Σελίδες

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Είναι ζεστά στην κόλαση: Το Ελληνικό καλοκαίρι είναι μια απέραντη αίθουσα ανελέητης ανάκρισης. Του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου

Ο ήλιος βιάζει και το πιο φευγαλέο βλέμμα, σαν εκτυφλωτικός προβολέας ανελέητα στραμμένος στο βλέμμα των αιχμάλωτων ενός ολοκληρωτικού κλιματολογικού καθεστώτος. Εξ' ουρανού, η αιχμηρή του λάμψη εισβάλλει βαθιά μες το μυαλό, τρυπώνοντας απ΄ την αφύλαχτη κερκόπορτα της όρασης. Διεισδύει μέχρι τα πιο απόκρυφα νευρωνικά δίκτυα, βασανίζει τα μυστικοπαθέστερα των εγκεφαλικών κυττάρων, ταλανίζει τις πλέον κρυψίνοες των συνάψεων, επιμένει σαδιστικά μέχρις ότου να εκκρίνει η κάθε σκέψη τον ορό της αλήθειας της και να ομολογήσει τα πάντα.

Μουσικές καρέκλες προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Του Πιτσιρίκου



Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε πως χρειάζεται ένας μόνιμος μηχανισμός προαιρετικής κινητικότητας στο Δημόσιο. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα κινούνται διαρκώς, ώστε κανείς να μην μπορεί να πει πως κάθονται και δεν δουλεύουν.

ΠΑΝΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ - Δεν πουλάω την καρδιά μου



Ποιοί δικαιούνται το επίδομα φτώχειας από 75 ως 360 ευρώ το μήνα


Επίδομα κατά της φτώχειας από 75 ευρώ έως 360 ευρώ το μήνα, εισηγείται στο υπουργείο Εργασίας η Παγκόσμια Τράπεζα. Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε η Τράπεζα τα κριτήρια για την εφαρμογή του εγγυημένου εισοδήματος θα ισχύσουν αρχικά σε περιορισμένο αριθμό δικαιούχων από το 2014, και σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις από το 2015.

Our great success story

Από τη μια έχουμε ένα λαό «μαραζιάρη» που λέει και ο Σαββόπουλος. Από την άλλη ένα πρωθυπουργό ντροπαλό και φειδωλό που μιλάει απλά για «success story».

La vie en rose - Louis Armstrong



έρχεται και νέα ...βοήθεια !!!

Αποκάλυψη στην Στοκχόλμη: Το ΝΑΤΟ έκρυψε πόρισμα που ενοχοποιούσε τους Βόσνιους!

Μία συγκλονιστική αποκάλυψη ήλθε στο φως της δημοσιότητας σε συνέδριο που οργάνωσαν ακτιβιστές και οργανώσεις στην Στοκχόλμη. Κινήσεις πολιτών και ΜΚΟ που διοργάνωσαν το αντιπολεμικό συνέδριο ”Nordic peace talks” – παρέμβαση για την ειρήνη στον κόσμο, άκουσαν έκπληκτοι τον διακεκριμένο Νορβηγό καθηγητή Ola Tunander από το Ινστιτούτο Έρευνας για την ειρήνη (Όσλο) να αποκαλύπτει ότι την περιβόητη βόμβα που προκάλεσε το μακελειό αμάχων στο Σεράγεβο και έγινε αφορμή για την επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Βοσνία, την εκτόξευσαν ισλαμιστές από τις δυνάμεις του Αλία Ιζεντμπέκοβιτς!

Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο

Arthur Schopenhauer

Οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να ασπαστούν μια γνώμη μόλις πειστούν πως είναι κοινώς αποδεκτή



Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σαν θέσφατο μια κοινή προκατάληψη, διότι οι περισσότεροι άνθρωποι συντάσσονται με τη θέση του Αριστοτέλη ότι μπορούμε να ισχυριστούμε ως σωστό αυτό που πιστεύουν οι πολλοί.

Η αλήθεια για τη «χημεία» μεταξύ δύο ανθρώπων

Η αναφερόμενη ως «χημεία» μεταξύ των ανθρώπων έχει ένα σκοπό. Δεν είναι τυχαία. Δεν είναι ένα απροσδόκητο γεγονός. Συμβαίνουν ουσιώδη πράγματα μεταξύ δύο ανθρώπων όταν υπάρχει έλξη.

«Χαράτσι» 650 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες με μηδενικό εισόδημα

Το ότι όσοι έχουν ενεργό το μπλοκ παροχής υπηρεσιών επιβαρύνονται υποχρεωτικά με το τέλος επιτηδεύματος, ήταν λίγο πολύ γνωστό. Το ότι όμως οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα επιβαρύνονται με το αυξημένο χαράτσι των 650 ευρώ και όχι το 500άρικο, αποτελεί μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη για τους επιτηδευματίες.

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Εως 12 δόσεις η εξόφληση φόρου με πιστωτικές κάρτες

Την εξόφληση του φόρου εισοδήματος του 2013 σε δόσεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 μέσω πιστωτικών καρτών παρέχουν στους ενδιαφερόμενους οι τράπεζες.

Σωτήριες πρώτες βοήθειες για περίπτωση εγκεφαλικού

Τα εγκεφαλικά επεισόδια (ΑΕΕ) αποτελούν την τρίτη αιτία θανάτου στον δυτικό κόσμο, μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο. Τα τελευταία 30 χρόνια, πάντως, έχει παρατηρηθεί μια μείωση κατά 45% στους θανάτους που οφείλονται σε ΑΕΕ. Σήμερα, το 70% των ανθρώπων που παθαίνουν εγκεφαλικό συνεχίζουν να έχουν την αυτονομία τους, ενώ το 10% αναρρώνουν πλήρως.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ Νέος Γολγοθάς για το χαράτσι της ΔΕΗ

Σε μια απίστευτη ταλαιπωρία υποβάλει το υπουργείο Οικονομικών τους καταναλωτές της ΔΕΗ καθώς όπως αναφέρουν υπηρεσιακοί παράγοντες όσοι υπέβαλαν αίτηση για την αποκοπή του χαρατσιού, γνωστό και ως ΕΕΤΗΔΕ, από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος το 2012, θα πρέπει να την υποβάλουν εκ νέου καθώς το χαράτσι το 2013 μετονομάστηκε σε ΕΕΤΑ.

Για να καταγράφεται με ασφάλεια η ώρα προσέλευσης των υπαλλήλων Barcode κατά... κοπανατζήδων στο Δημόσιο

Ο υπουργός Εσωτερικών προωθεί σύστημα ηλεκτρονικής κάρτας με μοναδικό αριθμό για κάθε εργαζόμενο ώστε να μην χτυπά ένας υπάλληλος κάρτες άλλων συναδέλφων του

«Στάση πληρωμών» από τους οφειλέτες σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

Στάση πληρωμών από τους οφειλέτες του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ απειλεί να ρίξει... έξω τους σχεδιασμούς (και τη δέσμευση απέναντι στην τρόικα) για την είσπραξη τουλάχιστον 4,2 δισ. ευρώ σε πρώτη φάση -από τον Σεπτέμβριο με τη λειτουργία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ)- έναντι των 14 δισ. ευρώ που συνολικά έχουν βεβαιωθεί ως οφειλές, μαζί με τις προσαυξήσεις, προς τα δύο ασφαλιστικά ταμεία.