Σελίδες

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Θα δίνει την επιδότηση του ελαιόλαδου για χρέος σε Τράπεζα

Ανακούφιση για άνεργο δανειολήπτη. Είδε το χρέος του να κουρεύεται κατά 53%. Με ποιο τρόπο επετεύχθη αυτό. Διαβάστε την απόφαση της τράπεζας

Ελπίδα για άνεργο δανειολήπτη από το Αρκαλοχώρι, αποτελεί η απόφαση του Ειρηνοδικείου Καστελίου, το οποίο κούρεψε το χρέος του κατά 53%.
Ο δανειολήπτης  είχε χρέος σε μία και μοναδική Τραπεζική εταιρεία, ύψους  16.627 ευρώ, αλλά λόγω της ανεργίας του ίδιου και της συζύγου του, αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις δόσεις του δανείου του.
Αποφάσισε να προσφύγει στο ν.3869/2010,  τον γνωστό ως ν.Κατσέλη, έκανε αίτηση εξωδικαστικού συμβιβασμού, υπό την καθοδήγηση και συμπαράσταση της ‘Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, προτείνοντας να δίνει από το "υστέρημά του" 80 Ευρώ/μήνα, πρόταση η οποία  δεν έγινε αποδεκτή από την Τράπεζα, με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο Καστελίου, όπου και δικαιώθηκε.
Πρόκειται για άνεργο δανειολήπτη, 60 ετών, έγγαμο, με δύο ενήλικα παιδιά και σύζυγο επίσης άνεργη, που ζει σε αγροτική περιοχή του Ηρακλείου.
Είχε χρεωθεί σε μία Τράπεζα, αλλά με τρία τραπεζικά προϊόντα (δύο καταναλωτικά δάνεια και μία πιστωτική κάρτα) συνολικού ύψους χρέωσης 16.627 ευρώ.
Στην κατοχή του δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο.
Το ιδιαίτερο περιεχόμενο στην ρύθμιση αυτή είναι ότι το δικαστήριο, αφού έλαβε υπόψη του τις βασικές προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες, και το γεγονός  ότι ο ίδιος με το σχέδιο διευθέτησης των οφειλών του προσφέρεται στην καταβολή των 80 Ευρώ/μηνιαίως , αλλά και επί πλέον επιθυμεί να εκχωρήσει για τέσσερα χρόνια την επιδότηση ελαιόλαδου των 1.000 ευρώ έτος που λαμβάνει από τα ελαιόδενδρα κυριότητας της συζύγου του (δηλ. θα εκχωρήσει συγκεντρωτικά το ποσό των 4.000 Ευρώ).
Το Ειρηνοδικείο Καστελίου με την υπαρ.13/2013 απόφασή του, ρύθμισε τα χρέη του ανέργου δανειολήπτη επί τετραετία να δώσει 80 ευρώ επί 48 μήνες και 4.000 ευρώ στην τετραετία.
Ως προς το υπόλοιπο ποσό των απαιτήσεων της Τραπεζικής Εταιρείας 8.787 ευρώ, το δικαστήριο απάλλαξε τον δανειολήπτη δηλ. από το συνολικό χρέος των 16.627 ευρώ θα πληρώσει μόνο τα 7.840 ευρώ όπως και ο ίδιος είχε προτείνει, πρόταση η οποία "σπάει" την  τακτική των Τραπεζών, που συνεχίζουν να μη κάνουν δεκτές τις εξωδικαστικές προτάσεις των πελατών τους, με αποτέλεσμα να χάνουν, συρόμενοι αμφότεροι στις δικαστικές αίθουσες.

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου