιβύη χρησιμοποιώντας το ΝΑΤΟ και Αραβες μισθοφόρους άνοιξε την όρεξη των Αμερικανών και κάποιων Ευρωπαίων να ανατρέψουν και τον Ασαντ

Τσουκνίδα η θεραπευτική

Για πολλούς είναι ένα ζιζάνιο, για αυτούς όμως που ξέρουν, είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και θεραπευτικά φυτά που συναντάμε στην ελληνική ύπαιθρο. Η τσουκνίδα στην αρχαιότητα έχαιρε μεγάλης αναγνώρισης από τους γιατρούς της εποχής. Στην προσπάθεια τους να θεραπεύσουν τους ασθενείς τους, μελετούσαν τα βότανα και ανακάλυπταν τις ευεργερτικές τους ιδιότητες. Έτσι, ο Πλινιός, ο Διοσκουρίδης και ο Ιπποκράτης την ανακάλυψαν και τη χρησιμοποιούσαν για την αντιμετώπιση πολλών συμπτωμάτων και ασθενειών.

ΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ - Μάτια που δεν βλέπονται


Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών στο λεωφορείο


Αν επιλέξουμε να ταξιδέψουμε με λεωφορεία των ΚΤΕΛ, έχουμε κάποια δικαιώματα:

Οι εισπρακτικές είναι παράνομες, μην τις λαμβάνετε υπόψιν

To κυνήγι των οφειλετών σε τράπεζες απο εισπρακτικές  εκ μέρους των πελατών τους  κρίθηκε παράνομο. Πιο συγκεκριμμένα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η εκχώρηση δανείων στις εισπρακτικές και σε άλλους τρίτους απο τις τράπεζες! ΕπιπλέονΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ έξωδικαστικές και δικαστικές πράξεις κατά των οφειλετών…κι άλλες εκπλήξεις:

1.000.000 κατσαρίδες δραπέτευσαν από θερμοκήπιο

Ένα εκατομμύριο κατσαρίδες ξεχύθηκαν σε καλλιέργειες της επαρχίας Γιανγκσού, στην Κίνα, όταν άγνωστος άνοιξε το πλαστικό θερμοκήπιο όπου εκτρέφονταν με σκοπό την χρήση σε φαρμακευτικές συνταγές.

ΘΑ.........!!!!!!!!!!!!!

Nancy Sinatra - These Boots Are Made for Walkin'


και έχει ένα χεράκι....πούπουλο ...


Αν το παιδί σας απογοητεύεται εύκολα

Zωή χωρίς αναποδιές και απογοητεύσεις δεν υπάρχει. Aυτό το ξέρετε καλά όλοι οι γονείς από την προσωπική σας εμπειρία. Δυστυχώς, πρέπει και τα παιδιά να συνηθίσουν στην έννοια της αναποδιάς. Όσο πιο μικρά μάθουν να τα βγάζουν πέρα με τις απρογραμμάτιστες αλλαγές και τις ατυχίες που τα αφορούν, τόσο πιο εύκολα θα επιβιώσουν αργότερα ως ενήλικοι.

Παράνομη η εξαήμερη εργασία - Απόφαση «βόμβα» Αρείου Πάγου για τα εργασιακά

Ακυρη χαρακτηρίζει ο Αρειος Πάγος τη συμφωνία εργοδότη- εργαζόμενου για εργασία και το Σάββατο, εφόσον πρόκειται για επιχείρηση που εφαρμόζεται η πενθήμερη εργασία, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να δικαιούται αποζημίωσης στο ύψος της αμοιβής που θα έπρεπε να καταβάλει ο εργοδότης για την απασχόληση άλλου μισθωτού και μάλιστα με τα ίδια προσόντα του εργαζόμενου που απασχολήθηκε παρανόμως το Σάββατο.

Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου ξεκινά η διαδικασία για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση για τα αυθαίρετα

 
Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου ξεκινά η διαδικασία για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος για την τακτοποίηση/νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με την έναρξη της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος που διαχειρίζεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Στο νέο νόμο εντάσσονται οι παλιές περιπτώσεις που έχουν κάνει υπαγωγή στον νόμο 4014/11, έχουν δηλαδή καταβάλει τουλάχιστον το παράβολο. Έτσι οφείλουν να υποβάλουν εκ νέου, μέσω μηχανικού, αίτηση τακτοποίησης/νομιμοποίησης.

Εισήγηση της τεχνικής επιτροπής φαρμάκου Αν θες πρωτότυπο φάρμακο, πληρώνεις τη διαφορά

 Από την τσέπη του θα πληρώνει ο ασφαλισμένος τη διαφορά μεταξύ πρωτοτύπου και γενοσήμου φαρμάκου, αν επιλέξει να προμηθευτεί το πρωτότυπο, σύμφωνα με εισήγηση της τεχνικής επιτροπής φαρμάκου, η οποία συστάθηκε με σκοπό τη διατύπωση των θέσεων για τα θέματα φαρμάκου του υπουργείου Υγείας, στην επικείμενη συνάντηση με την Τρόικα.

«Περασμένης διατηρησιμότητας» Από 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά η πώληση των ληγμένων προϊόντων

Θα διατίθενται σε χαμηλότερη τιμή στα σούπερ μάρκετ και στις αγορές, αλλά όχι σε χώρους ομαδικής εστίασης και θα έχουν ειδική σήμανση - Αυστηρά πρόστιμα σε όσους προσπαθήσουν να τα «πλασάρουν» ως φρέσκα - Τι λέει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς

Ιστοσελίδα στέλνει στην... ανεργία τους μεσάζοντες σε αγροτικά προϊόντα

Γεγονός θα αποτελεί το επόμενο χρονικό διάστημα, η online πώληση προϊόντων από τους παραγωγούς σε εγχώριους και διεθνείς εμπόρους, αλλά και σε ομάδες καταναλωτών, μέσω της δικτυακής πύλης του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών (www.okaa.gr).