Σελίδες

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ξάνθη: Διεγράφη χρέος συνταξιούχου ύψους 144.000 ευρώ!

 
Τη διαγραφή χρέους 143.806 ευρώ αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Ξάνθης δίνοντας οικονομική «ανάσα σωτηρίας» σε έναν συνταξιούχο κάτοικο της περιοχής. Ο συνταξιούχος προσέφυγε στον Νόμο των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με τις συνολικές οφειλές του να αγγίζουν τις 153.406 ευρώ και οι οποίες προέρχονταν από συνολικά τέσσερα δάνεια.
Το δικαστήριο προχώρησε στη διαγραφή των 143.806 ευρώ, επιβάλλοντας στον συνταξιούχο να αποπληρώσει το ποσό των 9.600 ευρώ καταβάλλοντας 200 ευρώ τον μήνα, ενώ η απόφαση του θα επανεξεταστεί σε δύο χρόνια. «Ήταν τέσσερεις οι αντίδικες τράπεζες, ενώ πρόκειται για έναν χαμηλοσυνταξιούχο με 460 ευρώ σύνταξη ο οποίος ήταν παντρεμένος και ικανοποιητικό μισθό και μπορούσε να πληρώνει τα δάνεια του, ωστόσο στην πορεία προέκυψε διαζύγιο και βγήκε στη σύνταξη, ενώ δεν διέθετε ατομική περιουσία παρά μόνο έναν αγρό τον οποίο έκρινε το δικαστήριο ότι δεν έπρεπε να εκποιηθεί λόγο μηδαμινής αξίας» σημειώνει η δικηγόρος του δανειολήπτη κ. Πόπη Συμενωίδου.
Ξεχειλίζουν τα πινάκια!
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το thrakitoday ολοένα και περισσότερα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και καταναλωτές προσφεύγουν στη δικαιοσύνη αναζητώντας λύσεις, με το Ειρηνοδικείο Ξάνθης να παρουσιάζει τρομακτική συμφόρηση. «Πλέον ορίζονται δικάσιμοι για το τέλος του 2017 και τις αρχές του 2018. Τόσο μεγάλη είναι η συμφόρηση στο Ειρηνοδικείο» εξηγεί η κα Συμεωνίδου, για να συμπληρώσει πως «κάθε εβδομάδα δικάζονται περίπου 8 τέτοιες υποθέσεις, ενώ ανά μήνα αγγίζουν τις 30».
Από την πλευρά τους οι τράπεζες έχουν σκληρύνει τη στάση που ακολουθούν απέναντι στα δανειολήπτες που παρουσιάζουν αδυναμία αποπληρωμής των δόσεων. «Η δικαιοσύνη είναι πάρα πολύ ακριβή για τον κόσμο τον πολύ, αλλά και οι χρόνοι που δίνει δεν ανταποκρίνονται στα χρήματα που του δίνει» σημειώνει η κα Συμεωνίδου, τονίζοντας πως «οι τράπεζες πιέζουν με τον τρόπο της προσημείωσης των ακινήτων, ζητούν να προσημειώνουν τα σπίτια κάνοντας νέες ρυθμίσεις για να μην φαίνονται κόκκινα τα δάνεια τους». Η ίδια μάλιστα εκτιμά ότι με την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών η τράπεζες θα σκληρύνουν ακόμη περισσότερο στη στάση τους απέναντι στους δανειολήπτες.
[Πηγή newsbomb.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου