Σελίδες

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ H αδήλωτη ερεγασία έφτασε το 38,2%!

η κυβέρνηση τρέχει και δεν φτάνει για να μπορέσει να συγκρατήσει τα ποσοστά και να βάλει τέλος στην αιμορραγία των Ταμείων. Ενδεικτικό είναι πως η αδήλωτη εργασία αυξάνεται συνεχώς. Το 2010 έφτανε το 25%, το 2011 το 30%, το 2012 το 38,2% και δεν σταματά αφού το πρώτο εξάμηνο του 2013 έφτασε το 38,4% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΠΕ.
 
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υποστήριξε σήμερα πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στη μαύρη εργασία και γι αυτό έρχονται βροχή τα πρόστιμα, ενώ οι εργοδότες που δεν συμμορφώνονται θα παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη.
 
Επικαλούμενος τα στοιχεία του ΣΕΠΕ, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως για περιπτώσεις αδήλωτης εργασίας:
 
το α' εξάμηνο του 2013 έχουν επιβληθεί 6.074 πρόστιμα, συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ, έναντι 4.538 πρόστιμα ύψους 5,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012.
28 επιχειρήσεις έχουν κλείσει μέχρι τώρα για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών.
Ράμπο της επιθεώρησης εργασίας θα κάνουν σαρωτικούς ελέγχους από την 1η Αυγούστου
 
Οι έλεγχοι του επόμενου διμήνου θα είναι εστιασμένοι σε κλάδους που εμφανίζουν υψηλή παραβατικότητα και θα διεξάγονται από μεικτά κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας, της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ, και της Οικονομικής Αστυνομίας.
 
Συνολικά 563 στελέχη θα σαρώσουν περιοχές που έχουν επιλεγεί κατά προτεραιότητα και είναι κυρίως νησιωτικές περιοχές αλλά και ηπειρωτικές με μεγάλη τουριστική κίνηση.
 
Πρόκειται για τις περιοχές των Ιονίων Νήσων, των Δωδεκανήσων, του Βορείου Αιγαίου και των νησιών του Αργοσαρωνικού, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
 
Έλεγχοι θα γίνουν επίσης στην Ήπειρο, τη Χαλκιδική, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Μαγνησία και τις ακτές του Πηλίου και την Πελοπόννησο. 
 
Ξενοδοχείο στην Κρήτη δήλωνε 2 από τους 51 εργαζόμενους
 
Σε έλεγχο που έγινε πρόσφατα από την Οικονομική Αστυνομία, σε ξενοδοχείο στην Κρήτη βρέθηκαν 49 ανασφάλιστοι σε σύνολο... 51 εργαζομένων!
 
Βρούτσης: Πατριωτισμός σημαίνει νομιμότητα
 
«Η έννοια του πατριωτισμού έχει σήμερα ένα νέο διευρυμένο περιεχόμενο μια νέα διάσταση. Καθίσταται συνώνυμη με τη νομιμότητα και τη συνέπεια», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, παρουσιάζοντας τον σχεδιασμό των δράσεων και τόνισε ότι «η καταπολέμηση της αδήλωτης και της ανασφάλιστης εργασίας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το υπουργείο Εργασίας και συνολικά για την κυβέρνηση.
 
Πρέπει να καταλάβουν όλοι και κυρίως οι εργοδότες ότι με το να συμπεριφέρονται άνομα σαν να μην έχει αλλάξει τίποτε, είτε να αξιοποιούν καταχρηστικά το άλλοθι της κρίσης, υπονομεύουν εντέλει την ίδια τη βιωσιμότητά τους πριονίζουν το "κλαδί που κάθονται".
 
Αποστερούν το ασφαλιστικό σύστημα και τα δημόσια έσοδα από πολύτιμους πόρους και ο λογαριασμός θα γυρίσει ξανά σε αυτούς μέσω της μείωσης του ΑΕΠ, της γενικής φορολογίας και της παράλυσης της καταναλωτικής ικανότητας των πολιτών»
 
«Η καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας αποτελεί πράξη προστασίας του ασφαλιστικού συστήματος, ζήτημα δικαιοσύνης και προστασίας του ανταγωνισμού», τόνισε από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου