Σελίδες

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Mε ακρωτηριασμένες ρίζες, ποια επιβίωση;


Του Χρήστου Γιανναρά


Είναι ρεαλιστικά δυνατό να επιβιώνει φιλοπατρία σήμερα;
H απάντηση κρίνεται από τα μέτρα ρεαλισμού που έχει ο καθένας μας κατακτήσει. Eίναι κατάκτηση ωριμότητας η ελευθερία από ψευδαισθήσεις.

Η Επανάσταση των Τιμίων


Διαβάζω στην ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΑ του Ζώσιμου (τελευταίος παγανιστής ιστορικός) για την ταραγμένη εποχή απο τον Κωνσταντίνο (τον "Μέγα"!) μέχρι την διάλυση του Δυτικού Ρωμαϊκού κράτους.

:Είναι το παιδί σου, ηλίθιε!


 

Ένα δεκαεννιάχρονο παιδί σκοτώθηκε πηδώντας από ένα τρόλεϊ για να αποφύγει τον εξευτελισμό της κράτησης και την επιβολή προστίμου διότι δεν είχε εισιτήριο. Ο υπουργός μίλησε για «τζαμπατζήδες» που πρέπει να παταχθούν, ξεχνώντας το πάθημά του πριν τρία
χρόνια και πόσο εύκολα θα μπορούσε να επαναληφθεί.

Ελληνικός θάνατος με δόσεις



Μέρες θανάτου. Θάνατος είναι η ζωή να αποτιμάται με όρους μικρολογιστικής. Θάνατος είναι να θεωρείται λαϊκισμός η υπεράσπιση ενός νεκρού παιδιού χάριν ενός εισιτηρίου. Θάνατος είναι όταν η νομιμότητα εκτρέπεται σε απανθρωπιά, Όταν η αξιοπρέπεια κακοποιείται ασύστολα προκειμένου να τηρηθεί η τάξη και η ασφάλεια. Θάνατος είναι, όταν ακόμα και ο θάνατος σου δεν αρκεί για να ξεπληρώσει την οφειλή σου.

Τι είναι η Κυκλοθυμική Διαταραχή;


Κυκλοθυμική διαταραχή: Πώς την αναγνωρίζουμε; Το βασικό χαρακτηριστικό της Κυκλοθυμικής Διαταραχής είναι μια χρόνια κάτασταση διαταραχής της διάθεσης που παρουσιάζει συνεχώς διακυμάνσεις.

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ Θαυμάστε... διάσωση: Χιλιάδες Ισπανοί συρρέουν για να παίξουν τους "σκλάβους"

Οι παραγωγοί της ταινίας Έξοδος (Exodus) του Ρίντλεϊ Σκοτ βρέθηκαν μπροστά στην τραγική πραγματικότητας μιας ανεργίας που αγγίζει το 26% στην υπό "διάσωση" Ισπανία, όταν έβαλαν αγγελία στη χώρα ζητώντας κομπάρσους για να παίξουν τους σκλάβους στη βιβλική Αίγυπτο.

ΥΠΑΡΧΩ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ (LIVE)



Πέλλα: Ο δήμος τα σφράγισε, εκείνοι τα... ξεσφράγισαν

 

Σε... αποσφράγιση των καταστημάτων τους προχώρησαν οι ιδιοκτήτες δύο καφενείων σε χωριά της Πέλλας, οι οποίοι συνελήφθησαν από την αστυνομία.

ΝΕΦΡΟ!!!


Bust er Glory - Bob Dylan "Slow Train Coming" ft Buster Keaton



Μήλος: Το νησί της Αφροδίτης

 

Ένα νησί απλώς... μοναδικό - Με περισσότερες από 75 μαγικές παραλίες

Πώς μπορεί να βελτιωθεί η εικόνα απέναντι στην τράπεζα - Η έννοια του "συνεργάσιμου" δανειολήπτη Τρεις κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι δανειολήπτες


Τα "κόκκινα δάνεια" έρχονται στο προσκήνιο, καθώς αποτελούν προτεραιότητα για την τρόικα και την κυβέρνηση. Υπό συζήτηση είναι και το "ξεπάγωμα" των πλειστηριασμών, αλλά υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις και δεν είναι σαφές τι θα αποφασιστεί τελικά.

«ΕΚΡΗΞΗ» ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Νέα εξήγηση για τις επιθανάτιες εμπειρίες

Μια νέα επιστημονική εξήγηση για τις εντυπωσιακές επιθανάτιες εμπειρίες που αναφέρουν αρκετοί ασθενείς, οι οποίοι «γύρισαν» στη ζωή από τον παραλίγο θάνατό τους, δίνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα που για πρώτη αφορά εξέτασε συστηματικά τη νευροφυσιολογική κατάσταση του εγκεφάλου ακριβώς μετά την ανακοπή της καρδιάς.

ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ Έκθεση της ΕΥΠ "προφητεύει" μεγάλες ταραχές στην Αθήνα το φθινόπωρο

Σε ένα "θερμό" από όλες τις απόψεις, φθινόπωρο, αναφέρεται έκθεση της ΕΥΠ σε ότι αφορά την πιθανότητα ξεσπάσματος κύματος βίας στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας λόγω της δημιουργίας εκρηκτικού κλίματος σε ότι αφορά το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών.

Το βλακ αουτ της Σαντορινης

Σαντορίνη. Ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός που θα υποδεχθεί 2 εκατ. τουρίστες φέτος. Κι όμως, επί 4 ημέρες το νησί αυτό δεν έχει ρεύμα ή έχει εκ περιτροπής. Ένα ατύχημα που θα μπορούσε να γίνει σε κάθε εργοστάσιο (εκτός κι αν ήταν σύγχρονο, αλλά στη ΔΕΗ όλα είναι απαρχαιωμένα) μετατράπηκε σε Βατερλό για την Επιχείρηση αλλά και για ορισμένους μεγαλόσχημους κυβερνητικούς παράγοντες.