Σελίδες

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΙ.


Η αγαπημένη λέξη της γιαγιάς μου ήταν "προκομμένος". Η προκοπή χάραζε τα όρια του κόσμου. Ηταν ο διαχωρισμός του νοικοκύρη από τον αχαϊρευτο. Η διαφορά ανάμεσα σ΄εκείνο που βάδιζει με ψηλά το κεφάλι στη γειτονιά κι εκείνον που "δε στέκει καλά" Οπου προκοπή πάνω από όλα ήταν το σπιτάκι.

Γιατί δεν αποδίδουν φόρους; Ή αλλιώς, γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι;




Του Σπύρου Δημητρέλη

«Αφήστε την ύφεση να κάνει τη δουλειά της», λέει μια διάσημη ρήση. Πολύ απλά αφήστε την ύφεση να ξεκαθαρίσει την ήρα από το στάρι στο χώρο της παραγωγής, δηλαδή μεταξύ των παραγωγικών και μη παραγωγικών επιχειρήσεων.

Έτσι γεννιέσαι Έλληνας

Μου πήρες την ελπίδα, σε ευχαριστώ, γιατί ταυτόχρονα μού πήρες και τον φόβο. Καταπάτησες τα όρια της προσωπικής μου πατρίδας, σε ευχαριστώ, γιατί ταυτόχρονα έσπασες τις αλυσίδες που κρατούσαν στο μπουντρούμι της Κοινωνικής Ηθικής την Ελευθερία μου, ανόητε Κρατούντα. Ήρθε η ώρα να σε ευχαριστήσω που μου τα στέρησες όλα και κατανόησα μετά από πολλά χρόνια τα λόγια του Έλληνα Καζαντζάκη.

Filippos Pliatsikas-Poios exei logo stin agapi



παίζουμε σε στημένο αγώνα...


Και στον χωρισμό μόνος είσαι


Κάποτε διάβασα (εδώ, μην ψάχνεις αλλού) πως στον έρωτα είσαι μόνος. Ήμουν σε σχέση τότε κι έτσι μπορεί η κάθε σειρά του κειμένου να ήταν αληθινή και γραμμένη με πόνο -προφανώς και τεκίλες- αλλά τότε όχι απλά δεν με επηρέασε αλλά μ' έκανε ακόμα και να νιώσω πιο ευτυχισμένη με τη σχέση μου. “Τυχερή είμαι που δεν είμαι μόνη στον δικό μου έρωτα”, σκέφτηκα τότε.

Νέο κρούσμα προπηλακισμού κλιμακίου του ΣΔΟΕ: Γιούχαραν, ειρωνεύτηκαν και έσπρωξαν τους ελεγκτές στην Καλαμάτα


Το παράδειγμα των Κρητικών ακολούθησαν οι κάτοικοι της Μαραθούπολης, ενός χωριού δυτικά της Καλαμάτας, οι οποίοι αντιμετώπισαν με ειρωνίες, γιουχαΐσματα και σπρωξιές το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που πήγε να ελέγξει τα καταστήματα την ώρα της «Γιορτής της Σαρδέλας».

Γιατί «Βορράς» και «Νότος» της ευρωζώνης βράζουν στο ίδιο καζάνι: Μία εξαιρετική ανάλυση των Financial Times

«Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στα ευρωπαϊκά οικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και κοιτάξτε τι κρύβεται πίσω από τους τίτλους που λένε ότι η ευρωζώνη συνολικά έχει βγει από την ύφεση. Η ανταμοιβή σας θα είναι μια "ιστορία δύο χωρών" που δείχνει το πόσο πεισματικά αγνοεί η ευρωπαϊκή οικονομία το σενάριο για το οποίο είχαν προετοιμαστεί οι πολιτικοί ηγέτες της».

Total Eclipse of the Heart, Full Version with Lyrics



Ο βαρύς Σεπτέμβρης του 2013 – Τι μας περιμένει



Προετοιμαστείτε για έναν πολύ δύσκολο μήνα. Ο Σεπτέμβριος είναι γεμάτος υποχρεώσεις η εκπλήρωση των οποίων προϋποθέτει και τρέξιμο και χρήματα. Σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, θα έρθουν τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος 2012 τα οποία θα πρέπει να εξοφληθούν το πολύ σε δύο δόσεις η μια εκ των οποίων μέσα στον Σεπτέμβριο. Θα πρέπει επίσης να πληρώσουμε φόρο πολυτελείας και ΦΑΠ 2012 ενώ θα πρέπει να τρέξουμε για να απαλλαγούμε (εφόσον πληρούμε τις προϋποθέσεις) μια σειρά ακόμη υποχρεώσεων.

Γιατί «σηκώνει» το ποτό τσιγάρο

Όπως ξέρουν καλά οι καπνιστές, λαχταρούν περισσότερο τη νικοτίνη όταν πίνουν - και λαχταρούν περισσότερο ένα ποτό όταν καπνίζουν. Έως τώρα ήταν άγνωστο το γιατί, αλλά αμερικανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν την αιτία.

Η κρίση αφαιρεί χρόνια από τους Έλληνες!

Ένας στους πέντε Έλληνες παρουσιάζει συμπτώματα κατάθλιψης. Έξι στους δέκα δηλώνουν ότι αναβάλουν ή ματαιώνουν για οικονομικούς λόγους την αναγκαία επίσκεψη στον γιατρό. Οι πάσχοντες από καρκίνο, καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη, υπέρταση, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, δηλ περίπου το 38% του πληθυσμού, μαζί με τους ηλικιωμένους και τους ασθενέστερους οικονομικά αποτελούν τους εύκολους στόχους αλλά και τα πρώτα «θύματα» της οικονομικής κρίσης.

ΜΑΖΕΥΕΙ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ - ΓΙΑΤΙ; Με τεράστια αποθέματα χρυσού & κέρδη 43 δισ. ευρώ η Γερμανία πάει για ευρωέξοδο;

Tα κέρδη της Γερμανίας από την οικονομική κρίση ανέρχονται στο ποσό των 40,9 δισεκατομμυρίων ευρώ για το διάστημα 2010-2013 και αυτό συμβαίνει λόγω υπερβάλλουσας ζήτησης για αγορά του χρέους της, δηλαδή των ομολόγων της επειδή θεωρούνται ασφαλής τοποθέτηση, με αποτέλεσμα να πέφτει το επιτόκιο που είναι υποχρεωμένη η Γερμανία να πληρώνει για να δανείζεται, ανακοινώθηκε πριν λίγο.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Ποιες ανατροπές φέρνει ο Σεπτέμβριος για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Της Χαράς Καλημέρη
Τα πάνω - κάτω έρχονται τον Σεπτέμβριο στον εκπαιδευτικό «χάρτη» της χώρας, με ανατροπές για χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς: