Σελίδες

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ ΕΧΕΙ ΜΟΛΥΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.

Το ψάρεψα από εδώ

Ελένη Βιτάλη - Κιβωτός ( Στίχοι )


Εφευρέσεις

Συναγερμός τσάντας, παπούτσια που φορτίζουν το κινητό και άλλες πρωτοποριακές κατασκευές, εφηύρε ένας Σερραίος...

ΝΤΡΟΠΗ! Πάτρα: Κόβουν το ρεύμα σε εννιαμελή οικογένεια

Στο σκοτάδι κινδυνεύει να μείνει μία εννιαμελής οικογένεια στην Πάτρα λόγω οφειλών της στη ΔΕΗ.

Διαπραγμάτευση οχι πόλεμο!!!

Dalida & Alain Delon - Paroles, paroles


Ακόμα σπαταλούν λεφτά στο Δημόσιο σε δεξιώσεις, γεύματα και «χρυσές» κηδείες

Παρά την κρίση που έχει βιώσει όλη η Ελλάδα, στο Δημόσιο, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν να σπαταλούν χρήματα και να συνεχίζουν κακοδιαχείριση της κρατικής μηχανής. Η ετήσια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έφερε στο φως τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και το πάρτι της διαφθοράς και της σπατάλης.

Στην Εφορία χιλιάδες φορολογούμενοι -Ποιοι πρέπει να παραλάβουν νέους κλειδάριθμους για το Taxisnet

Μια ...βόλτα από την εφορία θα πρέπει να κάνουν έως το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι οι οποίοι κατέχουν κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet προ του Δεκεμβρίου του 2010, προκειμένου να παραλάβουν καινούργιους κλειδάριθμους.

ΝΕΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ Ανατροπές-σοκ μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων: Καταβολή δεδουλευμένων ανά... τρίμηνο

Του Γιώργου Γάτου
Νέο καθεστώς στους όρους αμοιβής και εργασίας για δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους και νέα συναλλακτικά ήθη - όπως την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών με καθυστέρηση έως και 3 μηνών (!) - δημιουργούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις που μαζικά υπογράφονται εν μέσω της ύφεσης και με την επίκληση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης των επιχειρήσεων.

ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΟΔΕΥΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Νέες σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο-Ιδιώτες αναλαμβάνουν υπηρεσίες

Του Ηλία Μπενέκου
Οι σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στο Δημόσιο, το προσεχές διάστημα τόσο σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, όσο και τις δομές και λειτουργία της κρατικής μηχανής, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιες. Η συζήτηση μπορεί να εστιάζεται το τελευταίο διάστημα στον ποσοτικό στόχο των 4.000 απολύσεων που θα γίνουν μέχρι το τέλος του έτους, ωστόσο, οι σχεδιασμοί εδώ και καιρό είναι πολύ πιο μακροπρόθεσμοι ακουμπώντας ακόμη και αυτόν τον «χαρακτήρα» του δημοσίου.

Η τραγωδία των νοικοκυριών Το κόστος ζωής αυξήθηκε δύο φορές ταχύτερα του πληθωρισμού

Από το 2009 ώς το 2013 οι μισθοί στην Ελλάδα μειώθηκαν 34% και οι αμοιβές των απασχολουμένων συνολικά μειώθηκαν κατά 32,4% (στοιχεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής). Στο ίδιο διάστημα και συγκεκριμένα μεταξύ Οκτωβρίου 2009 και Οκτωβρίου 2013 ο πληθωρισμός αυξήθηκε 9,3%. 
 Με άλλα λόγια, σε πραγματικούς όρους (ή σταθερές τιμές) οι αμοιβές των εργαζομένων μειώθηκαν μέσα σε μία τετραετία κατά 39%!