Σελίδες

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Airbnb: Το σάιτ όπου νοικιάζεις μόνος το σπίτι σου και είναι πρώτο σε επισκεψιμότητα

«Ζήστε πλουσιότερα, Θα μπορούσατε να βγάζετε χρήματα μόνο με αυτά που ήδη έχετε. Νοικιάστε τον έξτρα χώρο σας με την Airbnb» γράφει η διασημότερη ιστοσελίδα στον κόσμο όπου μπορείς να νοικιάσεις τον χώρο σου, χωρίς μεσάζοντες.

Γράφει επεξηγηματικά το σάιτ:
«Μπορούσα μετά βίας να πληρώσω τους λογαριασμούς μου ενώ δούλευα σε πολλές δουλειές ταυτόχρονα. Τα χέρια μου ήταν δεμένα, αισθανόμουν συνέχεια αποτυχημένη και βαριόμουνα το οτιδήποτε. Όταν έφυγε ο συγκάτοικός μου από το σπίτι, μια φίλη μου μίλησε για την Airbnb. Από τότε άρχισα να νοικιάζω το έξτρα δωμάτιο του σπιτιού μου σε άτομα από όλο τον κόσμο, ενώ μπορούσα να πληρώνω το ενοίκιό μου και ταυτόχρονα να εργάζομαι από το σπίτι. Τώρα, μπορώ να αγοράσω το δικό μου σπίτι και να μεγαλώσω την επιχείρησή μου» αναφέρει στην ιστοσελίδα χρήστης.
Ποιος μπορει να γινει οικοδεσποτης;
Όλοι όσοι διαθέτουν κάποιο χώρο μπορούν να γίνουν οικοδεσπότες. Είναι τόσο απλό.
Είτε έχετε ένα ελεύθερο υπνοδωμάτιο, ένα δεύτερο σπίτι, ένα δεντρόσπιτο, είτε θέλετε απλώς να νοικιάσετε το χώρο σας για να βγάλετε τα έξοδα των διακοπών σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια καταχώρηση στην Airbnb. Η ομάδα Εξυπηρέτησης πελατών μπορεί να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία εκτίμησης του χώρου που διαθέτετε και του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να τον εκμεταλλευτείτε.
Πως πληρωνομαι;
Η Airbnb λαμβάνει ηλεκτρονικά την πληρωμή από τον επισκέπτη σας και τη μεταφέρει σε εσάς μέσω άμεσης κατάθεσης, Paypal, επιταγής ή τραπεζικού εμβάσματος. Τα χρήματα εμφανίζονται στο λογαριασμό σας 24 ώρες μετά την άφιξη του επισκέπτη. Επιπλέον, συλλέγουμε ένα προαιρετικό ποσό εγγύησης για λογαριασμό σας, σε περίπτωση που χρειάζεστε μεγαλύτερη εξασφάλιση.
Η καταχώρηση του χώρου σας στην Airbnb είναι δωρεάν - πληρωνόμαστε όταν πληρώνεστε κι εσείς. Με βάση το συνολικό ποσό της κράτησής σας, η προμήθεια οικοδεσπότη 3% καλύπτει τα έξοδα συναλλαγής. Ο επισκέπτης συμβάλλει με μια προμήθεια από 6% έως 12%.
Εργαζόμαστε σκληρά για να φροντίσουμε ώστε να μην κουραστείτε με τα διαδικαστικά. Οι επισκέπτες έρχονται στο χώρο σας, τα χρήματα πηγαίνουν στην τράπεζά σας και εσείς μπορείτε να κάνετε ένα όμορφο δώρο στον εαυτό σας.
Πρεπει να βρισκομαι κι εγω μαζι με τους επισκεπτες μου;
Η επιλογή είναι δική σας! Η Airbnb δεν απαιτεί από εσάς να είστε παρόντες όσο μένουν οι επισκέπτες στο χώρο σας. Περίπου οι μισοί από τους οικοδεσπότες μας νοικιάζουν ολόκληρες ιδιοκτησίες, όπως δεύτερες κατοικίες ή και την κύρια κατοικία τους όταν αυτοί ταξιδεύουν. Οι άλλοι μισοί νοικιάζουν ιδιωτικά δωμάτια στο σπίτι τους ενώ μένουν κι εκείνοι σε αυτό.
Παρόλο που οι κανόνες και οι κανονισμοί διαφέρουν από μέρος σε μέρος, οι οικοδεσπότες της Airbnb γενικά απολαμβάνουν μεγάλη ποικιλία επιλογών όσον αφορά στο βαθμό συναναστροφής με τους επισκέπτες τους.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνετε οικοδεσπότες και η εγγραφή σας δεν συνεπάγεται δεσμεύσεις. Μπορείτε ελεύθερα να ψάξετε ποιο στυλ λειτουργεί καλύτερα για σας!
Τι γινεται με την προστασια, την ασφαλεια και το απορρητο;
Η ασφάλειά σας είναι η υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μας. Παρέχουμε μεγάλη ποικιλία μέτρων ασφάλειας και προστασίας για να σας βοηθήσουμε να έχετε μια άριστη εμπειρία.
Παρέχουμε πλούσια κανάλια επικοινωνίας και πληροφορίες σχετικά με τους επισκέπτες σας, συνεπώς δεν είστε ποτέ υποχρεωμένοι να πείτε το "ναι" σε μια κράτηση εάν δεν είστε 100% σίγουροι. Μπορείτε να επιλέγετε την ορατότητα της καταχώρησής σας ανάλογα με το πόσο άνετα νιώθετε, να ελέγχετε εκ των προτέρων και να επικοινωνείτε με τους υποψήφιους επισκέπτες σας με ασφάλεια (χωρίς να αποκαλύπτετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας), να διαβάζετε κριτικές που γράφτηκαν για τους επισκέπτες από άλλους οικοδεσπότες και - φυσικά - να επικοινωνείτε με την ομάδα Εξυπηρέτησης πελατών μας οποιαδήποτε στιγμή, όπου κι αν βρίσκεστε.
Έχετε πάντα τον έλεγχο για το ποιος μένει στο χώρο σας.
Έχοντας συμπληρώσει περισσότερες από 10 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες κρατήσεις κυλούν ομαλά. Ωστόσο, αντιλαμβανόμαστε ότι χρειάζεστε μια εξασφάλιση. Η Εγγύηση οικοδεσπότη σάς καλύπτει για απώλειες ή ζημιές λόγω κλοπής ή βανδαλισμού που προκαλείται από επισκέπτη της Airbnb - μέχρι του ποσού των €700.000. Μάθετε περισσότερα για την προστασία και την ασφάλεια
Ποιες ειναι οι υποχρεωσεις μου;
Θα πρέπει να παρέχω πρόσβαση στην κουζίνα; Πιστολάκι για τα μαλλιά; Πρωινό;
Οι οικοδεσπότες της Airbnb έχουν στη διάθεσή τους μεγάλη ποικιλία επιλογών όσον αφορά στο ποιες υπηρεσίες και παροχές προσφέρουν. Μπορείτε να επιλέξετε μια εμπειρία "πέντε αστέρων", παρέχοντας τα πάντα - από οδοντόβουρτσες μέχρι παντόφλες. Ή μπορείτε να παρέχετε τα απολύτως στοιχειώδη: καθαρή, άνετη διαμονή, χωρίς περιττές πολυτέλειες. Ή κάτι ενδιάμεσο. Η επιλογή είναι αποκλειστικά δική σας.
Η "Περιγραφή", οι "Παροχές" και οι "Κανόνες σπιτιού" σάς επιτρέπουν να διαχειρίζεστε τις προσδοκίες σας και να επικοινωνείτε ξεκάθαρα με τους επισκέπτες από την αρχή.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου