Σελίδες

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ Παραμένει έως το 2016 η έκτακτη εισφορά

Mέχρι τον Νοέμβριο θα έχει νομοθετηθεί η παράταση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν προβλέπει τη διατήρησή της έως το 2016. Διαπιστώνεται δημοσιονομικό κενό 4 δισ. ευρώ, με πιθανά νέα μέτρα.

Παράταση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι και το 2016, παράθυρο για επέκταση στο «χαράτσι» της ΔΕΗ το 2014, ανατροπές στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, παρεμβάσεις στον κατώτατο μισθό, ελαστικότερες εργασιακές σχέσεις, μείωση του αριθμού των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ για αγρότες και νοικοκυριά με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και λήψη οριστικών αποφάσεων εντός του Αυγούστου για την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών περιλαμβάνει το αναθεωρημένο μνημόνιο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Κομισιόν ως παράρτημα της έκθεσης αξιολόγησης.
Η Κομισιόν εντοπίζει δημοσιονομικό κενό 4 δισ. ευρώ τη διετία 2015-2016, με ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων, θέτει εμμέσως θέμα αύξησης του αριθμού των απολύσεων στο Δημόσιο, διαπιστώνει καθυστερήσεις στην κινητικότητα και καταγράφει αργή πρόοδο και πολλά ρίσκα στην εφαρμογή του προγράμματος με σημείο αιχμής τα φορολογικά έσοδα, τη φοροδιαφυγή και «τα κατεστημένα συμφέροντα».
 http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου