Σελίδες

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Ο μέγας κινέζος διανοητής Κομφούκιος


Ο πανάρχαιος διδάσκαλος που θα άφηνε το στίγμα του σε ολόκληρο τον κόσμο!

Η επανάσταση των σιωπηλών


“Οι  Σειρήνες όμως έχουν ένα όπλο πιό φοβερό και από το τραγούδι: τη σιωπή τους. Και πιθανότερο, παρόλο που δεν έτυχε ποτέ, θα ήταν να γλυτώσεις από το τραγούδι τους, παρά από τη σιωπή τους.”
Φράντς  Κάφκα, Η σιωπή των σειρήνων

Υπαρξιακά ζητήματα και απαντήσεις !!!


κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι λενε στο χωριό μου , όλα τα άλλα είναι για το θεαθήναι ...


Μπαμπινιώτης: "Τι γλώσσα μιλούσαν οι Αρχαίοι Μακεδόνες"


 Σε διάλεξη του στο πανεπιστήμιο Μελβούρνης ο Καθηγητής της Γλωσσολογίας και λεξικογράφος, Γεώργιος Μπαμπινιώτης με αναφορά του σε λέξεις και τη φωνολογία της Αρχαίας μακεδονικής διαλέκτου απέδειξε ότι οι Αρχαίοι Μακεδόνες είχαν καλλιεργήσει φωνολογικά μια δωρικού χαρακτήρα ελληνική διάλεκτο, την οποία χρησιμοποιούσαν προφορικά.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Τρέχα πίσω του ρε και άμα το πιάσεις που δεν σε βλέπω και πολύ δραστήριο, να το στείλεις για σωφρονισμό.

ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ, ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΤΟΥΣ ΗΡΘΕ! ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ.

Το πόσιμο νερό δεν θα ιδιωτικοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαβεβαίωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντας απάντηση σε δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν και δημιούργησαν θύελλα αντιδράσεων στους ευρωπαίους πολίτες, που συγκέντρωσαν 1,5 εκατομμύριo υπογραφές.

Η κυβέρνηση φορολογεί τα επιδόματα και τις κοινωνικές παροχές – Η διευκρινιστική εγκύκλιος


Η υποχρεωτική αναγραφή όλων των εισοδημάτων - ακόμα κι αν απαλλάσσονται ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο – στην οικονομική δήλωση και η συνάθροισή τους με τα υπόλοιπα φορολογητέα εισοδήματα φέρνει νέες επιβαρύνσεις ύψους 1 εως 4%.

Τσόμσκι: Οι εκλογές στην Ευρώπη δεν παίζουν πια κανένα ρόλο

Για το μέλλον της δημοκρατίας, τις αγκυλώσεις της στην Ευρώπη της κρίσης και στις ΗΠΑ αλλά και την ανεπιστρεπτί μετατόπηση του κέντρου βάρους από την πολιτική στην οικονομία στην ευρωπαϊκή ήπειρο μίλησε ο Νόαμ Τσόμσκι σε ειδική εκδήλωση στη Βόννη.

Πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ προσπάθησε να υπεξαιρέσει 225.000 ευρώ από ηλικιωμένη


Συνελήφθη  στη Λευκάδα ένας συνταξιούχος Αξιωματικός της ΕΛ.ΛΑΣ.

Κομοτηνή: "Καμπάνα" σε πρώην Βουλευτή της ΝΔ που έταξε διορισμό

 

Ποινή φυλάκισης 20 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε το πρωί της Πέμπτης το 5μελές Εφετείο Θράκης σε “γαλάζιο” πρώην Βουλευτή της Ροδόπης με την κατηγορία της απάτης, λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση εμπορίας θέσεων εργασίας στο Δημόσιο έναντι χρηματικού αντιτίμου.

Βραζιλία


Παραλία Βίνας Ολυμπιάδα Χαλκιδικης


ΦΠΑ: Χάνονται ρυθμίσεις για παλιές οφειλές για όσους δεν ακολουθήσουν το καθεστώς των 2 δόσεων

Του Κωστή Πλάντζου
Σε περιπέτειες κινδυνεύουν να μπουν όσοι κάνουν από σήμερα απερίσκεπτα χρήση της πληρωμής ΦΠΑ με δόσεις και από 10 ευρώ μόλις. Παρά την φαινομενική διευκόλυνση, αφού καταργείται η υποχρέωση πληρωμής του 40% του ΦΠΑ που ίσχυε έως το Μάιο προκειμένου να αποπληρωθεί σε δόσεις, το νέο σύστημα κρύβει παγίδες και από μια μικρή αμέλεια μπορεί ο φορολογούμενος να κληθεί να πληρώσει όχι μόνο πρόστιμα αλλά και πολλές χιλιάδες ευρώ μαζεμένων οφειλών, αν τυχόν κάνει χρήση από σήμερα τη νέας ρύθμισης «τελευταίας ευκαιρίας» με τις 100 δόσεις για χρέη στην εφορία.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ Τι έκρυβε το ναυάγιο των Αντικυθήρων

Μάιος του 1900 και οι σφουγγαράδες από τη Σύμη, αφού έχουν γυρίσει όλη τη Μεσόγειο, κάνουν μια στάση στα Αντικύθηρα, υποχρεωτική, λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής - πράγμα όχι ασυνήθιστο για την περιοχή. Όταν η θάλασσα ηρεμεί, Μεγάλη Τρίτη ανήμερα, ένας από αυτούς, ο Ηλίας Λυκοπάντης, θα βουτήξει στα νερά, όπου όμως αντί για σφουγγάρια θα αντικρίσει σε βάθος περίπου 50 μ. το ναυάγιο ενός πλοίου με σπαρμένα γύρω του αγάλματα, χάλκινα και μαρμάρινα. Έτσι, όταν θα ξανανεβεί στην επιφάνεια, θα κρατά έναν χάλκινο βραχίονα ως απόδειξη.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ... Ποιο είναι το ψυχιατρικό προφίλ τoυς;



Αλήθεια ποιοι είναι οι άνθρωποι που σήμερα μας κυβερνούν; Που παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή μας; Που κλείνουν κανάλια που αποφασίζουν απολύσεις, που διευθετούν τα ζητήματα της χώρας μας στο εξωτερικό; Είναι ικανοί ηγέτες; Είναι ισχυρές προσωπικότητες;

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ Τι πληρώνουμε για ΔΕΗ και για «τρίτους»



Σχεδόν ο μισός λογαριασμός της ΔΕΗ που φτάνει στα σπίτια μας είναι γεμάτος από χρεώσεις που δεν αφορούν την αξία για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.