Σελίδες

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Tα κανάλια σιωπούν. Tι συνέβη στην Πορτογαλία με την Τρόικα;

Φρένο στις αθρόες απολύσεις στη Πορτογαλία έβαλε το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας. Πολλά από τα μέτρα τα οποία στόχευαν στην απλοποίηση των διαδικασιών απόλυσης των εργαζομένων και περιλαμβάνονται στον εργατικό κώδικα του 2012 απέρριψε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του.

Rod Stewart - Sailing


Αυτή είναι η «μαγική» και πολύ απλή συνταγή για να φθάσει κανείς τα 100

Οχι μόνο τα γονίδια αλλά και η καλή υγεία, είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι δύο παράγοντες που συμβάλλουν καθοριστικά στη μακροζωία. Μάλιστα, υπάρχουν κάποιοι τρόποι μέσω των οποίων η διαδικασία της φθοράς μπορεί να επιβραδυνθεί.

Κατάσχουν τον τραπεζικό λογαριασμό πολίτη στο Κιλκίς για χρέη 1, 4, 5 ή και 40 ευρώ... Κατάσχουν ακόμη και 4 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη σε νεκροταφεία!

Toυ Δημήτρη Μαρκόπουλου
Δίχως όριο φαίνεται να είναι πλέον οι κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων πολιτών που βρέθηκαν σε δυσχέρεια και χρωστάνε προς το Δημόσιο.

Νόμιμα 50.000 καταπατημένα ακίνητα

του Kωστή Πλάντζου
Νομοθετική ρύθμιση για την τακτοποίηση χιλιάδων καταπατημένων από ιδιώτες εκτάσεων του Δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση. Με την απόδοση των τίτλων ιδιοκτησίας επιδιώκεται να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία έως και άνω των 500 εκατ. ευρώ τη διετία 2014-2015, που θα καλύψουν μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού κενού, προς αποφυγήν πρόσθετων μέτρων που ζητά η τρόικα. Η εξαγορά των εδαφικών εκτάσεων θα γίνεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και με εκπτώσεις 25%-50% χωρίς τις αυστηρές προϋποθέσεις και εξαιρέσεις που προέβλεπαν παλαιότεροι νόμοι (Ν.719/79) που άφηναν «εκτός νυμφώνος» εκατοντάδες χιλιάδες ιδιώτες και ολόκληρα χωριά της ελληνικής περιφέρειας.

Τι φόρους φέρνει στα ακίνητα το 2014 Ο τελικός φόρος θα προκύπτει μετά τον πολλαπλασιασμό των συντελεστών βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ακινήτου.

ΣΤΑ ΑΣΗΚΩΤΑ βάρη που θα επιβάλει ο νέος φόρος ακινήτων θα κληθούν να αντεπεξέλθουν από το 2014 οι φορολογούμενοι που έχουν στην ιδιοκτησία τους μικρές μονοκατοικίες, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που είναι κλειστά και δεν αποφέρουν κανένα έσοδο στους ιδιοκτήτες τους, οικόπεδα και αγροτεμάχια εκτός σχεδίου.

"Βόμβες" στις κύριες και επικουρικές συντάξεις

 
Τεράστιες "μαύρες τρύπες" στα ασφαλιστικά ταμεία απειλούν κύριες και επικουρικές συντάξεις. Η κατάσταση χειροτερεύει ότι οι ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν δεν αποδίσουν. Αυτή η κατάσταση σύμφωνα με πληροφορίες προβηματίζει τους δανειστές.