Σελίδες

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Και για μούντζα ο λαός και για λιβάνι…Του Δημήτρη Καζάκη

O λαός ξεπροβάλει για πρώτη φορά στην ιστορία μέσα από τους αγώνες του εναντίον της τυραννίας και του δεσποτισμού κατά τον 18ο αιώνα. Δεν υπήρχε πριν σαν ανεξάρτητο ιστορικό υποκείμενο. Ο λαός συνδέεται από την πρώτη στιγμή με την διεκδίκηση της πατρίδας του. Για πρώτη φορά η ενότητα και η συνοχή της πατρίδας, του έθνους και του κράτους δεν εξαρτάται από τις εκάστοτε εξουσίες, τους εξουσιαστές και τους νόμους τους, αλλά από αυτόν καθαυτό τον λαό που διεκδικεί να πηγάζουν απ’ αυτόν όλες οι εξουσίες και να ασκούνται υπέρ του.

Ραντεβού στο Ναδίρ

Το γυαλί που καλύπτει την τηλεοπτική δημοκρατία δεν είναι αλεξίσφαιρο αντιθέτως όσο περνάει ο καιρός και όλοι αυτοί, που πριν ένα χρόνο κρυβόταν σε τρύπες φοβούμενοι την καθαρή οργή του λαού και τώρα αφήνουν την γλώσσα τους να γίνεται πιο αναιδής από πριν, αυτό το γυαλί γίνεται όλο και πιο εύθραυστο. Όσο κάθονται μπροστά σε κάμερες και εκτοξεύουν δημοκρατικές τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον ενός ανθρώπου που ζει σε ένα σπίτι ψυγείο, που το ψυγείο του είναι άδειο, που το άδειο έχει πάρει την όψη του μέλλοντός του, αυτό το γυαλί που χρόνια τώρα είναι η ασπίδα του κάθε πολιτικού θρασύδειλου θα θρυμματιστεί.

Αντώνη, διάβασε αυτή την επιστολή!




Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι το κράτος συμπεριφέρεται ως νονός της νύκτας και απειλεί με εξόντωση όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους. Είναι και ο τρόπος με τον οποίον τα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης αντιμετωπίζουν τους ιθαγενείς. Ο αναγνώστης Π.Σ. δίνει σήμερα την δική του οπτική. Καλό είναι να διαβάσουν αυτό το γράμμα. Κυρίως εκεί στο Μαξίμου...

ΤΑ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙΤΗ ΓΚΡΕΥ


Η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε πραγματική κόλαση. Του Γ. Δελαστίκ

‘Ωρες μας χωρίζουν πλέον, όπως όλα δείχνουν, από την έναρξη της επίθεσης των ΗΠΑ και κάποιων συμμάχων τους με επικεφαλής τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, αυτό το γελοίο υποκείμενο, εναντίον της Συρίας. Η ελληνική κυβέρνηση των σύγχρονων «Τσολάκογλου» Σαμαρά – Βενιζέλου όχι απλώς είναι πρόθυμη να παράσχει στους αμερικανούς επιδρομείς τη βάση της Σούδας και οτιδήποτε άλλο της ζητήσουν οι ΗΠΑ, αλλά και πρωτοστατεί σε επιθετικότητα ζητώντας οπωσδήποτε επίθεση εναντίον των Σύρων! Προφανώς ελπίζει ότι ο φόβος γενικότερου πολέμου στη Μέση Ανατολή θα χαλαρώσει την πίεση και το μίσος του ελληνικού λαού εναντίον της.

Χαλκιδική: Προσπάθησαν να κλέψουν οροφή βάρους 5 τόνων!

 

Κλέφτες με... μπράτσα συνελήφθησαν στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής

Προστατευόμενο είδος ανακηρύχθηκε το τσάι των βουνών της Κρήτης

Τέλος στην εκρίζωση του Κρητικού τσαγιού και άλλων αρωματικών βοτάνων, βάζει η πρόσφατη διάταξη για την προστασία της χλωρίδας του νησιού. Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Δασών Χανίων απαγόρευσε για 5 χρόνια την κοπή αρωματικών φυτών από τα βουνά της Κρήτης.

ΠΑΣΟΚ σε ΔΗΜΑΡ: Χάρισμα σας ο Καστανίδης


Adele - Rolling in the Deep - lyrics


Παράσημο «Χρυσού Ράμπο» απένειμε ο Ευ. Βενιζέλος στον εαυτό του!

Κατά τη διάρκεια μιας κλειστής και διακριτικής τελετής ο υπουργός Εξωτερικών αυτοπαρασημοφορήθηκε, τιμώντας έτσι την παρορμητική και τσαμπουκαλίδικη στάση του στο θέμα των πολεμικών αντίποινων στη Συρία!

Επτά μυστικά όσων δεν αρρωσταίνουν

Συνηθίζουμε να αποδίδουμε στην τύχη το ότι μερικοί άνθρωποι φαίνεται να μην υποφέρουν ποτέ από ασθένειες που στέλνουν εμάς τους υπόλοιπους κάτω από τα παπλώματα για μέρες. Oι γιατροί δεν έχουν ακόμα προσδιορίσει με σιγουριά τους τρόπους να παραμείνουμε υγιείς. Γιατί να μη ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά στις συνήθειες όσων οι αρρώστιες δεν αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς τους και -γιατί όχι;- να τις υιοθετήσουμε;

Με διπλή τακτική το υπουργείο Οικονομικών θα προσπαθήσει τους επόμενους τέσσερις μήνες να αυξήσει τα έσοδά του, τα οποία παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση. Κατασχέσεις εξπρές από την Εφορία στις καταθέσεις όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές

Του Γιώργου Ι. Δημητρομανωλάκη
Έτσι, από τη μια όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και διαθέτουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ανεξάρτητα εάν είναι από μισθούς ή συντάξεις, έως 1.000 ευρώ θα κατάσχονται χωρίς προειδοποίηση και από την άλλη το ΣΔΟΕ προχωράει σε πάγωμα και στη συνέχεια σε κατάσχεση λογαριασμών όσων μεγαλοϊδιοκτητών πολυτελών κατοικιών στα νησιά τις ενοικιάζουν χωρίς αποδείξεις. Στο υπουργείο Οικονομικών βλέπουν ότι τα έσοδα για το 2013 θα παρουσιάσουν υστέρηση περίπου 1,5 δισ. ευρώ καθώς οι περισσότεροι φορολογούμενοι έχουν λυγίσει από τον καταιγισμό των φόρων.

Το μπαλάκι στους εργαζόμενους να βρουν αν έχουν καταβληθεί οι ασφαλιστικές τους εισφορές "Τειρεσίας" για εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις

Νέο σύστημα καταγραφής των εισφορών από την 1η/1/2014 με την ηλεκτρονική καταγραφή τους μέσω “εμπλουτισμένης” Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης”.

ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ * ΤΡΥΠΙΕΣ ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ Τρικ με τις επιστροφές φόρου σώζει τα έσοδα

ΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ενέσεις αισιοδοξίας επιχειρεί το οικονομικό επιτελείο να αλλάξει το κλίμα για την αρνητική πορεία των εσόδων, αν και τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Οι αριθμοί δείχνουν ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί και μήνα με το μήνα πάνε όλο και λιγότεροι στο ταμείο του Δημοσίου να πληρώσουν τους φόρους τους.

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ Από ηφαίστειο της Σαντορίνης εκλύεται... χρυσάφι!

Μια εντυπωσιακή είδηση από τη Σαντορίνη, αποκαλύπτουν έρευνες του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών.