Σελίδες

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί χρωστάω;



Πολλές οι περιπτώσεις ανθρώπων, που ενώ πιστεύουν πως τα οικονομικά τους είναι τακτοποιημένα, τα χρέη τους εξακολουθούν να τους βαραίνουν και το μηνιαίο τους εισόδημα δεν διανέμεται σωστά. Τι συμβαίνει τελικά και ακόμα χρωστάμε;

Ήρθε η ώρα φίλε μου να γ…ήσει ο φτωχός


γράφει η Στεφανία Λυγερού
Στη θέση του “φτωχός” βάλε: αυτός που έκανε το σωστό, το δίκαιο, το χρέος του. Η φτώχεια δεν είναι καν πρόβλημα, το ανάξιο, το παρτάκικο, το επιφανειακό, το θεαθήναι, είναι πρόβλημα, διότι είναι προσόντα “ανθρώπων” που ζουν απλά για να είναι γεμάτος ο πλανήτης, που δεν καταλαβαίνουν, ήρθαν βόδια και θα φύγουν βόδια. (Από τούδε και στο εξής, και πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπου, θα δικαιώνεται το δίκαιο. Ας προσέχαμε όλοι μας, σε τι ύψος ο καθένας μας στάθηκε.)
Οι σημερινές συνθήκες είναι ευλογία..

Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελλάδα: H δολοφονία ενός έθνους



Η Ελλάδα προορίζεται να γίνει το πεδίο δοκιμών των μεθόδων με τις οποίες μια χώρα μπορεί να οδηγηθεί στην απόλυτη καταστροφή…

δεν πετάμε τίποτα !!!

Γιατί τα ελληνικά ΜΜΕ όταν αναφέρονται στη Συρία μιλάνε για «καθεστώς» ενώ όταν αναφέρονται στην Ελλάδα για κυβέρνηση;;;

Γιατί τα ΜΜΕ στη χώρα μας όταν αναφέρονται στη Συρία χρησιμοποιούν τη λέξη «καθεστώς» («το καθεστώς Άσσαντ») ενώ όταν αναφέρονται στην Ελλάδα τη λέξη «κυβέρνηση» («η ελληνική κυβέρνηση»). Τι σημαίνει… καθεστώς;

Τα πρόσωπα της φτώχειας


Ένα άστεγο κορίτσι στους δρόμους του Λονδίνου και ένας φωτογράφος που δεν αρκείται στο να «κλέβει» στιγμές. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα, από μία τυχαία συνάντηση που έμελε να αλλάξει τον Lee Jeffries, ο οποίος από εκείνη τη στιγμή αποφάσισε να αφιερώσει την τέχνη του στην καταγραφή και προβολή του προβλήματος των αστέγων σε όλο τον κόσμο.

Κρήτη: Ο τιμοκατάλογος της κολυμπήθρας και η ενόχληση του ιερέα!

Ο ιερέας όχι μόνο δεν έκρυψε τη δυσφορία για τα χρήματα που του έδωσαν οι νονές, αλλά άρχισε να εξηγεί τους λόγους που θα έπρεπε να του δώσουν περισσότερα...

Πέλλα: Αλεπού βρέθηκε θετική στον ιό της λύσσας - Αποκάλυψη μετά από τροχαίο!

Κρούσμα λύσσας εντοπίστηκε σε αλεπού που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην περιοχή Μαυροβούνι του νομού Πέλλας.

Πώς ο καπιταλισμός προωθεί κοινωνίες εργένηδων.

Αρεσκόμαστε να θεωρούμε πως είμαστε ελεύθεροι στην ελεύθερη αγορά· πως κατανικούμε τις δυνάμεις της διαφήμισης και δεν χειραγωγούμεθα από τις δυνάμεις της αγοράς. Αλλά υπάρχουν ορισμένες νέες κοινωνικές τάσεις -σαν την αναγόρευση του «εργένη» σε καταναλωτή-υπόδειγμα- που μας θέτουν ενώπιον ορισμένων παραδοξοτήτων: αυτό που θεωρούσαμε ριζοσπαστικό -να μείνουμε εργένηδες- ίσως σήμερα να είναι αντιδραστικό.

Καίτη Χωματά - Να διώξω τα σύννεφα


Έξι στους 10 ανέργους ζητούν εργασία με οποιαδήποτε αμοιβή



Με τη βοήθεια της οικογένειας επιβιώνουν σχεδόν τέσσερις στους δέκα ανέργους, ωστόσο το ποσοστό αυτό μειώνεται σταδιακά λόγω της οικονομικής κρίσης. Την ίδια στιγμή, με βάση έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, σχεδόν έξι στους δέκα ανέργους δηλώνουν πως είναι διατεθιμένοι να εργαστούν με οποιαδήποτε αμοιβή τους προταθεί από τον εργοδότη.

Πως θα διεξάγονται οι δημοτικές εκλογές -Ολες οι αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας

Ολικό «λίφτινγκ» στις δημοτικές εκλογές αποφάσισε να κάνει η κυβέρνηση, η οποία με νέα της ρύθμιση φιλοδοξεί να αλλάξει εξ ολοκλήρου τις αυτοδιοικητικές εκλογές με στόχο να να απεγκλωβιστούν από τις κομματικές παρεμβάσεις.

Guns N' Roses - Don't cry with lyrics


Άρχισαν οι αιτήσεις για το εισιτήριο υγείας για ανασφάλιστους

Άρχισαν από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το εισιτήριο υγείας (health voucher), που θα δώσει τη δυνανότητα σε περίπου 200.000 ανασφάλιστους να έχουν δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

κόφτης ταχύτητας


ΙΕΛΚΑ Πώς θα κάνετε οικονομία 40% στα ψώνια από το σουπερμάρκετΙΕΛΚΑ Πώς θα κάνετε οικονομία 40% στα ψώνια από το σουπερμάρκετ

Εξοικονόμηση δαπανών τουλάχιστον 40% μπορεί να πετύχει κατά μέσο όρο ένα νοικοκυριό κάνοντας έξυπνα ψώνια από τα σούπερ μάρκετ.

Εφυγαν για Μέση Ανατολή, Ευρώπη και Αυστραλία Ξενιτεύτηκαν περισσότεροι από 3.000 μηχανικοί Της Μαριάννας Τζάννε

 

Ξύνουν τον πάτο του βαρελιού τα μεροκάματα στα έργα 

Το μεγαλύτερο μεταναστευτικό ρεύμα στην ιστορία του βιώνει ο κλάδος των κατασκευών, καθώς την τελευταία τριετία υπολογίζεται ότι την Ελλάδα εγκατέλειψαν πάνω από 3.000 μηχανικοί.

Ρουμπινί: Πιθανή η κατάρρευση της ελληνικής κυβέρνησης



Πιθανότητες για κατάρρευση της ελληνικής κυβέρνησης και της ιταλικής, καθώς και αύξηση του πολιτικού ρίσκου στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, “βλέπει” ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί. 

ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ΑΠΟ ΑΡΒΕΛΕΡ «Παράδειγμα βλακείας ο Άδωνις & βλάκας ο Σταυρίδης»

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε σήμερα η διεθνούς φήμης βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα κατά του Αδωνι Γεωργιάδη, του Στέλιου Σταυρίδη αλλά και του Θεόδωρου Πάγκαλου.