Σελίδες

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Αγρότες κόβουν το νερό που ποτίζουν λόγω χρεών

Τη στιγμή που ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα της οικονομικής καταστροφής, την ίδια ώρα απομονώνεται και από την παραγωγική διαδικασία. Στις αγροτικές περιοχές της Ιεράπετρας, ο Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, Καββουσίου-Παχειάς Άμμου, Κουτσουρά, Σχινοκαψάλων και Καλαμαύκας) προχωράει στην αφαίρεση υδρομέτρων των παραγωγών που έχουν οφειλές αποκλείοντάς τους από τη δυνατότητα άρδευσης των χωραφιών τους.

Οι παραγωγοί αδυνατούν να αντιδράσουν απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή απόφαση και απαιτούν να «παγώσουν» οι διαδικασίες μέχρι η Πολιτεία να καταβάλει την επιστροφή του Φ.Π.Α. στους αγρότες, εξέλιξη που θα δώσει οικονομική ανάσα στους παραγωγούς παράλληλα με την ευχέρεια να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Σε αυτό το πλαίσιο ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος του δήμου Ιεράπετρας ζητάει με επιστολή του από τον τοπικό ΤΟΕΒ να ανασταλεί η αφαίρεση υδρομέτρων έως ότου καταβληθεί η επιστροφή του Φ.Π.Α.
Η επιστολή
«Αγαπητοί κύριοι,
Απευθυνόμαστε σε σας αφουγκραζόμενοι τους αγρότες της περιοχής ευθύνης μας, που λόγω οικονομικής δυσπραγίας, αδυνατούν προς στιγμήν να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους σε εσάς (δηλ., τα τέλη άρδευσης). Ζητάμε λοιπόν, να αναστείλετε προσωρινά τις οποιεσδήποτε κυρώσεις (αφαίρεση υδρομέτρων) προς τους αγρότες της περιοχής σας, με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστο μέχρι την καταβολή της επιστροφής του Φ.Π.Α. Πιστεύοντας ότι για ακόμη μια φορά θα δείξετε τον κοινωνικό σας χαρακτήρα και θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου