Σελίδες

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Η ΕΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ


Αν κάποιος λέει δεν πληρώσει εντός 30 ημερών τους φόρους του θα του πάρουν το σπίτι, κινητά, ακίνητα κι αμίλητα κι αγέλαστα κι όλα! Και σταματάει εκεί και μ΄εχει αφήσει σε μια αγωνία...
Δηλαδή δεν θα τον δένουν στη μέση της πλατείας για 3 μερόνυχτα γδυτό, ξυρισμένο, να περνάνε οι υπόλοιποι να τον φτύνουν?

ΔΟΥΚΙΣΣΑ - Στον ουρανό ειν' ένα αστέρι

Εμείς κι αυτοί..

Με την ίδια ευκολία που επιχειρηματολογούν τώρα για ένα πράγμα, με την ίδια μιλάνε αργότερα για το αντίθετο, επισείοντας ''εθνικές ευθύνες'', μονόδρομους, προαπαιτούμενα, και κάθε λογής μπουρδολογίες.

Να πας εσύ Γιάννη να ζήσεις εκεί με αυτά τα λεφτά!


Ο ηλικιωμένος ακρίτας  έχει ένα σπίτι τρία μόλις χιλιόμετρα από τα αλβανικά σύνορα. Σε περιοχή ορεινή και παραμεθόρια. Έχει επίσης εικοσιπέντε στρέμματα αγροτικής γης τα οποία και νοικιάζει με 200 ευρώ τον χρόνο. Από τις συντάξεις του κατορθώνει να συγκεντρώσει μαζί με την σύζυγό του 10.000 ευρώ τον χρόνο. Πόσα χρήματα ζητάτε από αυτόν τον άνθρωπο κύριε Στουρνάρα;  Εξακόσια τριάντα πέντε ευρώ! Να σε στείλουμε Γιάννη μας να πας εσύ να ζήσεις εκεί με 9.365 ευρώ; Τον χρόνο, όχι τον μήνα!

Χωρίζω ή μένω για χάρη των παιδιών;


ΌΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΎΝ ΌΤΙ Η ΑΠΌΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΖΎΓΙΟ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΕΎΚΟΛΗ, ΑΚΌΜΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΌΤΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΆ. ΕΊΝΑΙ ΌΜΩΣ ΜΈΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΉΣ ΜΑΣ, ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΤΌΣΑ ΆΛΛΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ. ΚΆΠΟΙΕΣ ΣΧΈΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΎΝ ΚΑΙ ΑΝΤΈΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡΌΝΟ, ΚΑΙ ΚΆΠΟΙΕΣ ΆΛΛΕΣ ΌΧΙ. ΆΡΑΓΕ, ΌΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΊΑ ΈΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΘΕΊ ΠΑΙΔΙΆ, ΑΞΊΖΕΙ Η ΣΧΈΣΗ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΎ ΝΑ ΥΦΊΣΤΑΤΑΙ «ΓΙΑ ΧΆΡΗ ΤΟΥΣ»; Η ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΠΛΉ, ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΊΣ ΔΈΧΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΚΡΟΥΌΜΕΝΑ ΜΗΝΎΜΑΤΑ, ΌΠΩΣ «ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΔΙΑΖΎΓΙΟ, ΠΑΡΆ ΈΝΑΣ ΚΑΚΌΣ ΓΆΜΟΣ», «ΤΟ ΠΑΙΔΊ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΎΟ ΓΟΝΕΊΣ», «ΑΝ ΕΊΣΑΙ ΕΣΎ ΚΑΛΆ, ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΊ», «ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΈΧΟΥΝ ΠΆΝΤΟΤΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΌΤΗΤΑ».

Συμπάθεια???


Βρήκαν γιατί πονάει η αγάπη


Όποιος έχει νιώσει την καρδιά του να ραγίζει από ερωτική απογοήτευση, ξέρει καλά πόσο πονάει η αγάπη - και δικαίως, σύμφωνα με νέα ευρήματα, που υποδεικνύουν την «ορμόνη της αγάπης» ως τον κύριο υπαίτιο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ "Δεν μπορεί να υπάρξει ομαλή έξοδος από το ευρώ"

Στο άρθρο των Financial Times που έκανε λόγο για ώριμες συνθήκες περί ενός «ομαλού Grexit» απαντά ο Γιάννης Βαρουφάκης. Ο καθηγητής Οικονομικών τονίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τώρα την «τεχνική» του πρωτογενούς πλεονάσματος που έχει επιτευχθεί προκειμένου να διαπραγματευτεί σκληρά και να σηκώνει τους ώμους της αν το Βερολίνο συνεχίζει να απειλεί με αποβολή από την Ευρωζώνη.

Δημόσιο: από ποια υπουργεία φεύγουν πόσοι υπάλληλοι – Η νέα λίστα της διαθεσιμότητας

 

- Δείτε πόσους “διαθέσιμους” δήλωσαν ότι έχουν οι υπουργοί

- Ο αριθμός των προς διαθεσιμότητα ανά υπουργείο

- Ψάχνουν άμεσα 2.000 απολύσεις υπαλλήλων του δημοσίου

- Σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι από όλα τα υπουργεία

- Εντολή να είναι έτοιμη η νέα λίστα ως 23 Σεπτεμβρίου έδωσε το Μαξίμου

Πανελλαδικές 2013: Βουτιά 1.000 μόρια στις βάσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σχεδόν όλες οι βάσεις των σχολών θα σημειώσουν πτώση, δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία. Μάλιστα μετά τις βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων θα υπάρξει πτώση ακόμη και σε περιζήτητες σχολές, ενώ η πτώση μπορεί να φτάσει και στις 1.000 μονάδες σε σχολές με χαμηλή ζήτηση.

O «κακός» λύκος επιστρέφει

Ζώο περήφανο και μοναχικό, ο λύκος έχει δαιμονοποιηθεί όσο λίγα σαρκοβόρα και μέχρι πρότινος οι κάτοικοι του μεγαλύτερου μέρους της Δυτικής Ευρώπης ένιωθαν ήσυχοι καθώς σε χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία οι λύκοι είχαν εξαφανιστεί

Enrico Macias - El porompompero (Version en Frances)

Ποιος φταίει και παχαίνεις! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Παίρνεις βάρος χωρίς να το καταλαβαίνεις; Απλά ρίξε μια ματιά γύρω σου-ο υπαίτιος είναι δίπλα σου!

Προσλήψεις με μισθούς πείνας για 8.500 εκπαιδευτικούς – 400 ευρώ το μήνα

Από τους συνολικά 11.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που αναμένεται να προσληφθούν τη νέα σχολική χρονιά, η συντριπτική πλειονότητα, οι 8.500, θα παίρνουν μισθό που μετά βίας θα αγγίζει τα 400 ευρώ.

Ακριβά κοστίζει η εκπρόθεσμη δήλωση στις περισσότερες περιπτώσεις Τι πρόστιμo θα πληρώσετε αν χάσετε την προθεσμία για τη δήλωση

Αν κάνετε τη δήλωση εκπρόθεσμα θα χάσετε τις εκπτώσεις από τις δαπάνες που εκπίπτουν (τόκοι στεγαστικών, ενοίκια κ.λπ.), ενώ θα πληρώσετε πρόσθετο φόρο ίσο με το 2,5% ετου εισοδήματός σας, επειδή θα χάσετε την έκπτωση των αποδείξεων. Επιπλέον, θα σε χρεώσουν με 1% επί του φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Φέτος καταγράφονται στοιχεία από το κτηματολόγιο και άλλες πληροφορίες - φακέλωμα των ακινήτων εν όψει του νέου φόρου το 2014 Τα νέα στοιχεία που "ζητεί" το Ε9 για τα ακίνητα και πώς να το συμπληρώσετε


Νέος γύρος ταλαιπωρίας ξεκινά, εν μέσω θέρους, για 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενους. Το υπουργείο Οικονομικών τούς καλεί να δώσουν πρόσθετα στοιχεία για τα κτίσματα, τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια που κατέχουν, μέσω ενός νέου εντύπου Ε9, το οποίο πρέπει να υποβάλουν όλοι ηλεκτρονικά έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Τι προβλέπει ο νέος “Κώδικας Διαδικασιών” για την είσπραξη δημοσίων εσόδων - Τα νέα πρόστιμα - Θα γίνονται έρευνες σε φίλους, συγγενείς και σπίτια Κατασχέσεις σε 30 μέρες και έρευνες σε τράπεζες, συμβολαιογραφεία από την εφορία

Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων όσων καθυστερούν πάνω από 30 ημέρες να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς την εφορία και υπολογισμό του φόρου με βάση το “προφίλ” και τον τρόπο ζωής κάθε φορολογούμενου, προβλέπει ανάμεσα σε άλλα νέος Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ Σε αργία 20 γιατροί του ΕΣΥ για χρηματισμό

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία 20 γιατροί κλάδου ΕΣΥ, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία.

Διευκρινίσεις από την ΕΚΠΟΙΖΩ για τους δανειολήπτες

 
Σε διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες προχώρησε η Ένωση Καταναλωτών - Η Ποιότητα της Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ).