Σελίδες

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Το τέλειο βιογραφικό VS Αράζω... με τον νόμο

Δυο όχι και τόσο διαφορετικές τοποθετήσεις πολιτών, από το ημερολόγιο ενός ανέργου.

Φτωχαδάκια. Του Πιτσιρίκου

Σοκ έχει προκαλέσει η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ για την φτώχεια στην Ελλάδα, αφού δείχνει πως οι Έλληνες δεν είναι ζάπλουτοι όπως νομίζαμε όλοι. Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν 1 εκατομμύριο οικογένειες ζουν με ετήσιο εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ τον μήνα, οπότε αντιλαμβανόμαστε όλοι πως φτάνουν 1.000 ευρώ για να ζήσει μια οικογένεια.

ΤΑΚΗΣ ΜΠΙΝΗΣ-ΤΟ ΔΙΧΤΥ


Ιερώνυμος: «Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα»

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα». Κατηγορηματικός και δίχως περιστροφές ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αγανακτεί για την εικόνα της σημερινής Ελλάδας που έχει καταντήσει «περίγελως της Ευρωπαϊκής Ένωσης», στηλιτεύει όσους οδηγούν σε εκτροπή τη Δημοκρατία και εκτιμά πως η αγανάκτηση και οι ανάγκες των Ελλήνων θα οδηγήσουν σε πολιτικές εξελίξεις.

Oροι της Τρόικα αντίθετοι με τα ανθρώπινα δικαιώματα -Νομική γνωμοδότηση Γερμανού καθηγητή

Αντίθετοι με τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι κάποιοι από τους όρους που έχει επιβάλει η Τρόικα στην Ελλάδα. Αυτό αναφέρει η νομική γνωμοδότηση Γερμανού Πανεπιστημιακού καθηγητή, ο οποίος αναφέρει στην έκθεσή του ότι οι δανειστές έκαναν υπερβολικές παρεμβάσεις στο εργασιακό δίκαιο και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Η μηνιαία οικογενειακή δαπάνη μειώθηκε κατά 31,8% από όταν ξέσπασε η κρίση

Σύμφωνα με την έρευνα οικογενειακών προϋπολογισμών 2012 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών το 2012 διαμορφώθηκε στα 1.637,10 ευρώ το 2012, μειωμένη κατά 10,2% σε σύγκριση με το 2011.