Σελίδες

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Δραματικό έλλειμμα δημοκρατίας είναι η ασθένεια της ΕΕ

Είναι αμφίβολο αν σε ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο υπάρχει πιο φιλοευρωπαϊκή εφημερίδα -και μάλιστα από βαθιά πεποίθηση, όχι από καιροσκοπισμό- από τη γαλλική «Λε Μοντ». Οταν λοιπόν βλέπει κανείς στην εφημερίδα αυτή, σε περίοπτη θέση, άρθρο με τίτλο «Μια Ευρώπη με έλλειμμα δημοκρατίας», σίγουρα εντυπωσιάζεται. Ακόμη περισσότερο προκαλεί σοκ η ομολογία της «Μοντ» στο άρθρο αυτό ότι η ΕΕ χτίζεται αντιδημοκρατικά, μακριά από τους λαούς της Ευρώπης, μη λαμβάνοντας καθόλου υπόψη τους οι ηγέτες των κρατών της τη βούληση ή τις επιθυμίες των υπηκόων τους.

Ψαραντώνης-Άντρας που δεν εκάτεχε


Το… «όραμα» του Αντώνη Σαμαρά!

«Απολείπειν ο θεός Αντώνιον» Κ. Π. Καβάφης

Λέγεται ότι με την πρόσφατη επίσκεψη-προσκύνημα στο Άγιο Όρος,  ο Πρωθυπουργός εκπληρώνει ένα τάμα που έκανε ύστερα από όραμα, στο οποίο τού παρουσιάστηκε ο θεός! Τότε, ο γράφων είχε μεταφέρει όλες τις πληροφορίες που είχε συλλέξει σχετικά με το εν λόγω  όραμα!
 Δια χειρός Αλιθέρση

Πως να κάνεις έναν Λαό να μην αντιδρά!

Tο παρατεταμένο άγχος οδηγεί σε κατάθλιψη, καθώς το μυαλό και ο οργανισμός ‘κουράζονται’ τελικά από τη συνεχή υπερδιέγερση στην οποία βρίσκονται, όταν το μυαλό δεν μπορεί να βρει έξοδο διαφυγής από την επώδυνη κατάσταση.

Ricky Martin - María


Πώς θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι όσο καιρό θα μείνουν κλειστές οι Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ

Διευκρινίσεις προς τους ασφαλισμένους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν για το διάστημα που θα διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας των Μονάδων Υγείας, με βάση τον νόμο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, δίνει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

ΕΩΣ ΤΙΣ 30 ΜΑΙΟΥ Ακίνητα: Ηλεκτρονικά από σήμερα η υποβολή του Ε9 - Ποιοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δήλωση

Από σήμερα έως και τις 30 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το έντυπο στοιχείων ακινήτων Ε9, οι φορολογούμενοι με μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2013.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, θα υπολογιστεί γι αυτούς ο ενιαίος φόρος ακινήτων, καθώς και ο συμπληρωματικός φόρος στην περίπτωση που η αξία της ακίνητης περιουσίας τους υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ.

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ 5,7 ΕΚΑΤ. ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ Οι 30 αλλαγές SOS στη φορολογική δήλωση εισοδήματος - Δείτε τα έντυπα

Προσαρμοσμένο στις μεγάλες ανατροπές που έχουν επέλθει φέτος στο φορολογικό καθεστώς 5,7 εκατομμυρίων φορολογούμενων είναι το νέο βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης που θα υποβληθεί ηλεκτρονικά από τις 20 Μαρτίου έως το τέλος Ιουνίου.