Σελίδες

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Mοίρασαν... μπανάνες στους επισήμους

Πρωτότυπη διαμαρτυρία των κατοίκων Άρβης και ειρηνική κινητοποίηση
Αυτό κι αν είναι πρωότυπη διαμαρτυρία! Οι κάτοικοι της Άρβης υποδέχθηκαν χθες το πρωί όσους επίσημους πήγαιναν στα Αμιρά για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στο χώρο του μνημείου που εχει στηθεί στη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού.
Λίγο έξω απο τη Βιάννο, στο δρόμο προς τα Αμιρά, πάνω απο 150 κάτοικοι της Αρβης μοίραζαν το… σύμβολο του χωριού, μπανάνες, στους διερχόμενους και τους ανέπτυσσαν τις θέσεις τους για τη δημιουργία Τοπικού Διαμερίσματος στον Δήμο Βιαννου. Πολλοί απο τους επίσημους κάθισαν αρκετή ώρα και συζήτησαν μαζί τους, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Σενετακης, ο οποίος ενημερώθηκε αναλυτικά.
Αλλά είχαμε και είδηση: Οι κάτοικοι της Αρβης ικανοποιήθηκαν και απο την στάση του Γραμματέα Αποκεντρωμενης Διοίκησης Κρήτης Γιώργο Δεικτακη, ο οποίος αμέσως μετα το μνημόσυνο πήγε στην Αρβη και ειχε εκτενή συζήτηση με τους κατοίκους του χωριού, ενώ τους υποσχέθηκε οτι σύντομα θα γίνει συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Μιχελακη στην Αθήνα παρουσία και εκπροσώπων της Αρβης, που όπως ειναι γνωστό διοικητικά σήμερα ειναι διαιρεμενη στα δυο με φυσικό όριο τον ποταμό, με την Αρβη να ανήκει στο Τοπικό Διαμέρισμα των Αμιρων και την Νέα Αρβη στο Τοπικό Διαμέρισμα του Αγίου Βασιλείου, κάτω απο την σκεπή του Δήμου Βιαννου.
Να σημειωθεί οτι στον χώρο συγκέντρωσης υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, χωρίς βέβαια να χρειαστεί η συνδρομής της, αφού η παρουσία των κατοίκων της Αρβης ήταν ... άκρως ειρηνική.
Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου