Σελίδες

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Αντισταθείτε στην "Κουλτούρα των Ζωντανών Νεκρών"

από το περιοδικό Ζενίθ

“Ας σταματήσουμε να μιλάμε για καπιταλισμό και σοσιαλισμό. Ας μιλήσουμε απλώς για το πώς θα χρησιμοποιήσουμε τον απίστευτο πλούτο της γης προς όφελος των ανθρώπων. Δώστε στους ανθρώπους αυτά που χρειάζονται: φαγητό, φάρμακα, καθαρό αέρα, πόσιμο νερό, δένδρα και γρασίδι, ευχάριστα σπίτια να μένουν, μερικές ώρες δουλειάς, μερικές ώρες ελεύθερες. Μη ρωτάτε ποιος το αξίζει. Όλοι οι άνθρωποι το αξίζουν”.

Howard Zinn, Marx in Soho

ΧΙΛΙΕΣ ΣΙΩΠΕΣ-ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ


φάρμακα και ...ΕΟΠΥΥ

Σύνταξη στα 58 με 35ετία

Σύνταξη στα 58 ή στα 59 μπορούν να κατοχυρώσουν και το 2014, χιλιάδες ασφαλισμένοι σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, Τράπεζες, αξιοποιώντας τον χρόνο ασφάλισης που είχαν μέχρι το 2012 και αποφεύγοντας τις παγίδες που μπορεί να τους πάνε στα 67.

Τι ισχύει για δηλώσεις Φ.Π.Α., φόρου εισοδήματος και όλες τις άλλες υποχρεώσεις και τι πρέπει να κάνετε Οδηγός: Πώς θα αποφύγετε τα εξοντωτικά πρόστιμα της εφορίας

Τυπικοί στην εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων πρέπει να είναι πλέον οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς το νέο σύστημα χρηματικών ποινών που έθεσε σε εφαρμογή από την 1η-1-2014 το υπουργείο Οικονομικών δεν συγχωρεί ανθρώπινα λάθη και παραλείψεις και τιμωρεί αυστηρά οποιαδήποτε παρατυπία. Ο "χρυσός κανόνας" στο εξής είναι: δηλώστε ακόμα κι αν δεν έχετε να πληρώσετε.

Εχει πληρώσει???


Τον έκλεψαν και θα πληρώσει πρόστιμο -7.000 ευρώ για την ταμειακή που έκανε... φτερά


Νόμιζε ότι το χειρότερο που του συνέβη ήταν η κλοπή της ταμειακής μηχανής του. Αυτό που δεν ήξερε όμως ήταν ότι θα κληθεί να πληρώσει και πρόστιμο για την ατυχία του!

Νέο χαράτσι στα ΙΧ -Οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για απόσυρση ή πώληση στο εξωτερικό

Νέο αλαλούμ αναμένεται να δημιουργηθεί με το ζήτημα της κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς όσοι ιδιοκτήτες ή έμποροι ΙΧ έχουν πουλήσει τα οχήματά τους στο εξωτερικό και όσοι επιθυμούν την απόσυρσή τους και την οριστική διαγραφή τους, θα πρέπει να πληρώσουν Τέλη κυκλοφορίας.