Σελίδες

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Κοινωνία έτοιμη να εκραγεί. Του Γιώργου Δελαστίκ


Δραματικά έχει βαρύνει το οικονομικό και κοινωνικό κλίμα στη χώρα μας τον τελευταίο έναν-ενάμιση μήνα.

Το κόλπο του κύκλου



Μια μακάβρια διαδοχή φάσεων που σκορπά το θάνατο σε κοινωνικές ομάδες, ενώ ασελγεί στο πτώμα των ήδη νεκρών ανακυκλίζεται συστηματικά τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή από την ημέρα των περυσινών εκλογών.

Notos - Maxairitsas - Stokas

Βόλος: Οικογένεια με 3 παιδιά βρέθηκε στον δρόμο - Τους έδιωξαν από το σπίτι που έμεναν!

Η πόρτα στο σπίτι που φιλοξενούνταν από φίλους τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έκλεισε οριστικά και βρέθηκαν πάλι στο δρόμο...

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΝ ΣΕ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ Οι σύγχρονες ''φαβέλες'' της Ελλάδας

 
Οι πρώτες φαβέλες, από οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας γεννιούνται στην Ελλάδα. Άνθρωποι που δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να καταβάλουν ούτε το ενοίκιο ενός μικρού διαμερίσματος ή το χαράτσι του σπιτιού τους, να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά και το πετρέλαιο εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και ζουν πια σε τροχόσπιτα ή σκηνές σε οργανωμένα κάμπινγκ της Αττικής και της περιφέρειας που λειτουργούν ολόκληρο τον χρόνο. 
 

Aνοιχτή επιστολή Ισπανού Δασκάλου: "Σήμερα έκανα το τελευταίο μου μάθημα..."


Ανοιχτή επιστολή

στον υπουργό Wert και τη σύμβουλο μετανάστευσης Figar

 "Αφιερώνεται εξαιρετικά στους πολιτικούς αστέρες της χώρας μας"…

Το ξέρατε; 8 τροφές που «απαγορεύεται» να μπουν στην κατάψυξη

Η κατάψυξη δεν διατηρεί πάντα αναλλοίωτα και φρέσκα όλα τα προϊόντα, με αποτέλεσμα, κάποιες φορές και τα χρήματα μας να έχουμε ξοδέψει άσκοπα και τις τροφές να πετάμε στο τέλος...

ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ‏

Η Ελλάδα σύρεται σε μια νέα εθνική περιπέτεια με συνέπειες ανυπολόγιστες - Όλα δείχνουν πως η εθνική τραγωδία της Κύπρου, θα μοιάζει με αθώο παιδικό όνειρο μπροστά στα χειρότερα που έρχονται...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΤΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΕΓΚΡΙΣΕΩΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ Α.ΣΑΜΑΡΑ Τ.Κουίκ "μαστιγώνει" Ε.Βενιζέλο για τις "αλλαγές συνόρων"

Ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ αναφορικά με τις εκφρασθεισες θέσεις και ενώ ευρισκόταν στην Άγκυρα στην Άγκυρα του υπουργού Εξωτερικών Ε.Βενιζέλου ενώπιον του Τούρκου ΥΠΕΞ Α.Νταβούτογλου, περί "αλλαγής των ηεωγραφικών δεδομένων Ελλάδας και Τουρκίας" προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Βαρουφάκης: Σε τι διαφέρει η πτώχευση του Ντιτρόιτ την Ελλάδα

Για την πτώχευση του Ντιτρόιτ και τα κοινά που έχει με την κατάσταση της Ελλάδας γράφει ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος ωστόσο διαπιστώνει δύο διαφορές ανάμεσα στις δύο οικονομίες: Η πρώτη είναι όσον αφορά τη χορήγηση του δανείου και η δεύτερη είναι οι βασικές ανάγκες των πολιτών.

ΑΚΤΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ (PORTO ELEA)


You're in the army now STATUS QUO



Η μουσική που ακούς αποκαλύπτει το χαρακτήρα σου

Μια  μελέτη, με χιλιάδες εθελοντές απ’ όλο τον κόσμο, αποδεικνύει πως οι μουσικές προτιμήσεις και η προσωπικότητά μας σχετίζονται στενά.

Εννιά βήματα για να «σώσετε» το αυθαίρετό σας

 
Διαβάστε απαντήσεις σε εννιά πρακτικές ερωτήσεις για το πως μπορείτε να «σώσετε» το αυθαίρετό σας από τα πρόστιμα, την επέκτασης της αποπληρωμής των δόσεων, ποιες κατηγορίες αφορά η μείωση των προστίμων, τις μεταβολές στη δομημένη επιφάνεια, την «ηλεκτρονική ταυτότητα των κτιρίων. Τι ισχύει για τα εξοχικά. 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ SITE Οι 10 πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας

Τις καλύτερες αμμουδιές της χώρας μας παρουσιάζει το ιταλικό ταξιδιωτικό σάιτ με βάση τις ψήφους που συγκέντρωσαν το 2013 στο διεθνώς αναγνωρισμένο TripAdvisor.com, από τουρίστες που τις έχουν επισκεφτεί.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ Ανατροπές στη φορολογία των ΙΧ: Κάθε μήνα θα πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελείας

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@pegasus.gr
Ενα δικαιότερο σύστημα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου. Κινείται στα ευρωπαϊκά πρότυπα και ορθολογικοποιεί την καταβολή Τελών Κυκλοφορίας.

ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Τα κριτήρια για τις 8.000 μετατάξεις

 Με ταχείς ρυθμούς προχωρεί το υπουργείο Παιδείας στη διοικητική τακτοποίηση των θεμάτων που προκύπτουν από τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών. Η εφαρμογή του σχεδίου ξεκινά εντός του Ιουλίου, με στόχο η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει χωρίς διδακτικά κενά.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Θα πάρουν σύνταξη οι καταδικασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι

Κανονικά θα λαμβάνουν τις συντάξεις τους εκείνοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης (μέχρι 5 χρόνια) ή κάθειρξης (5 χρόνια και πάνω), αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δικαίωσε εφοριακό που είχε καταδικαστεί για παθητική δωροδοκία με αναστολή.