Σελίδες

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ


Τελικά υπήρχε ο μπαμπούλας μέσα στη ντουλάπα.  Περάσαμε ολόκληρη ζωή, εμείς οι παλιότεροι τουλάχιστον, με την υποψία κάπου κρυμμένη βαθεία μέσα σε κάποιο κουτάκι του μυαλού μας. Με εκείνο το φόβο του ενστίκτου, που οσφρίζεται το κακό, διαισθάνεται κάπου στην ατμόσφαιρα μια σκιά πάνω από τα κεφάλια, αλλά δεν το βλέπει, δεν το αγγίζει. Η μνημονιακή Ελλάδα, ήταν το άνοιγμα της ντουλάπας, έστω και με το ζόρι. Εκείνη η απαίσια μυρουδιά από το τέρας που μεγάλωνε ήταν μέσα στο δωμάτιο ήδη αλλά κάτι με τα αρωματικά χώρου, κάτι με ένα πέρασμα από μπογιά στους τοίχους, όλο και τη σκεπάζαμε.

De Facto - Den einai etsi h agaph


Εγκριτοι???

Χωρίς προθεσμία το φοιτητικό-στεγαστικό επίδομα

Δεν τίθεται προθεσμία για την υποβολή της σχετικής αίτηση για το φοιτητικό-στεγαστικό επίδομα σύμφωνα με έγγραφό που απέστειλε η Διεύθυνση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του υπουργείου Παιδείας προς τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Billie Holiday - All or nothing at all


βουλευτές: πως βγάζουν το ζώο από μέσα τους

Οι νέες επιβαρύνσεις που θα δουν οι καταναλωτές στο λογαριασμό της ΔΕΗ

Η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η οποία καθορίζει το νέο ύψος του ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων) στα 19,73 ευρώ ανά Mwh, δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης και ισχύει αναδρομικά από την 1η Απριλίου 2014.

ΔΙΑΤΑΞΗ Πώς θα γίνει η εκχώρηση των ανείσπρακτων ενοικίων

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν τη δυνατότητα να εκχωρήσουν στο Δημόσιο τα μισθώματα που δεν εισέπραξαν από τους ενοικιαστές τους το 2013. Η διάταξη αυτή ισχύει μόνο για τα ανείσπρακτα μισθώματα του έτους 2013, ώστε στις φετινές φορολογικές δηλώσεις οι ιδιοκτήτες να μην πληρώσουν φόρο για τα μη αποκτηθέντα αυτά εισοδήματα.

ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ Οσοι κερδίζουν στα δικαστήρια αυξήσεις, αναδρομικά, κατάργηση φόρων, θα επιβαρύνονται οι ...ίδιοι

Αλλα κόλπα αυτά. Μπροστά στον κίνδυνο να δικαιώνονται όσοι προσφεύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον των μνημονιακών μέτρων η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της και προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που επιμέρους κοινωνικές ομάδες προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν αυξήσεις μισθών και αναδρομικά, τότε αυτές θα επωμίζονται τα βάρη.