Σελίδες

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΒΙΑΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ.



Έχω πει ένα σωρό φορές πως είναι περιττό να γράφω πλέον τα ίδια και τα ίδια. Όμως αυτά τα ίδια που γράφω κι επαναλαμβάνομαι δεν είναι ιστορίες θεάτρου, σενάρια, φανταστικές ιστορίες ώστε να είναι επιθυμητή μια ποικιλία.  ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ. Η ζωή η δική μου, η δική σας, η δική μας. Μέσα στην ατομικότητα μας, στα επί μέρους προβλήματα που έχει ο καθένας, στις ιδιαιτερότητες ανάλογα με τη προσωπιικότητα, τις εμπειρίες, το επίπεδο μόρφωσης ή αντίληψης, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΕΣ που δεν επιτρέπουν σε οποιοδήποτε άνθρωπο έχει ακόμα λίγη πέτσα επάνω του να πει , δεν με νοιάζει.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ Η αποδόμηση της Ελλάδος από ντόπιους και ξένους


Μετά την διάλυση του στρατεύματος, την επίθεση κατά της δημοτικής αστυνομίας, τις εκδιώξεις δασκάλων, ήλθε -φαίνεται- τώρα και η σειρά των θρησκευτικών διωγμών ώστε να συμβεί το κατά τας γραφάς προβλεφθέν ότι δηλαδή όση αποδόμηση του κράτους έχει ήδη γίνει δεν αρκεί αλλά πρέπει να διαλυθούν όλοι οι παραδοσιακοί πυλώνες του πολιτισμού μας γιατί το ζητεί ο κ. Τόμσεν και, ως συνήθως, δεν βλέπει κανένα πρόβλημα ο Υπουργός μας Οικονομικών!

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ

Ο άνθρωπος ως παλιοσίδερα


Είναι πολύ υποτιμητικό –το γνωρίζω– να ασχοληθούμε και πάλι με αυτόν τον ανεκδιήγητο στον οποίο έχει ανατεθεί η οριστική διάλυση του τομέα της Υγείας. Αλλά και πώς αλλιώς; Πώς να τον προσπεράσω, όταν με θράσος χιλίων πιθήκων καταφέρνει αυτός από τον υποθργικό του θώκο ένα τόσο καίριο πλήγμα στο πολυτιμότερο αγαθό της ζωής μας;

Γιορτή καραβίδας στο Νησί Έδεσσας

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν την ανεπανάληπτη γεύση του ιδιαίτερου αυτού φαγητού

Επεσε στους καταρράκτες και αυτοκτόνησε!


Αυτοκτόνησε με δάκρυα στα μάτια. Ενας άντρας ηλικίας πάνω απο 70 ετών αυτοκτόνησε το Σάββατο το... απόγευμα πέφτοντας από το Καταρράκτη στην Έδεσσα Επισκέπτες του εστιατορίου και σερβιτόροι του καταστήματος των Καταρρακτών αντιλήφθηκαν τον ηλικιωμένο στο σημείο που πέφτει το νερό του ποταμού, και προσπάθησαν να τον μεταπείσουν ενώ ο ίδιος με δάκρυα στα μάτια μετά από 2-3 λεπτά έπεσε στον Καταρράκτη.

751 ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ! Σοκ από τα εκκαθαριστικά: Κατάρρευση εσόδων κατά 78,6% - Νέοι φόροι εν όψει

Σοκ προκύπτει για τους έλληνες πολίτες, αλλά και για την οικονομία της χώρας από την εκκαθάριση των πρώτων φορολογικών δηλώσεων: Οι νέοι φόροι επιβαρύνουν αυτούς που έχουν έστω μία δουλειά κατά ... 751 κατά μέσο όρο στη νέα δήλωση, αλλά αυτό φαίνεται να είναι το λιγότερο.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Επεισόδιο στην εφορία πριν λίγο


Στο πόδι σηκώθηκε στην κυριολεξία η εφορία στην Πρέβεζα μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε πριν λίγο.

Ετσι κι αλλιώς!!!


ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ... ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΨΕΚΑΣΕΙ Σμήνη ακρίδων ρημάζουν τις ελληνικές καλλιέργειες!


Αντιμέτωποι με αμέτρητα σμήνη ακρίδων, τα οποία στο πέρασμά τους ρημάζουν καλλιέργειες και βοσκοτόπια προκαλώντας ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι αγρότες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ηδη η τοπική κοινότητα του Λαχανά στη Θεσσαλονίκη έχει κηρυχθεί «ακριδόπληκτη», με το 80% των καλλιεργειών να έχει καταστραφεί,

Τα UFO που φτιάχνουν τους φορολογικούς νόμους…

Πολλά χρόνια, τώρα, αναρωτιέμαι το ίδιο πράγμα: Έχουν, άραγε, καμιά σχέση με τον αληθινό κόσμο όσοι φτιάχνουν τους φορολογικούς νόμους; Ή μήπως ζουν σε συνθήκες αποστειρωμένου εργαστηρίου, χωρίς ανθρώπους, χωρίς καθημερινές συναλλαγές, χωρίς τριβές…

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΥΝΙΚΗ Η ΤΡΟΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ "Όποιος δεν ρυθμίσει τις οφειλές του στα Ταμεία ας πτωχεύσει"

Με απίστευτη κυνικότητα αντιμετωπίζει η τρόικα το θέμα της ασφυξίας στην αγορά που η ίδια προκάλεσε με την εφαρμογή του μνημονίου. «Όποιος δεν ρυθμίσει τις οφειλές του προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία ας πτωχεύσει», λέει και το χαρακτηρίζει μάλιστα αυτό υγιές.

Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος, οι θρύλοι, οι Γραφές και η πραγματικότητα

Δε χωράει αμφιβολία οτι οι καιροί που ζούμε μοιάζουν να είναι η ...Εσχατιά του Αιώνα...

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Παγκοσμιοποίηση (που μας παραπέμπει σε Παγκόσμια Κυβέρνηση), παρατεταμένη οικονομική
κρίση, Ενεργειακό πρόβλημα, υπερπληθυσμός, πείνα, υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, κατάργηση της δημοκρατίας και των ελευθεριών, "περίεργοι" περιφερειακοί πόλεμοι, διαφθορά και ξεπεσμός των πολιτικών ηγεσιών, ιλιγγιώδης έξαρση της τεχνολογίας, η πτώση του Ανθρώπου και η ισοπέδωση των ηθικών αξιών και αρχών, μας παραπέμπουν ευθέως στα μεγάλα ερωτήματα του αιώνα:

Ευρωπαϊκός χάρτη της λέξης "μπύρα".

Τώρα ξέρω πως να παραγγείλω.
Εδιμβούργο, Σκωτία-ο καλλιτέχνης Feòrag NicBhrìde έχει βγάλει αυτόν το εύχρηστο χάρτη της Ευρώπης, με την τοπική λέξη για το "μπύρα"  για κάθε μία από τις χώρες της.

Τρόποι για να ακονίσετε τη μνήμη σας

Νιώθετε πως ξεχνάτε πράγματα και δεν θυμάστε εύκολα ό,τι μάθατε πρόσφατα; Μην απογοητεύεστε...

Σύνταξη στα 50 έως 60 για 450.000 γονείς


Σύνταξη με ευνοϊκές προϋποθέσεις μπορούν να κατοχυρώσουν 200.000 γονείς με παιδιά στο Δημόσιο, καθώς και 250.000 γυναίκες που… έχουν ανήλικο παιδί και είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ, σε ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών, καθώς και στο Ταμείο Νομικών.

Μόνοι μας θα βγούμε από το πηγάδι


Οι άνθρωποι είναι τρελοί. Συνεχίζουν και βάζουν φόρους, όταν γνωρίζουν ότι ο κόσμος δεν έχει άλλα χρήματα να πληρώνει. Αυτό τους ζητάνε οι Γερμανοί!  Κολλημένοι με τους φόρους, οι βόρειοι φίλοι μας, νομίζουν ότι έτσι θα ξεμπερδέψουν με την ελληνική κρίση. Κι οι δικοί μας εντελώς άβουλοι αποδέχονται τα πάντα, όταν όλοι ξέρουν ότι δεν υπάρχει σωτηρία χωρίς ένα γενναίο σχέδιο χρηματοδότησης.

The Stranglers - Golden Brown (lyrics)

Φορολογούν με 15% και όσους ξεπουλάνε ακίνητα για να επιβιώσουν

Γνωρίζαμε ότι ο φόρος υπεραξίας ακινήτων θα επιβάλλεται στα ακίνητα που θα αποκτηθούν μετά την 1/1/2013. Και αυτό το «σωσίβιο» για τους πωλητές ακινήτων χάθηκε. Με το πολυνομοσχέδιο, τροποποιείται η διάταξη για τον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας υποχρεώνοντας, πρακτικά, κάθε πωλητή να πληρώσει φόρο 15% επί της υπεραξίας που προκύπτει. Δείτε την αλλαγή που θα φέρει πρόσθετα βάρη σχεδόν σε όλους τους πωλητές ακινήτων. 

ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ! "Θα γονατίσουν το λαό ώστε να δεχτεί τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο"

"Θα γονατίσουν οικονομικά το λαό σε τέτοιο βαθμό ώστε να δεχτούν τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο, το χάραγμα"  έλεγε ο Γέροντας Παϊσιος πολλά χρόνια πριν
 

DISTRESS FUNDS Οι "γύπες" έρχονται για μπίζνες με τα κόκκινα δάνεια

Τα ξένα αρπακτικά με το... καλλιτεχνικό ψευδώνυμο distress funds ετοιμάζονται να κάνουν "απόβαση" στη χώρα μας που μαστίζεται από την ύφεση προκειμένου να κάνουν μπίζνες αγοράζοντας τα «κόκκινα» δάνεια από τις τράπεζες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς αυτή τη στιγμή ένα στα τέσσερα δάνεια βρίσκονται στο «κόκκινο» και σύντομα το ποσοστό των υποχρεώσεων που δεν θα εξυπηρετούνται θα ξεπεράσει το 30%.

Αναδρομικά βάρη σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Ανησυχητική είναι η πορεία του αριθμού των νοικοκυριών που φτάνουν στη διαδικασία της πτώχευσης λόγω της υπερχρέωσης από τραπεζικά δάνεια.