Σελίδες

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Μαγνησία: Καταδίκασε τον σκύλο του σε αργό θάνατο και τον επικήρυξαν με 1.000€!

 

O δράστης έδεσε με σύρμα το στόμα του άτυχου σκύλου - Η επικήρυξή του έγινε σε δύο δόσεις...

Με 1.000 ευρώ επικήρυξαν τα μέλη της Φιλοζωϊκής Ομάδας Βόλου, άγνωστο δράστη που έδεσε με σύρμα το στόμα σκύλου στη περιοχή των Αλυκών, με αποτέλεσμα να το καταδικάσει σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.

Είναι χαρακτηριστικό όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Φιλοζωϊκής, «ανθρωποειδές, ένα από τα πολλά, δυστυχώς που ζουν ανάμεσά μας, αποφάσισε Μεγάλη Δευτέρα, ως Θεός τιμωρός, να βασανίζει αδέσποτο σκύλο δένοντάς του το στόμα με σύρμα στις Αλυκές.

Το δύστυχο ζώο, ένα μεγάλο άσπρο τσομπανόσκυλο, περιφέρεται μέρες τώρα με δεμένο με σύρμα στόμα, και στην προσπάθειά του να το ανοίξει, το σύρμα μπαίνει όλο και περισσότερο στο κρέας με αποτέλεσμα να έχει μολυνθεί όλη τη μουσούδα του και να κινδυνεύει από γάγγραινα.

Είναι με σακατεμένο επίσης πόδι, και εξουθενωμένο από την ταλαιπωρία. Με το ζόρι βγάζει λίγο τη γλώσσα του για να «γευτεί» νερό και προφανώς αυτό το κρατά ακόμα στη ζωή.

Δυστυχώς είναι πολύ φοβισμένο και παρά τις απέλπιδες προσπάθειές μας, και με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση ανθρώπου το καταφυγίου του Δήμου Βόλου και του Κτηνιάτρου, Κώστα Παγουρτζή, δεν μπορούμε τόσες μέρες να το πιάσουμε, καθώς και η περιοχή δεν είναι φιλική και εύκολα προσβάσιμη.

Το ζώο είναι καταδικασμένο να πεθάνει από ασιτία, γάγγραινα ή ασφυξία, εάν δεν πιαστεί το γρηγορότερο. Εμείς θα επιμείνουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας, μέσα στις Άγιες Ημέρες και ίσως με τη σωτηρία αυτού του ζώου, σώσουμε και τις ψυχές μας.

Όσο για τον Άγνωστο Χ, τον επικηρύσσουμε με 250,00 € (διακόσια πενήντα ευρώ), όσα έχει αυτή τη στιγμή το πενιχρό ταμείο μας, για τα φάρμακα και τη σίτιση όλων των υπολοίπων 45 άρρωστων ζώων που φιλοξενούμε».

Σύμφωνα ωστόσο με σημερινές δηλώσεις της προέδρου της Φιλοζωϊκής κας Μελπομένης Ευθυμιάδου στο www.magnesianews.gr το ποσό της επικήρυξης αυξήθηκε στα 1.000 ευρώ, καθώς υπήρξε έντονο ενδιαφέρον ανθρώπων να βοηθήσουν
 http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου