Σελίδες

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

CUI BONO? (Ποιός Ωφελείται;) του Μπαγασάκου


  • Ωφελείται η Χρυσή Αυγή; 
  • Ωφελείται η Αριστερά ή πιό στενά ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση; 
  • Ωφελείται η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά; 
  • Ωφελείται η κεντροδεξιοαριστερά;(σύντμηση των, κατά δήλωση των συνιστωσών της, τίτλων) Ωφελείται η ίδια η Χρυσή Αυγή; 

Ο νομικός όρος cui bono χρησιμοποιείται γιά να καταδείξει τον φυσικό ή ηθικό αυτουργό ενός εγκλήματος ή μιάς κακουργηματικής πράξης. Ας προχωρήσουμε στην χρήση του.

Θεωρίες Συνωμοσίας

 
 
Mε αφορμή την προχθεσινή δολοφονία, μυρίστηκαν τα όρνια το αίμα και βγήκαν από τις φωλιές τους.

Το Μάθημα !!! (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Ήταν ειδικό μάθημα επιλογής. Την πρώτη μέρα ο καθηγητής μας εξήγησε τη δομή του: τη μία εβδομάδα το μάθημα θα ήταν καθαρά ιστορικό και την επόμενη, θα εξετάζαμε το αντικείμενο του μαθήματος στο συγκεκριμένο πλαίσιο. Με αυτόν τον τρόπο, θα καλύπταμε την σύγχρονη Ελληνική Ιστορία, με παράλληλες… αναφορές -όπου ήταν απαραίτητο- στην Ευρωπαϊκή. Για πρακτικούς λόγους η περίοδος αυτή εξεταζόταν ανά εικοσαετία και κάλυπτε όχι μόνο τα ιστορικά, αλλά και τα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά γεγονότα με τη βοήθεια σπάνιου οπτικοακουστικού υλικού.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 'Κρυφός' φόρος για τα αυθαίρετα

«Κρυφές» φορολογικές επιβαρύνσεις, διπλάσιες από αυτές που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών σε περίπου 400.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις του Ν. 4014/2011 για την «τακτοποίηση» αυθαίρετων χώρων.

Προβλέψεις πολιτικών γεγονότων με βάση τα μαθηματικά!



Δεν χρειάζεται ούτε τραπουλόχαρτα ούτε κρυστάλλινη σφαίρα. Ο 62 ετών πολιτικολόγος Μπρους Μπουένο ντε Μεσκίτα στηρίζεται στα μαθηματικά, για να προβλέψει τα γεγονότα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον. Εχει εκτελέσει πάνω από 2.000 προβλέψεις, οι περισσότερες σχετικά με τη διεθνή πολιτική. Η ανάλυση των προβλέψεών του για την Ευρωπαϊκή Ένωση αποκάλυψε ότι είχε πέσει μέσα στο 97% των περιπτώσεων.

Καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης σκύλου που δάγκωσε παιδάκι

Σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας ο ιδιοκτήτης του ελληνικού ποιμενικού που επιτέθηκε σε ένα περαστικό 8χρονο αγόρι το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου στην περιοχή Γιάννουλη της Λάρισας και το δάγκωσε σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Kagela Pantou (full song) - Tzimmis Panousis


Μοναξιά!!!


Pink Floyd - Another Brick in the Wall - All Parts (best audio)


Ιωάννινα: Παιδιά βρήκαν 43.000€ και τα έκαναν... χαρτοπόλεμο

Παιδιά στα Γιάννενα, ανακάλυψαν σακούλα γεμάτη χρήματα σε εγκαταλειμμένο σπίτι. Κάτοικοι της περιοχής τα είδαν να τα σκίζουν. Σε ποιον ανήκει ο "θησαυρός"

Περιουσιολόγιο αντί τεκμηρίων διαβίωσης Ηλεκτρονικά ο τεχνικός έλεγχος περιουσιακών στοιχείων και ο προσδιορισμός εισοδημάτων από το 2014

Ενα βήμα πριν από την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών καθώς με τις έμμεσες τεχνικές ελέγχου που εφαρμόζονται, αλλά κυρίως την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την υλοποίηση του περιουσιολογίου, από το 2014 θα καταστεί δυνατός ο αντικειμενικός προσδιορισμός των εισοδημάτων.

Σε πρώτη φάση θα γίνουμε Αίγυπτος


Του Γιώργου Κράλογλου

Όταν η μετανάστευση νέων παιδιών, οικογενειών αλλά και επιχειρήσεων αυξάνεται συνεχώς, η ανεργία καλπάζει προς το 30%, οι εργαζόμενοι απεργούν μόνο για την τιμή των όπλων, η ακίνητη
περιουσία, από το δυαράκι μέχρι το χωράφι, απαξιώνεται σε ρυθμούς υποψίας… …και όλα αυτά τα περνούν (σκοπίμως) στα «ψιλά», η πλατεία Ταχρίρ δεν είναι καθόλου μακριά μας.

Οκτώ τρόποι να... γλυκαθείτε από τη ζάχαρη χωρίς να παχύνετε

Kι όμως υπάρχουν τρόποι να... γλυκαθούμε από τη ζάχαρη χωρίς να παχύνουμε! Εξυπακούεται, ότι δεν πρέπει να την καταναλώσουμε μόνη της ή στις συνταγές μας, διότι έτσι θα προσλάβουμε τις ανεπιθύμητες θερμίδες.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ WSJ: «Κρυφή ευλογία» για την Ελλάδα η άνοδος του εξτρεμισμού

«Τους φόβους για πολιτική αναταραχή στην πιο χρεωμένη χώρα της Ευρώπης τροφοδοτεί το πρόσφατο κύμα της πολιτικά υποκινούμενης βίας, με αποκορύφωμα τη δολοφονία ενός αριστερού ράπερ τα ξημερώματα της Τετάρτης, που συγκλόνισε την Ελλάδα. Ωστόσο για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία παλεύει για να εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα των δανειστών της, οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών μπορεί να συνιστούν μια «κρυφή ευλογία».