Σελίδες

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ένας Στουρνάρας φως - by To Skouliki Tom

Αέρας αισιοδοξίας πνέει από χθες στη χώρα μας, έπειτα από τις δηλώσεις του Yπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας "Πρώτο Ψέμα".


Στις δηλώσεις του ο Υπουργός τονίζει ότι δε ξέρει εάν θα δοθεί νέα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, γιατί έχει πάψει να ασχολείται με τα οικονομικά της χώρας, αφού η Ελλάδα δεν έχει πλέον οικονομικά, αλλά υποσχέθηκε να ρωτήσει την Τρόικα και να απαντήσει το συντομότερο δυνατό.

Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε προσωπικά ο ίδιος ότι σε περίπτωση δανεισμού δε θα είναι όπως τις 38 προηγούμενες φορές κι ότι αυτή τη φορά δε θα υπάρξουν νέα μέτρα, ούτε θα τεθούν νέοι στόχοι, αφού δεν έχει εκπληρωθεί ούτε ένας από τους προηγούμενους των τελευταίων 3 χρόνων, γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν αντάρτικο κι αρνούνταν να ακολουθήσουν τις επιταγές της Τρόικα.

Στη συνέχεια, ο κ. Στουρνάρας σοκάρει το πανελλήνιο αποκαλύπτοντας ότι δεν υφίσταται το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους, οπότε ο κ. Σόιμπλε κάτι ήξερε που χτυπιόταν όλο το καλοκαίρι, αφού όλα αυτά είναι συνεννοημένα με την ελληνική κυβέρνηση από την αρχή, αλλά τα ξεπουλημένα ΜΜΕ μας δούλευαν ψιλό γαζί και τον παρουσίαζαν σαν εχθρό του success story, γιατί ξέρουν ότι είμαστε καθυστερημένοι και περιμένουμε ακόμα να ενημερωθούμε από τα δελτία ειδήσεων.

Επιπλέον, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις παγκόσμιες αγορές όταν καταφέρει να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα, πράγμα που μπορεί να συμβεί φέτος ή κάποια χρονιά μέχρι το 2687, οπότε θα μπορέσουμε να δανειστούμε από όλες τις χώρες του πλανήτη ξεπερνώντας σε υπερδανεισμό ακόμα και τα δάνεια του Ανδρέα Παπανδρέου που υποθήκευσαν τη χώρα και την έκαναν τσιφλίκι των κερδοσκόπων.

Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε πως όταν ο Αντώνης Σαμαράς μιλούσε για αλλαγή κλίματος στην Ελλάδα αναφερόταν στη γενικότερη αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη - εξαιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου - που θα βοηθήσει να παραταθεί το καλοκαίρι στην Ελλάδα για τουλάχιστον άλλους 9 μήνες, ώστε να δεχόμαστε ακόμα περισσότερα εκατομμύρια τουριστών που θα μας επισκέπτονται όλο το χρόνο και θα γεμίζουν τα εθνικά ταμεία με συνάλλαγμα από τη Σλοβενία κι άλλες αναπτυγμένες χώρες.

(O Στουρνάρας είναι το φως. Όποιος τον ακολουθήσει δε θα χαθεί ποτέ.)


Πηγή: RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου