Σελίδες

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Διευκολύνσεις από ΕΥΔΑΠ για ανεξόφλητους λογαριασμούς


Η ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να παράσχει διευκολύνσεις στους καταναλωτές για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς, έπειτα και από την ιστορία με τον συνταξιούχο στο Πέραμα, που παραλίγο να χάσει το σπίτι του για χρέος ύψους 746 ευρώ, ενώ είχε μείνει χωρίς νερό για πέντε μήνες.

Συγκεκριμένα, η ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε σήμερα νέο πρόγραμμα διακανονισμών για όσους δεν αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού, με αύξηση του αριθμού των δόσεων και προσωρινή αναστολή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2014.
Έτσι, για τους πελάτες με αποδεδειγμένη οικονομική δυσκολία, οι δόσεις από 6 που είναι σήμερα πλέον αυξάνονται σε 36. Ακόμη, αναστέλλονται προσωρινά, όπως προαναφέρθηκε, τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης μέχρι το ποσό των 3.000 ευρώ. Αυτό, όμως, προϋποθέτει ο οφειλέτης θα προσέλθει στην εταιρεία για να κάνει διακανονισμό.
Όπως εξηγούν από την ΕΥΔΑΠ, οι χρόνια άνεργοι και οι άνθρωποι με αναπηρία που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τις δόσεις και πάνω από 36.
Για να γίνει αυτό θα πρέπει να προσκομίσουν φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας και των δικαιολογητικών που πιστοποιούν την αναπηρία. Την ίδια ώρα, από την εταιρεία προχωρούν στην απλούστευση των διαδικασιών που απαιτούνται προκειμένου να γίνει διακανονισμός για την αποπληρωμή των χρεών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου