Σελίδες

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Tο τσεκούρι που κανιβαλίζει τους Έλληνες

 
Δεν είναι τα μόνον τα υλικά αγαθά που χάνουμε από την κρίση, είναι ο πολιτισμός, η ανθρωπιά μας.

Από που πήραν το ονομά τους τα Αυτοκίνητα;

 
* ALFA ROMEO * Το 1910 μία ομάδα Μιλανέζων επιχειρηματιών ίδρυσε την εταιρεία A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) (σ.μ. Ανώνυμη Αυτοκινητοβιομηχανία της Λομβαρδίας). Το 1920 ο, επίσης, Μιλανέζος επιχειρηματίας και χρηματοδότης Niccola Romeo αγόρασε μεγάλο μέρος της εταιρείας προσθέτοντας το όνομά του σε αυτήν.

120 εκατ. τα έσοδα από τα δικαστήρια



Στο ποσό των 120.161.839 ευρώ ανήλθαν την τριετία 2010- 2012 τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου από πρόστιμα και χρηματικές ποινές που επιβλήθηκαν από τα ποινικά δικαστήρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για ποινές που επιβλήθηκαν από δικαστήρια και μετατράπηκαν σε χρηματικές. Παράλληλα το δημόσιο εισέπραξε 99.617.729 ευρώ από τα δικαστικά ένσημα σε αγωγές και προσωρινά μέτρα.

Από τις 8 Ιουλίου Αναστέλλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τοπικά δρομολόγια στο τμήμα Θεσσαλονίκη - Έδεσσα


Αναστέλλονται ορισμένα τοπικά δρομολόγια στο τμήμα Θεσσαλονίκη- Έδεσσα- Θεσσαλονίκη, από τις 8 Ιουλίου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2013, ενόψει της θερινής περιόδου και λόγω της προβλεπόμενης μειωμένης επιβατικής κίνησης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Εγωισμός. Προτέρημα ή μειονέκτημα; ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΔΑΛΛΑ

Ο εγωισμός είναι πράγματι ένα κακό χαρακτηριστικό που πρέπει να καταπιέσουμε σε εμάς και τα παιδιά μας, όπως μας μάθαιναν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας όταν ήμασταν μικροί; Είχαν δίκιο;

Ακόμη και τα βρακιά μας ζητά να πάρει η τρόικα



Μιχαλού
Να μας πιει το αίμα με το καλαμάκι θέλει η τρόικα… Ζητά επίμονα να γίνουν εξπρές τουλάχιστον 5.000 απολύσεις μέσα στον επόμενο χρόνο και θέλει να μπουν σε καθεστώς κινητικότητας 25.000
δημόσιοι υπάλληλοι… Επιπλέον έχει βάλει αμέτη μου χαμέτη στο μάτι να μειωθεί η βασική σύνταξη άμεσα, έστω και σε μικρό ποσοστό αρχικά.

ΠΟΙΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ;



Του Στέλιου Κούλογλου
Αντιγράφω από το χθεσινό ρεπορτάζ του tvxs.gr: «Τον πομπό αναλογικού σήματος που είχαν στήσει οι τεχνικοί της ΕΡΤ στον πύργο του ΟΤΕ στα Γεράνεια Όρη κατέβασε πριν από λίγο η
Αστυνομία, χωρίς να επιδείξει κάποιο νομικό έγγραφο ή να συνοδεύεται από εισαγγελέα.

George Dalaras - "Oti agapaw egw pethainei" (unplugged)

Η Ελλάδα σε κρίση: Αφήνουν τα παιδιά τους σε Νηπιοτροφείο γιατί δεν έχουν χρήματα να τα σιτίσουν


Ανθρώπινες ιστορίες που συγκλονίζουν. Γονείς εγκαταλείπουν τα παιδιά τους σε Νηπιοτροφείο και τα βλέπουν μόνο ΣΚ. Το κράτος σε ρόλο γονέα. Τι υποστηρίζουν οι γονείς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες

Λουκέτο - εξπρές στις δημοτικές αστυνομίες

 
Σχέδιο για λουκέτο στις δημοτικές αστυνομίες προκειμένου να εξασφαλιστεί ο στόχος των αποχωρήσεων στο Δημόσιο

Πλειστηριασμοί σπιτιών με διαδικασίες εξπρές για όσους έχουν χρέη στο Δημόσιο


  Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων, των οποίων τα σπίτια έχουν κατασχεθεί για χρέη στο Δημόσιο, αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με τον πλειστηριασμό του σπιτιού τους. Εως τώρα οι Εφορίες απέφευγαν να το προχωρήσουν σε κατάσχεση ειδικά για την πρώτη και μοναδική κατοικία.

ΤΟΥΣ ΦΥΓΑΔΕΥΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΕ-ΟΤΑ: Απείλησαν με λιντσάρισμα τους τροϊκανούς

Φυγαδεύτηκαν από την πίσω πόρτα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι εκπρόσωποι των δανειστών, καθώς μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχαν περικυκλώσει το υπουργείο και απειλούσαν με λιντζάρισμα τα μέλη της τρόικα διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο στη Δημοτική Αστυνομία.

Οι εφορίες καλούν για διευκρινίσεις


Μία στις δέκα φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται ηλεκτρονικά είναι «ύποπτες» ως ανακριβείς. Αυτό προκύπτει από τον πρώτο μήνα υποβολής φορολογικών δηλώσεων και την υπηρεσία διασταύρωσης σε πραγματικό χρόνο των δηλούμενων στοιχείων, όπως είναι τα εισοδήματα και οι εκπιπτόμενες δαπάνες.

Φροντίζουν για τα αδέσποτα ζώα


Πρωτοβουλίες για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων ανέλαβε ο Δήμος Πέλλας στο πλαίσιο εφαρμογής του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.

Kansas - Dust In The Wind ...with Lyrics

Τι πρέπει να προσέξετε φέτος στο έντυπο Ε2 της δήλωσης για ενοίκια, ακίνητα και επαγγελματική στέγη

 Εάν το 2012 εισπράξατε ενοίκια από εκμίσθωση ή υπεκμίσθωση κατοικιών ή και λοιπών κτισμάτων, εάν παραχωρήσατε δωρεάν κάποια ιδιόκτητη κατοικία σας στα παιδιά σας, στους γονείς σας ή σε τρίτους, εάν χρησιμοποιήσατε ένα ή περισσότερα δικά σας κτίσματα ως επαγγελματική στέγη (εάν δηλαδή κάνατε ιδιόχρηση ή ιδιοχρησιμοποίηση επαγγελματικής στέγης) οφείλετε να συμπληρώσετε και να υποβάλετε ηλεκτρονικά πρώτα το έντυπο Ε2 (αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων από ακίνητα) και στη συνέχεια το κανονικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης.


Γ. Βαρουφάκης: "Στημένο παιχνίδι" οι απειλές και οι πιέσεις από την τρόικα

"Συστηματικά, εδώ και περίπου τρεισήμισι χρόνια, παίζεται ένα παιχνίδι με στόχο να ασκηθεί πίεση στον ελληνικό λαό και να αποδεχτεί αυτά που αποφασίζονται μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας. Χρησιμοποιείται πάντα η απλή λογική του τρόμου και του φόβου", δηλώνει στο tvxs.gr ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης.

ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ένα… ζιζάνιο που καταστρέφει τις καλλιέργειες της Κεντρικής Μακεδονίας!


Μπορεί να είναι άγνωστο στο μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, ωστόσο βρίσκεται στο 90% των καλλιεργειών στη χώρα μας και εν αγνοία ακόμα και των ίδιων των αγροτών, στις περισσότερες περιπτώσεις, λειτουργεί ιδιαίτερα επιβαρυντικά στη χλωρίδα και την πανίδα, καταστρέφοντας

Το φλερτ στο Facebook δεν βγαίνει σε καλό

Ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε το "πέσιμο" στο internet. Γιατί καμιά φορά μπορεί να οικοδομήσει κάτι ωραίο.

8 βασικά λάθη που κάνουμε όλοι με τα αντηλιακά

Λάθος 1ο; Δε φοράμε αντηλιακό. Λάθος 2ο; Και όταν φοράμε αντηλιακό, δεν το ανανεώνουμε, όσο συχνά θα έπρεπε. Δυστυχώς, η λίστα συνεχίζεται με άλλα 8 βασικά λάθη, που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε αντηλιακά προϊόνταΌλοι γνωρίζουμε, ότι όταν παραμένουμε πολλή ώρα στον ήλιο, αυξάνουμε τις πιθανότητες για καρκίνο αλλά και πρόωρη γήρανση του δέρματος. Αλλά, σύμφωνα με τη huffington post, ακόμη και όσοι από μας προσέχουμε ιδιαίτερα την έκθεση στις ηλιακές ακτίνες, κάνουμε βασικά λάθη.

Οργανωμένο camping στην Ελλάδα: οικονομικές διακοπές κάτω απ' τα αστέρια


Για κάποιους αποτελεί στάση ζωής, ενώ για άλλους μια οικονομική εναλλακτική για χαλαρωτικές καλοκαιρινές διακοπές. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, τα ελληνικά camping υπόσχονται να σας κάνουν να ξεχάσετε τις έννοιες και τα προβλήματά σας και να «ρουφήξετε» κάθε σταγόνα του απολαυστικού ελληνικού καλοκαιριού χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ «Κούρεμα» χρέους από δικαστήριο σε άνεργο δανειολήπτη



Το χρέος άνεργου δανειολήπτη από την περιοχή του Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου «κούρεψε», κατά 53%,το Ειρηνοδικείο Καστελλίου Ηρακλείου Κρήτης.

Τι είναι ο "τσιγαρόβηχας" - Πρακτικές συμβουλές

Ο «βήχας του καπνιστή», ο γνωστός «τσιγαρόβηχας» είναι αναμφισβήτητα μία από τις αρνητικές και αντιαισθητικές συνέπειες του καπνίσματος. Και δυστυχώς οι περισσότεροι είμαστε εξοικειωμένοι με το θέαμα ή άκουσμα του επίμονου αυτού πρωινού βήχα, είτε ως ενεργοί είτε ως παθητικοί καπνιστές.

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ; – Ντροπή: Έκλεισαν το κέντρο της Αθήνας για να ψωνίσει ο Πολ Τόμσεν … βερύκοκα!

Η κατάντια μιας χώρας που έχει απωλέσει την εθνική της κυριαρχία: Κυκλοφοριακό έμφραγμα υπέστη το κέντρο της Αθήνας σήμερα το μεσημέρο όταν ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ένιωσε την ανάγκη να φάει … βερύκοκα.