Σελίδες

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΕΛΛΑΔΑ Α.Ε.

Περιφέρουμε το πλεόνασμα συμφοράς μας πεφήφανοι στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Οταν η συμφορά συμφέρει, λογαριάζε την για πόρνη όπως έλεγε κι ο Ελύτης. Θα μεγαλώσει κι άλλο αυτό το πλεόνασμα. Γιατί είναι εύκολο να κόβεις με το μαχαίρι κρέας. Είναι εύκολο να βάζεις στο κρεβάτι του Προκρούστη ανθρώπινες ζωές και να κόβεις ότι περισσεύει. Κι αυτό το περίσευμα να το παρουσιάζεις σαν αποταμίευση. Ο καθένας μπορεί να κόψει κάτι και να μαζέψει στην άκρη πλεονάσματα. Εχεις π.χ. πεντακόσια ευρώ, και πρέπει να περάσεις ένα μήνα. Δεν τρως, δεν κυκλοφορείς, κάθεσαι ακίνητος σε μια καρέκλα χωρίς να κάνεις τίποτα. Αν επιζήσεις μέχρι το τέλος του μήνα και δεν έχεις ψοφίσει, καλείς τους φίλους και τους ανακοινώνεις περήφανα. Εχω στην άκρη πεντακόσια ευρώ. Τα κατάφερα.

Προ πάντων, ξεπαγώνουμε

Το μέλλον της χώρας προεικονίζεται τούτη τη στιγμή στον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου συστήματος υγείας και παιδείας, δηλαδή στον τρόπο που αποδιαρθρώνονται: από μια προηγούμενη σχετικά ημισταθερή κατάσταση, με δομικές αδυναμίες, αλλά ευρισκόμενα σε αδιάφορη ισορροπία, σε μια κατάσταση επιταχυμένης εντροπίας, σε μια ισορροπία ασταθή, όπου όλα τα επιμέρους δομικά στοιχεία ωθούνται σε όλο και χαμηλότερη διαφοροποίηση, όλο και χαλαρότερη οργάνωση και συναρμογή, με όσο το δυνατόν μικρότερη δαπάνη ενέργειας, εντέλει σε διάλυση.

ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ - ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ


η εξέλιξη προς τα πίσω !!!

Διευρύνεται το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Διευρύνονται τα όρια εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκη Παπαγεωργίου, με την οποία επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:

«YΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ» ΟΣΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.000 ΕΥΡΩ Ποιοι κινδυνεύουν με κατασχέσεις για οφειλές στα Tαμεία

Του Γιώργου Γάτου
«Yπό παρακολούθηση» μπαίνουν -αντιμετωπίζοντας άμεσα τον κίνδυνο κατασχέσεων και δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών- όσοι χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές πάνω από 5.000 ευρώ στο IKA, στον OAEE, στον OΓA και στο ETAA.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΚΟ-Τράπεζες: Σε ποια ηλικία και με πόσα χρόνια ασφάλισης βγαίνουν στη σύνταξη

Ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας μπορούν να βγουν στη σύνταξη όσοι συμπληρώνουν 35ετία, εφόσον ασφαλίστηκαν στα Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών μέχρι το τέλος του 1982.

Υπουργείο Οικονομικών «Μπήκαν» τα λεφτά σε 185.000 δικαιούχους από το επίδομα πετρελαίου

Τα λεφτά θα "φανούν" στο σύστημα έως την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη το αργότερο, για όλους τους δικαιούχους.