Σελίδες

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Η παγίδα από τη μίσθωση χωρίς ενοίκιο

Η παγίδα από τη μίσθωση χωρίς ενοίκιο



Νοικιάζουν τα ακίνητά τους χωρίς... ενοίκιο, ελπίζοντας να γλιτώσουν το «χαράτσι», αλλά κινδυνεύουν να χάσουν τη χρήση τους χωρίς να το καταλάβουν!
Ο λόγος για απελπισμένους ιδιοκτήτες σπιτιών και καταστημάτων που αδυνατώντας να βρουν ενοικιαστές και να πληρώνουν το «χαράτσι», ανταποκρίνονται σε σχετικές αγγελίες που υπόσχονται να τα μισθώσουν χωρίς ενοίκιο, παρά μόνο με καταβολή εξόδων συντήρησης, λογαριασμών αλλά και του φόρου ακινήτων. [Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτος Παραδιάς.]

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στην «Espresso» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτος Παραδιάς, η μίσθωση ακινήτων χωρίς ενοίκιο είναι μια νέα μόδα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους ιδιοκτήτες με επιφυλακτικότητα, αφού σε περίπτωση που προχωρήσουν σε μια τέτοια συμφωνία, κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τη χρήση του ακινήτου τους για πάρα πολλά χρόνια. «Η ευθύνη της καταβολής του φόρου ενός πολίτη δεν μετακυλίεται με σύμβαση σε κάποιον άλλον» αναφέρει και συμπληρώνει: «Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ένας ιδιοκτήτης έρχεται σε συμφωνία με μια εταιρεία που υπόσχεται να του πληρώνει τους φόρους αντί ενοικίου, αλλά τελικά δεν ανταποκρίνεται στη δέσμευσή της. Τότε ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να κάνει τίποτα! Εχει ήδη δώσει τα κλειδιά του ακινήτου του σε κάποιους που έχουν εγκατασταθεί μέσα με νόμιμο τρόπο και κινδυνεύει να χάσει ακόμη και την περιουσία του».

Ο κ. Παραδιάς αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες αγγελίες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και τονίζει: «Αυτού του είδους η δραστηριότητα ήταν άγνωστη μέχρι σήμερα. Με τον τρόπο που παρουσιάζεται δεν προσφέρει ασφάλεια στους ιδιοκτήτες ακινήτων, δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να μετακυλίσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις με σύμβαση σε κάποιον άλλον και ταυτόχρονα να είναι βέβαιος ότι αυτός θα ανταποκριθεί σε αυτές».
Espressonews.gr
http://www.madata.gr

05 Ιουνίου 2013 | 14:04824 α- α+




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου