Σελίδες

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Η ανακάλυψη της ελλάδας

Μόλις λίγες μέρες μετά τον ερχομό του 2014, η θεματολογία της επικαιρότητας εξακολουθεί να είναι μονίμως επικεντρωμένη στο παρελθόν. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μία ολόκληρη χώρα αρχίζει να ανακαλύπτει το παρελθόν της. Και βέβαια, αυτό το παρελθόν είναι απαίσιο και έχει τεράστιες ευθύνες για όσα τραγελαφικά ζούμε σήμερα.

ΣΟΚ στην Κέρκυρα με τον άνδρα που κατέρρευσε από την πείνα !!!


«Παγωμάρα»  στην κερκυραϊκή κοινωνία, από την κατάρρευση ενός άνδρα, σε κεντρικό σημείο της πόλης, λόγω… πείνας. – “Πεινάω, δώστε μου κάτι να φάω, πεινάω”, ήταν τα πρώτα του λόγια.

Πως το είπε ο Πρωθυπουργός…

στο Ζάππειο την Τετάρτη, στην τελετή έναρξης της ελληνικής Προεδρίας; “Η Ελλάδα πέρασε απίστευτες δυσκολίες, κι έχασε βιοτικό επίπεδο που δεν έχει χάσει κανένας λαός από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης”…

πως να μην χειροκροτεί ...

Άνοιξε η ψηλότερη πίστα στο Καϊμάκτσαλαν

Άνοιξε και πάλι, μετά από δύο χρόνια, η ψηλότερη και μια από τις πιο αγαπημένες «κόκκινες» πίστες της χώρας, η «ΚΡΕΜΑΣΗ», με μήκος 898m στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας -  Καϊμάκτσαλαν.

Γ. Κότσιρας & Λ. Μαχαιρίτσας - Τα μικρόβια


Τα χιονοπέδιλα της Μέρκελ!!!

ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 2014 Ολες οι φοροαλλαγές από την 1 Ιανουαρίου

Της Μαρίας Βουργάνα
Ετος «Εφορίας» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και το 2014, καθώς οι ανατροπές που έχουν επέλθει στο φορολογικό τοπίο είναι πολλές και σημαντικές. Αλλαγές στην τήρηση βιβλίων και στοιχείων, νέες προθεσμίες και νέα διαδικασία στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αλλαγές στη φορολογία των αγροτών, των εισοδημάτων από ακίνητα, καθώς και του τρόπου υπολογισμού της υπεραξίας στις μεταβιβάσεις μετοχών και ακινήτων, νέο σύστημα υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών, νέα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις (μη υποβολή ή υποβολή ανακριβών δηλώσεων, μη απόδοση παρακρατούμενων φόρων, εκπρόθεσμη καταβολή φόρων), νέος φόρος ακινήτων, εξαιρέσεις από τη χρήση ταμειακής μηχανής.

Αλλαγές στην ασφάλιση για ελεύθερους επαγγελματίες, άνεργους και ασφαλισμένους στο ΙΚΑ

Mε ένα πακέτο ασφαλιστικών ρυθμίσεων ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κλείνει μία σειρά ανοιχτών θεμάτων. Οι προωθούμενες διατάξεις, μεταξύ άλλων, αφορούν ελευθέρους επαγγελματίες, μακροχρόνια ανέργους αλλά και δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων. Ο στόχος είναι διπλός: Η αύξηση των εσόδων των Ταμείων (με τις ρυθμίσεις για τον ΟΑΕΕ) αλλά και η στήριξη ευπαθών ομάδων (π.χ. μακροχρόνια άνεργοι) που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν παροχές ασθενείας.