Σελίδες

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Οι πολίτες που έχουν χρέη στο Δημόσιο θα βάζουν ενέχυρο περιουσιακά τους στοιχεία για να γλιτώσουν τη φυλακή


Στην κυβέρνηση εξετάζουν να φέρουν ρύθμιση που θα επιτρέπει σε έναν οφειλέτη που δεν μπορεί να πληρώσει με μετρητά το ποσό της οφειλής του, να έχει τη δυνατότητα να παραχωρεί άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα ίσης ή μεγαλύτερης αξίας.

Νομοσχέδιο που πολύ σύντομα, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, θα προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή, θα προβλέπει τη σύσταση ενέχυρου για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.
Ο υπουργός, μέσω σχετικής απάντησης που διαβίβασε στη Βουλή σε ερώτηση του Βύρωνα Πολύδωρα για την περίπτωση του μέχρι πρότινος έγκλειστου Λάκη Γαβαλά και την πρόταση του επιχειρηματία να μεταβιβάσει στο ελληνικό Δημόσιο κτίριο που ανήκει στην εταιρεία του προκειμένου καλυφθούν τα χρέη του, σημειώνει πως σύντομα θα προωθηθεί ρύθμιση που θα επιτρέπει σε έναν οφειλέτη που δεν μπορεί να πληρώσει με μετρητά το ποσό της οφειλής του, να έχει τη δυνατότητα να παραχωρεί άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα ίσης ή μεγαλύτερης αξίας.
Ο υφυπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει πως προκειμένου να υποβληθεί αίτηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, αρκεί η συνδρομή δύο προϋποθέσεων. Τα βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη να υπερβαίνουν το κατά νόμο ελάχιστο όριο, αλλά και να έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης καταβολής των οφειλών.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου