Σελίδες

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Βαραίνει ο ζυγός για τους ελεύθερους επαγγελματίες: Θα πληρώσουν διπλό χαράτσι

Ενα επιπλέον χαράτσι θα πληρώσουν φέτος ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες και γενικά όσοι αμείβονται με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία, μαζί με τους περίπου 450.000 συνταξιούχους του Δημοσίου, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, στα εκκαθαριστικά σημειώματα της φορολογικής τους δήλωσης, θα έχουν, εκτός από το φόρο εισοδήματος και ξεχωριστή χρέωση για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα που έλαβαν ως επαγγελματίες, η οποία δεν παρακρατήθηκε από τα λογιστήρια.
Ακόμη, σε περίπτωση επιστροφής φόρου, αυτή θα συμψηφίζεται αυτόματα και με την εισφορά αλληλεγγύης και με το τέλος επιτηδεύματος.
Στο άρθρο της εφημερίδας Δημοκρατία, διευκρινίζεται επίσης ότι σε όσους απασχολούνται με ειδική σχέση και γενικότερα σε όσους εκδίδουν τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών δεν θα γίνεται παρακράτηση της ειδικής εισφοράς, αφού θα πρέπει να την καταβάλλουν ολόκληρη, μαζί με τον φόρο εισοδήματος.
Παράλληλα, το τέλος επιτηδεύματος, φέτος θα αυξηθεί κατά 150 ευρώ (από 500 που ήταν, φέτος γίνεται 650) για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου