Σελίδες

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Υστερόγραφο στην ασημαντότητα (Κορνήλιος Καστοριάδης)

 
Απ' όλα τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου κόσμου -κρίσεις, αντιφάσεις, αντιθέσεις, τομές, εκείνο που με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η ασημαντότητα.

Μακάβρια... μονομαχία!


Κωμικοτραγικές σκηνές διαδραματίστηκαν πριν μερικές ημέρες σε κοιμητήρια πόλης, όμορης περιφερειακής ενότητας της Πέλλας. Συγγενείς αποβιώσαντα, επιθυμούσαν να τελέσουν τρισάγιο στον τάφο προσφιλή τους ανθρώπου, κλείνοντας ραντεβού με συγκεκριμένο ιερέα, για το σκοπό αυτό.

ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ ΟΥΡΑΝΕ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ


Αυτές είναι οι 11 τεχνικές που χρησιμοποιούν οι άλλοι για να σας εκμεταλλευτούν!

 
Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, εάν τους δοθεί η ευκαιρία, θα προσπαθήσουν να σας εκμεταλλευτούν. Η γνώση αποτελεί την καλύτερη άμυνα, γι’ αυτό χρήσιμο είναι να γνωρίζετε κάποιες από τις τεχνικές που θα χρησιμοποιήσουν για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Τελος η κρίση !!!


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ Χωρίζουν για να μην απολυθούν!

H Σοφία ξεκίνησε να εργάζεται στο Δημόσιο με σύμβαση ορισμένου χρόνου το 1998. Το 2000 με νόμο, που αναγνώριζε ότι η κατηγορία των συμβασιούχων στην οποία ανήκε κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, μετατράπηκε σε υπάλληλος με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. 
 

TΡΑΓΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ Ζωή μέσα από τα σκουπίδια...

ι. Με το θλιβερό φαινόμενο των Ελλήνων πολιτών που ψάχνουν συστηματικά στα σκουπίδια να αποκτά ενδημικό χαρακτήρα, και την ασύλληπτη, μέχρι πρότινος, τραγωδία να πολλαπλασιάζει τους πρωταγωνιστές-θύματά της, το «Έθνος της Κυριακής» επιχειρεί να αναδείξει μερικές από τις σκοτεινότερες πλευρές της συγκυρίας. Βασικοί σταθμοί του οδοιπορικού της εφημερίδας το δύσοσμο περιβάλλον των καταναλωτικών υπολλειμμάτων που συνωστίζονται στους μεταλλικούς κάδους των σκουπιδιών, αλλά και οι λαϊκές αγορές την ώρα που «κατεβάζουν ρολά».

scorpions-holiday



Διέγραψαν το μισό χρέος δημοσίου υπαλλήλου

Στο «κούρεμα» του 53% του χρέους ενός δημοσίου υπαλλήλου προχώρησε με απόφασή του το ειρηνοδικείο της Ξάνθης.

Σχέδιο «βόμβα» για νέο ασφαλιστικό-Κατάργηση εισφορών στα πρώτα 400 ευρώ του μισθού

Η κυβέρνηση σχεδιάζει μεγάλες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα με ανατροπές σε εισφορές, συντάξεις, εφάπαξ, επικουρικές και μαζικές συγχωνεύσεις Ταμείων , οι οποίες αναμένεται να γίνουν και επίσημα γνωστές τον Οκτώβριο.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ;


Έχεις μόλις φύγει από το σπίτι της κολλητής σου μετά από (τουλάχιστον) πεντάωρη παραμονή. Το μπλουζάκι σου είναι σαν να το έχεις βουτήξει στη Μαύρη Θάλασσα, από τα δάκρυά της. Για άλλη μια φορά τσακώθηκε με το αγόρι της, χωρίς λόγο. Για άλλη μια φορά της φέρθηκε απαίσια. Για άλλη μια φορά έτρεξες να την παρηγορήσιες. Για άλλη μια φορά αναρωτιέσαι, για ποιο λόγο τα καλά κορίτσια πάνε και πέφτουν στα χειρότερα αποβράσματα…

Επιτεθείτε λοιπόν!


του Ηλία Νικολακόπουλου
Λέγεται πως από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε ανθρωπιστική κρίση. Και όμως, η βαθύνουσα και αδιάλειπτη κρίση είναι ήδη εδώ, δεκαετίες τώρα. Γιατί κρίση δεν είναι μόνο όταν δεν βγαίνεις οικονομικά και σκέφτεσαι πως θα πληρώσεις το δάνειο και τους λογαριασμούς.

ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2013 Σε 12 δόσεις η ρύθμιση των νέων ληξιπρόθεσμων

Νέες, πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία προωθούν το υπουργείο Εργασίας και η διοίκηση του ΙΚΑ. Με τη νέα ρύθμιση θα δοθεί μια ύστατη ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να ενταχθούν στην πρόσφατη ρύθμιση των 48 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχαν ως το τέλος του 2012, αλλά αδυνατούσαν να κάνουν χρήση των διατάξεων καθώς δεν έχουν καταβάλει τις τρέχουσες εισφορές.