Σελίδες

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ Ι.Χ ΕΛΣΤΑΤ: ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ (ΚΑΙ) ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ. Του Β. Βαβυλουσάκη

 
Νέα δραματική αύξηση στον αριθμό των ανασφάλιστων αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών σε κυκλοφορία, καταγράφει έρευνα που διενεργήθηκε με βάση στοιχεία Διεύθυνσης Συγκοινωνιών. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, εκτιμάται ότι πολλοί ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, θα τα κινήσουν χωρίς πρώτα να μεριμνήσουν για την ασφαλιστική τους κάλυψη, με αποτέλεσμα να εκθέσουν σε ανυπολόγιστο κίνδυνο τους εαυτούς τους, αλλά και ανυποψίαστους πολίτες.
Την ίδια στιγμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταγράφουν αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων σε ποσοστό ιδιαίτερα ανησυχητικό (2,5%) δοθέντων των αναλογιών επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη ζοφερή εικόνα της πραγματικότητας στους ελληνικούς δρόμους....

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων, καταγράφει αύξηση το τελευταίο δίμηνο σε ποσοστό 7% περίπου, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ομάδας Εργασίας που διεξήγαγε την έρευνα, το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες, λόγω της εντεινόμενης ύφεσης στην ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΧΗΜΑ Α.Ε., μιας από τις μεγαλύτερες πρακτοριακές εταιρίες ασφαλειών, κ. Β. Βαβυλουσάκη, η αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων, σε συνδυασμό με την καλοκαιρινή περίοδο και την έναρξη της περιόδου των αδειών, επιτείνει ακόμα περισσότερο το ήδη υπάρχον σοβαρό πρόβλημα, καθώς όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, οι ασφαλιστικές εταιρίες βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία εξυπηρέτησης των συνεπών πελατών τους, εξ αιτίας του μεγάλου αριθμού των ανασφάλιστων αυτοκίνητων που εμπλέκονται σε ατυχήματα. «Τώρα δε, που οι θερμοκρασίες ευνοούν τις εξόδους τα Σαββατοκύριακα και όχι μόνο, αλλά και η επικείμενη έναρξη των θερινών διακοπών, οδηγεί όλο και περισσότερους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων να ρισκάρουν την κυκλοφορία  χωρίς ασφάλεια. Αυτό αποτελεί κατά την άποψή μας τον υπ' αριθμ. 1 κίνδυνο για την κοινωνία»τονίζει χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά στους λόγους που οδηγούν τους ιδιοκτήτες οχημάτων να αφήνουν ανασφάλιστα τα οχήματά τους, ο κ. Βαβυλουσάκης εκτιμά ότι “το 80% όσων αφήνουν τα οχήματά τους χωρίς ασφάλεια, οφείλεται σε πραγματική παντελή οικονομική αδυναμία, ενώ ένα ποσοστό 10% γιατί δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στο κόστος ασφάλισης. Υπάρχει βέβαια και ένα ποσοστό δυστυχώς 10% που αδιαφορεί, αλλά αυτό υπήρχε πάντα” τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ειδικά προγράμματα
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Βαβυλουσάκης, “σήμερα υπάρχουν προγράμματα ασφάλισης εξαιρετικά χαμηλού κόστους “a la carte” τα οποία παρέχουν ασφάλιση ακόμα και για ελάχιστο διάστημα και στην πλειονότητά τους, είναι πολύ χαμηλότερα από το κόστος ενός γεμίσματος του ρεζερβουάρ! Είναι λοιπόν τουλάχιστον ανεύθυνο και επιπόλαιο, να κυκλοφορούμε τα οχήματα μας ανασφάλιστα, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τους άλλους ανυποψίαστους οδηγούς, αλλά πρωτίστως τη ζωή και την ασφάλεια μας”.      

Με τη συρρίκνωση της ασφαλιστικής αγοράς δημιουργούνται ακόμα δυσκολότερες συνθήκες στην τιμολογιακή πολιτική των εταιριών. Η εξυγίανση της αγοράς δημιουργεί μη ανταγωνιστικές τιμές που μέσω αυτών ο καταναλωτής θα μπορούσε έστω να καλύψει το ελάχιστο των κινδύνων που τον απειλούν, όχι για το πρόστιμο, αλλά για τη διασφάλισή του.

ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου