Σελίδες

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Εσοδα 1.200€ ανά στρέμμα με συμβόλαιο για τη ροδιά


Μια επικερδή εναλλακτική πρόταση σε νέους και παλιούς αγρότες προσφέρει η συμβολαιακή καλλιέργεια της ροδιάς, που φτάνει να αποδίδει εισόδημα της τάξης έως και 1.200 ευρώ ανά στρέμμα.

Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και χάρη στο μοντέλο της συμβολαιακής γεωργίας διαθέτουν χιλιάδες στρέμματα καλλιέργειας ροδιάς Wonderful αναζητούν παραγωγούς που επιθυμούν να ξεκινήσουν να ασχολούνται με τη συμβολαιακή καλλιέργεια της ροδιάς.

Με το σύστημα της συμβολαιακής γεωργίας να κερδίζει διαρκώς έδαφος, τα τελευταία χρόνια άρχισε να αναπτύσσεται και η παραγωγή ροδιού στη χώρα μας μέσω συμβολαίων, αποδεικνύοντας ότι το ρόδι είναι μια σταθερά αποδοτική καλλιέργεια.
Η καλλιέργεια, αν και ξεκίνησε από τα αρχαία χρόνια στην ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα, ήταν σε πολύ μικρές εκτάσεις μέχρι το 2005. Η καλλιεργούμενη έκταση δεν ξεπερνούσε τα 700-800 στρέμματα, ενώ πολλά ήταν και τα διάσπαρτα δένδρα σε κήπους.
Μέχρι λοιπόν περίπου πριν από 5-6 χρόνια, τα ρόδια που παρήγαγε η Ελλάδα (περί τους 500 τόνους ετησίως) ανήκαν σε μικρές τοπικές ποικιλίες, χωρίς φυσικά να καλύπτουν τις εγχώριες ανάγκες.
 http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου