Σελίδες

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Άλμα των Τρικάλων στο μέλλον: Φτάνουν λεωφορεία χωρίς οδηγό

Με επιστολή του προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala A.E., ο συντονιστής του Προγράμματος "CityMobil2" Αντριάνο Αλεσαντρίνι ανακοίνωσε την επιλογή της πόλης ως "ευρωπαϊκό πιλότο για την κυκλοφορία των οχημάτων χωρίς οδηγό" στη διαδρομή που έχει προταθεί.
Η πρόταση, όπως αναφέρεται, συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από τις υποψήφιες πόλεις και για τον λόγο αυτό, ο κ. Αλεσαντρίνι μεταφέρει τα συγχαρητήρια των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ρεκόρ σε αριθμό υπαλλήλων σε σύγκριση με άλλες χώρες κατέχει η ελληνική Βουλή με 1.993 μόνιμους και έκτακτους εργαζόμενους

Ποιοι κρατούμενοι θα εκτίουν την ποινή τους φορώντας το περιβόητο «βραχιολάκι» -Ολες οι εξαιρέσεις

Τις προϋποθέσεις με τις οποίες κρατούμενοι θα μπορούν να βγαίνουν από τη φυλακή και να εκτίουν το υπόλοιπο της ποινής τους φορώντας το γνωστό «βραχιολάκι» ηλεκτρονικής επιτήρησης, περιλαμβάνει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που τέθηκε ήδη σε δημόσια διαβούλευση. Αρχικά το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής επιτήρησης θα εφαρμοστεί πιλοτικά για έναν χρόνο και για περίπου 200 κρατούμενους από όλες τις φυλακές της χώρας.

Αλλαγές στην προκαταβολή φόρου για αρχιτέκτονες και μηχανικούς -Τι θα ισχύσει

Την προκαταβολή φόρου σε ότι αφορά τις αμοιβές αρχιτεκτόνων και μηχανικών, αλλά και τον τρόπο απόδοσής του, καθορίζει με απόφαση ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, σύμφωνα με τις διατάξεις του τελευταίου φορολογικού νόμου.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΜΕ 3-2 Αντισυνταγματικό το πρώτο χαράτσι Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ

Νέο αγκάθι για την κυβέρνηση η απόφαση του Δ' τμήματος του Αρείου Πάγου που έκρινε το πρώτο χαράτσι αντισυνταγματικό. Στην Ολομέλεια προς οριστική κρίση παραπέμπεται η υπόθεση
 Η απόφαση του Αρείου Πάγου, δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση τόσο αναφορικά με την είσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ, όσο και στις σχέσεις της με την τρόικα, καθώς η Ολομέλεια δεν αναμένεται να συνεδριάσει σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών.