Σελίδες

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Άγιος Αντώνης Σαμαράς ο Αναρχοφάγος !!!

Σε βαθιά χαρά και περισυλλογή βυθίστηκε όλη υφήλιος στο άκουσμα της είδησης της αγιοποίησης του πάπας Ιωάννης Παύλου του 20ου, καθώς και του πάπα Ιωάννη του 23ου.

Όπως κάθε εταιρεία που σέβεται το κοινό, αλλά και τον εαυτό της, το Βατικανό ενδιαφέρεται πάντα για την παραγωγή και εξαγωγή νέων προϊόντων.

Ο κόσμος δεν είναι και πολύ στα καλά του, και οι άγιοι που υπάρχουν δεν…αρκούν για να τον σώσουν.

Έτσι λοιπόν, ο σημερινός πάπας, ο παπαΦραγκίσκος, αποφάσισε να αναγνωρίσει την αγιοσύνη των δύο αντρών, σεβόμενος, περίπου, τους κανονισμούς που το ίδιο το Βατικανό ορίζει για να ονομαστεί κάποιος Άγιος.

Για να καταφέρει κάποιος να γίνει άγιος θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει ένα θαύμα ζωντανός, και ένα θαύμα νεκρός. Το γεγονός πως εν ζωή μπορεί να χάιδεψε στοργικά κανένα αγοράκι στο… κεφαλάκι, ή πως μπορεί να είχε συμμετάσχει και σε κανένα βασανισμό, δεν φαίνεται, σύμφωνα με το Βατικανό πάντα, να αποτελεί και μεγάλο εμπόδιο.

Στην περίπτωση του πάπα Ιωάννη του Παύλου του Β’ η Ιστορία είναι αμείλικτη. Ο πάπας με τον οποίο σήκωσε κούπα η Λίβερπουλ, όταν ήταν ζωντανός, θεράπευσε μία Γαλλίδα μοναχή που έπασχε από Πάρκινσον. Όμως ο πάπας Ιωάννης το έκανε το θαύμα του και αφού αποδήμησε εις Κύριον.

Το 2011, την ώρα που το Βατικανό αποφάσιζε γρήγορα-γρήγορα την οσιοποίησή του, ο πάπας Ιωάννης ο Παύλος κατάφερε να θεραπεύσει μία γυναίκα από την Κόστα Ρίκα που έπασχε από εγκεφαλικό ανεύρυσμα. Η γυναίκα προσευχήθηκε στο όνομά του για τη θεραπεία της, κι αυτός κατάλαβε πως αν θέλει να γίνει άγιος, καλά θα κάνει να την κάνει καλά. Και την έκανε.

Στην δεύτερη περίπτωση, αυτή του πάπα Ιωάννη σκέτο, τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο πιο περίεργα, είναι σίγουρα όμως πιο διαφωτιστικά.

Ο πάπας Ιωάννης κατάφερε να συγκαλέσει το Δεύτερο Συμβούλιο του Βατικανού, κάτι που μέχρι τότε ήταν πολύ δύσκολο, αφού ως τότε οι καρδινάλιοι πήγαιναν τοίχο-τοίχο, και δεν εμπιστεύονταν ούτε τον κώλο τους. Δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει κανείς πως κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με θαύμα.

Δεύτερο θαύμα δεν έκανε, αλλά μιας και ο πάπας Ιωάννης ο Παύλος, έζησε πρόσφατα, και όλοι ξέρουν τη συμπάθεια που είχε στα ανήλικα και τα ασημικά, ο πάπας Φραγκίσκος είπε να κάνει πως δεν το πρόσεξε, για να μη φανεί πως κάνει άγιο μόνο κάποιον παιδόφιλο εγκληματία.

Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο, πως στο έργο του πάπα Ιωάννη του Παύλου, πιστώνεται και το γεγονός πως διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο στην πτώση των κομουνιστικών κυβερνήσεων στην ανατολική Ευρώπη, πράγμα που από μόνο του αρκεί για να αγιοποιηθεί. Φημολογείται μάλιστα πως αν δεν προχωρούσε στην αγιοποίηση του το Βατικανό, θα το έκαναν σε κοινή τελετή ο Ομπάμα και η Μέρκελ, για την προσφορά του στον καπιταλισμό.

Η παραπάνω είδηση, δίνει ακόμα μία εξήγηση στην συμπεριφορά του φόλα θρήσκου, Αντώνη Σαμαρά.

Αν ο πάπα Ιωάννης ο Παύλος γίνεται άγιος επειδή βοήθησε να καταρρεύσει ο κομουνισμός, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας φλερτάρει με το παγκόσμιο ρεκόρ του πρώτου εν ζωή αγίου.

Ως γνωστών η αναρχία είναι ο νέος κομουνισμός, και ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο την χτυπάει, αλλά έχει αποφασίσει να την πεθάνει, σε ένα κελί, με απεργία πείνας, φυλακισμένη για 2,5 και πλέον χρόνια, χωρίς δίκη, στο πρόσωπο του Κώστα Σακκά. Τι σημασία έχει λίγη παρανομία, μπρος στην αιώνια ζωή; Έτσι κι αλλιώς ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει αποδείξει πως έχει το αλάθητο.

Οι πληροφορίες πάντως που θέλουν τον Σαμαρά να συνομιλεί με το θεό συχνά, για να επιβεβαιώσει την αγιοποίησή του το συντομότερο δυνατό, αφού κάτι τέτοιο θα έφερνε τεράστια αισιοδοξία στις αγορές και τους δανειστές, αλλά και τις γριές που τον ψηφίζουν, ελέγχονται ως ανακριβείς, καθώς διαρροές του Μαξίμου λένε πως όχι μόνο η αγιοποίηση είναι σίγουρη, αλλά έχει ήδη αποφασιστεί και το νέο του όνομα.

Άγιος Αντώνης Σαμαράς ο Νούμερο Σκέτο.

 http://paganeli.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου