Σελίδες

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Προωθούν διπλάσιο πρόστιμο για το ελεύθερο κάμπινγκ

Τον υπερδιπλασιασμό του προστίμου για την ελεύθερη κατασκήνωση - από τα 147 ευρώ στα 300 – προβλέπει το προσχέδιο του νέου νόμου για τον τουρισμό.

"Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" - Τι έλεγε για τον φθόνο ο Αριστοτέλης

"Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα"! Αυτή τη... χάρη ζητά ένας Έλληνες από το Θεό σε ένα πολύ γνωστό ανέκδοτο. Το ανέκδοτο αυτό κυκλοφορεί σε πολλές χώρες και σε διάφορες παραλλαγές μιας και ο φθόνος δεν είναι μόνο ελληνικό προνόμιο.

Δ.Ε.Η. - Γιάννης Μηλιώκας

Προς διαθεσιμότητα και οι αγροφύλακες της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν και οι αγροφύλακες, μεγάλο τμήμα των οποίων είχε προσληφθεί επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (όταν, δηλαδή, είχε επανασυσταθεί η Αγροφυλακή), του πατέρα, δηλαδή, του σημερινού υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αχμέτι: Υπάρχει πρόταση για ονομασία «Aνω Δημοκρατία της Μακεδονίας»


Υπάρχει πρόταση για ονομασία «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας», γνωστοποίησε σήμερα ο αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, σχολιάζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Σκοπίων, προβάλλοντας σχετικές αναφορές του ηγέτη του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στη χώρα.

Τι δεν μπορούν να κάνουν οι εισπρακτικές εταιρείες - Τι πρέπει να ξέρετε εάν σας τηλεφωνήσουν για ενημέρωση οφειλής (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)



Οι καταναλωτές έχουν αρκετά δικαιώματα, τα οποία οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν. H συμπίεση των εισοδημάτων έχει οδηγήσει πολλούς δανειολήπτες σε δυσκολίες αποπληρωμής των οφειλών.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία ένας στους δύο δανειολήπτες αναγκάζεται να καθυστερήσει κάποια στιγμή την οφειλή και ενημερώνεται από κάποια εισπρακτική εταιρεία.

σπρώξτε...

Το εισοδηματικό κριτήριο των 6.000 ευρώ οδηγός για τη μετεγγραφή φοιτητών

Το δικαίωμα να μετεγγραφούν σε άλλες σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ από αυτές που πέτυχαν, έδωσε ήδη το υπουργείο Παιδείας σε φοιτητές που εισήχθησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Κάτι δεν μας λένε καλά



Να μείνουμε στο ευρώ. Να πληρώσουμε τα χρέη μας και τα σημερινά δανεικά. Να εκσυγχρονίσουμε και το πελατειακό κράτος ώστε να δουλεύει για τον πολίτη και όχι για το κόμμα. Αλλά τις κυβερνήσεις μας θα τις διαλέγουμε εμείς είτε σας αρέσουν είτε όχι. Να μας συμμαζέψουν τα δανεικά αλλά όχι και οι δανειστές...

L'italiano ( l asciatemi cantare ) Toto Cotugno - lyrics

Στα 100 εκατ. ευρώ κάθε μήνα η υστέρηση εσόδων από εισφορές στον ΕΟΠΥΥ

Λιγότερες κατά κατά 100 εκατομμύρια ευρώ από αυτές που θα έπρεπε να εισπράττονται οι μηνιαίες εισφορές στον ΕΟΠΥΥ

ΕΞΑΙΡΕΣΗ Τέλος πλόων και όχι φόρος πολυτελείας στα σκάφη αναψυχής

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
Εξαιρούνται τα σκάφη αναψυχής από την επιβολή του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης που σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή την Τρίτη το βράδι έχει αναδρομική ισχύ από το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012).

Ο Ιησούς στην Αθήνα του Μνημονίου, του Γιώργου Θωμαΐδη


Πριν λίγες ώρες, μάθαμε ότι συνελήφθη ο Ιησούς από την ελληνική αστυνομία. Παρά κάποιες επιφυλάξεις από μερίδα συντηρητικών, η οποία κάμφθηκε με μερικά ανταλλάγματα, ο Ιησούς έχει προσαχθεί στη ΓΑΔΑ όπου και ανακρίνεται συστηματικά

Δυστυχώς είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ !!

ΤΥΠΟΥ IRS Ξεκινούν σαρωτικοί φορολογικοί έλεγχοι

Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι της εφορίας σε όσους φορολογούμενους κληθούν για έλεγχο πόθεν έσχες σύμφωνα με το νέο, αμερικάνικό σύστημα, διασταύρωσης και διακρίβωσης στοιχείων. Κάρτες, δάνεια, αναλυτικές μεταβολές περιουσιακών στοιχείων θα περάσουν από κόσκινο, ενώ ενδεικτικό της έντασης των νέων ελέγχων είναι κάποια από τα ζητούμενα στοιχεία όπως ο αριθμός υδροδότησης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν για παράδειγμα, υπερβολικά επίπεδα κατανάλωσης νερού, οδηγούν σε ύπαρξη πισίνας!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Σε διαθεσιμότητα 2.000 εκπαιδευτικοί - Καταργούνται ειδικότητες στα Τεχνικά Λύκεια

Στο καθεστώς της διαθεσιμότητας υπάγονται άμεσα 2.000 εκπαιδευτικοί από 46 ειδικότητες που καταργούνται στα Τεχνικά Λύκεια, ενώ θα γίνουν ακόμη 500 μετατάξεις καθηγητών, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΣΚΟΥΠΑ Νέα μέτρα "να τους αρπάξουμε ό,τι έχει απομείνει"


Το υπουργείο Οικονομικών με τα νέα φορολογικά μέτρα που «κρύβει» το νομοσχέδιο-σκούπα που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών βάζει στο στόχαστρο και πάλι τους ιδιοκτήτες ΙΧ με κυβισμό άνω των 2000 κυβικών, που τους έχουν ήδη «ξεζουμίσει» όλα τα προηγούμενα μέτρα της τελευταίας 5ετίας, αλλά ακόμα και … το επίδομα ανεργίας που λαμβάνουν δικαιούχοι του ΟΑΕΔ!

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ Στη γκιλοτίνα όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι - Με απόφαση υπουργού "κόβονται κεφάλια"

Με μία απλή υπουργική απόφαση χιλιάδες εργαζόμενοι του Δημοσίου θα μπορούν να στέλνονται στην ανεργία, αφού θα καταργούνται θέσεις, ειδικότητες ακόμη και ολόκληροι κλάδοι. Πρόκειται επί της ουσίας για κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο, αφού ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον υπουργό του οικείου υπουργείου θα μπορούν τη μία μέρα να απολύουν και την άλλη να προσλαμβάνουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΑΕΕ: δύο εργαζόμενοι συντηρούν ένα συνταξιούχο Η μέση σύνταξη από 808 ευρώ το 2009 έπεσε στα 540, μετά την ενοποίηση των Ταμείων

575.000 από τους 775.000 ελεύθερους επαγγελματίες αδυνατούν να καταβάλλουν εισφορές. Αβέβαιο είναι το μέλλον του ΟΑΕΕ, η «μαύρη τρύπα» του οποίου αγγίζει τα 6 δισ. ευρώ, ενώ έμποροι και βιοτέχνες αντιδρούν έντονα στην επιβολή εισφοράς 2 τοις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων, η οποία θα οδηγήσει σε «λουκέτο» 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (το εν λόγω μέτρο φαίνεται να απομακρύνεται προς το παρόν).