Σελίδες

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Νέα καταβαράθρωση των συντάξεων εν όψει λόγω μνημονίου. του Γιώργου Δελαστίκ

Σαν να μην έφτανε αυτή η ολέθρια πολιτική, η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα έχουν εγγράψει στο Μνημόνιο την υποχρέωση έως το 2016 να μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές κατά 3,9% αρχής γενομένης από το 2014, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόσθετη «τρύπα» άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Έλα πάρε μου τη λύπη - Ελένη Τσαλιγοπούλου


Οι «βαλτοί» και τα «πιόνια»...

...και ποιος ο ρόλος τους στην κοινωνία

Η δημοκρατία κανονικά

Ποιόν να πείσω ότι αυτό που έχουμε δεν είναι δημοκρατία… Όποτε το διανοούμαι, τρομάζω με τα γέλια που ρίχνω για τον εαυτό μου. Με βλέπω σαν τον Συλβέστερ Σταλόνε να υποδύεται τον Ράμπο:  ολομόναχος αυτός στη μέση μιας στέπας, μακιγιαρισμένος για να δείχνει μπαρουτοκαπνισμένος, βλέπει να έχει απέναντί του μια ολόκληρη στρατιά –πεζικάριους που επελαύνουν, τεθωρακισμένα, συστοιχίες από οπλικά συστήματα, ό,τι κυκλοφορεί στον πλανήτη σε πυρίτιδα και τρινιτροτολουόλη. Τους ζυγίζει για μια στιγμή, μόλις για μια στιγμή με το...

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ Αίγυπτος όπως Ελλάδα: Πρώτα ΜΜΕ, μετά "πραξικόπημα"

Tο βιώνουμε εδώ και δύο εβδομάδες στην Ελλάδα: Απαραίτηση προϋπόθεση για τη νομιμοποίηση έκνομων πράξεων της εξουσίας είναι ο έλεγχος των ΜΜΕ.

12.000 άνθρωποι μιλούν την διάλεκτο grecanica

Το "Ευρωπαϊκό Γραφείο για τις Λιγότερο Χρησιμοποιούμενες Γλώσσες" κυκλοφόρησε τα αποτελέσματα έρευνάς του για τα ελληνικά που μιλιούνται στην Απουλία και την Καλαβρία της Νότιας Ιταλίας.

Νέα δικαστική δικαίωση για "διαθέσιμους" σχολικούς φύλακες

Μία ακόμη δικαστική απόφαση που δικαιώνει  τους σχολικούς φύλακες εξέδωσε πρωτοδικείο της χώρας. Συγκεκριμένα , με το Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία εφτά σχολικοί φύλακες  του Δήμου Χαλανδρίου επιστρέφουν στη θέση τους στα σχολεία της πόλης τους.
  

που να φανταζόμουν ...

Mε άδειες από την πολεοδομία πισίνες, περιφράξεις και οι εξωτερικοί χρωματισμοί

Άδεια από την υπηρεσία δόμησης (πρώην πολεοδομία) θα χρειάζονται στο εξής η κατασκευή πισίνας, οι περιφράξεις, οι εξωτερικοί χρωματισμοί, η αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων, η τοποθέτηση προκατασκευασμένων κατοικιών και μία σειρά από άλλες τεχνικές εργασίες όπως ορίζει υπουργική απόφαση που υπογράφτηκε χθες από τον Αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σταύρο Καλαφάτη.

Il conformista, Giorgio Gaber (GR sub)


«Πάρτε το σπίτι και τα τέσσερα παιδιά μου»

Να στείλει τα τέσσερα παιδιά του στο... υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να τα τρέφει και να τα μεγαλώνει ο Γιάννης Στουρνάρας απειλεί 39χρονος άνεργος από τη Θεσσαλονίκη! Ο τραγικός πατέρας έσωσε από τα «νύχια» των τραπεζών το αγορασμένο με δάνειο διαμέρισμα όπου ζει η οικογένειά του. Ομως δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και με την εφορία.

«ΕΦΙΑΛΤΗΣ» ΙΝΕ - ΓΣΕΕ: Εκτίναξη της ανεργίας στο 34% έως το 2016!

Στο 34% εκτιμά ότι θα ανέλθει το ποσοστό της ανεργίας έως το 2016, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, με έρευνα που εκπόνησε.

ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΟΑΕΔ: Αλλάζουν τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας - Τι θα ισχύει

Αλλάζουν και πάλι τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας από την 01/01/2014 και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο για τους ανέργους να το λάβουν από τον ΟΑΕΔ.