Σελίδες

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Τύχη και Αναγκαιότης


* Τίτλος φιλοσοφικού δοκιμίου του Ζακ Μονό, που πραγματεύεται την σχέση της βιολογίας με τις φυσικές επιστήμες.
Είναι πιά κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η ανατροπή μνημονίων και μνημονιακών κυβερνήσεων δεν πρόκειται να έρθει μέσα από συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας όπως αυτές που γνωρίσαμε πριν δύο χρόνια στην Αθήνα.

Λαθρομετανάστευση: Μήπως δεν είστε ανίκανοι και αφελείς; Μήπως είστε προδότες;


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Τα τελευταία είκοσι χρόνια ποτέ καμία κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας, την αθρόα και ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση.

Σκάσε και πλήρωνε. Του Θανάση Καρτερού


Το ΔΝΤ μετανιώνει, αν και με όχι πολύ μεγάλο ζήλο, για το πρόγραμμα σωτηρίας που χαντάκωσε την Ελλάδα. Η Κομισιόν όμως δεν μετανιώνει και δηλώνει ότι διαφωνεί, και μάλιστα θεμελιωδώς, με όποιον μετανιώνει.

Πενθώντας προκαταβολικά. Του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου



Η πιο επικίνδυνη μαζική αυταπάτη που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι πως η καταστροφή που βιώνουμε σε κάθε επίπεδο της δημόσιας ζωής πρόκειται για μια πρόσκαιρη αναποδιά που θα ξεπεραστεί, αν όχι ξεχαστεί, μόλις ανανήψει η αγορά.

Χρωστάς στην εφορία; Δες πως θα χάσεις τις καταθέσεις σου


Αν πάτε στο ATM και βρείτε να σας λείπουν χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό, μην πάει αμέσως το μυαλό σας στην κλοπή.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΝ; Μητέρα δύο παιδιών κρεμάστηκε λόγω οικονομικού αδιεξόδου!

Μια γυναίκα 53 χρονών, μητέρα δύο παιδιών, έδωσε ξαφνικά τραγικό τέλος στη ζωή της σοκάροντας την τοπική κοινωνία της Άμφισσας.

Έπαιξε στο στοίχημα το ταμείο του Ταμιευτηρίου!

Πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ φέρεται να έχει κάνει «φτερά» από τα ταμεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Αγρίνιο και να κατέληξαν σε πρακτορεία στοιχήματος. Από την έρευνα που έγινε για το τεράστιο έλλειμμα, ως υπεύθυνη κατηγορείται μια 40χρονη υπάλληλος που φέρεται να έχει κάνει υπεξαίρεση.

ΝΕΟ ΣΟΚ: ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ... ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ!


Πρωτόγνωρα περιστατικά φέρνει η οικονομική κρίση, αλλά και η κατάσταση που επικρατεί στο Σύστημα Υγείας που καταρρέει.

«Τρύπες» στον χρόνο


  • 2


Μια νέα τεχνική, ο μανδύας χρονικής αορατότητας, «κρύβει» γεγονότα, κάνοντας αόρατη την εμφάνισή τους στην Ιστορία

Βαραίνει ο ζυγός για τους ελεύθερους επαγγελματίες: Θα πληρώσουν διπλό χαράτσι

Ενα επιπλέον χαράτσι θα πληρώσουν φέτος ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες και γενικά όσοι αμείβονται με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών.

Οι αναγκαστικές μεταθέσεις οδηγούν τους εκπαιδευτικούς σε αναγκαστική παραίτηση

Ο νέος νόμος που θα καταρτίζει από φέτος το χάρτη των εκπαιδευτικών σε ολόκληρη τη χώρα οδηγεί καθηγητές και δασκάλους σε αναγκαστική παραίτηση, καθώς αρκετοί μόνιμοι θα μετατεθούν υποχρεωτικά όπου υπάρχει ανάγκη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους.

Σικινος Η αυθεντική ομορφιά των κυκλάδων

Το νομοσχέδιο των... παραισθήσεων!




Με το βλέμμα στην ευνοϊκή ποινική μεταχείριση των εξαρτημένων χρηστών ναρκωτικών ουσιών και την αυστηροποίηση της αντιμετώπισης των εμπόρων, καθώς και την αποσυμφόρηση των φυλακών, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ανακοίνωσε χθες τον Κώδικα Νόμων για τα Ναρκωτικά, που θα δοθεί τις προσεχείς ημέρες σε δημόσια διαβούλευση. Ατιμωρησία της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, έξι μήνες φυλάκιση και έως 2.000 ευρώ για χρήση σε δημόσιο χώρο, ισόβια για τους μεγαλεμπόρους και υφ' όρων απόλυση, υπό την προϋπόθεση της ένταξης σε θεραπευτικό πρόγραμμα προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο.

Πρόστιμα στους παραβάτες του νόμου για τα ζώα

Φωτογραφία: Eurokinissi
Από τη Δευτέρα οι δημοτικοί αστυνομικοί θα «κόβουν κλήσεις», από 100 έως και 30.000 ευρώ σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου για τα ζώα συντροφιάς.

Δεν πλήρωσες το ενοίκιο και έφυγες; Δες τι σε περιμένει!!!

 
 Πολλοί έχουν «εγκαταλείψει» σπίτι που ενοικίαζαν αφήνοντας απλήρωτο το ενοίκιο, οι περισσότεροι διότι δεν είχαν πραγματικά να το πληρώσουν και ελάχιστοι με δόλο.

Πώς θα ξεπεράσετε αναίμακτα ένα χωρισμό...


Γιατί για όλα υπάρχει λύση...

Ελληνας ρακοσυλλέκτης μέσω Reuters απαντάει στο ΔΝΤ: Δεν σας συγχωρούμε για το «λάθος»

«Αλήθεια; Ευχαριστούμε για την πληροφορία, αλλά δεν μπορούμε να σας συγχωρήσουμε. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Λυπάμαι για όλους αυτούς που αυτοκτόνησαν. Ποιος θα τους φέρει τώρα πίσω;». Ρεαλιστής και είρων - η κρίση τον έκανε ρακοσυλλέκτη, άλλωστε – ένας 59χρονος Ελληνας μιλά στο Reuters για το mea culpa του ΔΝΤ.

ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΚΙΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Στα ηλεκτροφόρα της ΔΕΗ και της γραφειοκρατίας άποροι άνθρωποι


Ανιδιοτελής είναι η κοινωνική προσφορά του Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού στους απλούς πολίτες καθημερινά
ΔΕΗ - Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, σημειώσατε 1 - 0. Κρατική αναλγησία, κεφάλαιο νιοστό. Και προκλητικό, περισσότερο από άλλα. Γιατί αυτή τη φορά στοχοποιούνται η αλληλεγγύη, η ανιδιοτελής κοινωνική προσφορά, το δικαίωμα στη ζωή των ανθρώπων που χτυπήθηκαν από την κρίση.