Σελίδες

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ Πατριάρχης Αλεξανδρείας: "Προσευχηθείτε για την Ορθοδοξία - Διερχόμαστε τις μυλόπετρες..."

Εντονη ανησυχία επικρατεί στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας μετά το πραξικόπημα στην Αίγυπτο και την καθαίρεση του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι από το Στρατό της χώρας. Υπάρχουν φόβοι μήπως οι μουσουλμάνοι βάλουν στόχο το Πατριαρχείο, καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει στην πόλη και οι συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών του πρώην Προέδρου και όσων ήθελαν την ανατροπή του, οι οποίοι στηρίζονται πλέον από τις δυνάμεις ασφαλείας, είναι σφοδρές.

Μετά την ανακοίνωση της αποπομπής Μόρσι από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι,  υποστηρικτές και αντίπαλοι του Αιγύπτιου Προέδρου κατέβηκαν στους δρόμους της Αλεξάνδρειας και άρχισαν να συγκρούονται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ήδη τέσσερις νεκροί.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ακούστηκαν πυρά όπλων και οι αντίπαλες ομάδες διαδηλωτών πέταξαν η μια στην άλλη πέτρες και τούβλα. «Αντιμετωπίζουμε δύσκολη κατάσταση… Καλέσαμε ενισχύσεις στην περιοχή», δήλωσε ο Σερίφ Αμπντελχαμίντ, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στην Αλεξάνδρεια.
Οι αναταραχές στην Αίγυπτο έχουν θορυβήσει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και προκαλούν μεγάλη ανησυχία για τους Έλληνες της πόλης που σε ώρες ανάγκης καταφεύγουν στο Πατριαρχείο.
  
Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος σε δήλωση του περιέγραψε τις δύσκολες ώρες που περνά η Αίγυπτος και ο λαός της, αλλά και τους κινδύνους για την Ορθοδοξία.
«Η Αίγυπτος βρίσκεται για μια ακόμη φορά στη νεώτερη ιστορία της εν μέσω έντονων κλυδωνισμών και καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων. Η αιγυπτιακή κοινωνία δοκιμάζεται με την ομόνοια να αποτελεί ζητούμενο και την συνύπαρξη να συνιστά το αντίδοτο στον διχασμό», δήλωσε ο κ. Θεόδωρος.
Πρόσθεσε πώς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, από την αρχέγονη ιστορική του κοιτίδα, διέρχεται για μια ακόμη φορά τις μυλόπετρες του χρόνου με συνείδηση της ιστορίας του και της ευθύνης του και κατέληξε λέγοντας, «με χαλύβδινη θέληση στεκόμαστε φρυκτωροί της φλόγας της Ορθοδοξίας στη θεοβάδιστη χώρα του Νείλου, παρά το κρίσιμο και το έκτακτο των καιρών».
Ο κ. Θεόδωρος κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν και να σταθούν νοερά στο πλευρό τους γιατί μόνο έτσι μπορεί να στερεώσει το φρόνημα της Ορθοδοξίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου