Σελίδες

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Κρήτη: Καταδικάστηκαν 3 γιατροί τα ξημερώματα για τον θάνατο της εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη!

 

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του Εισαγγελέα και ανακοίνωσε την απόφαση στις 05.00 τα ξημερώματα - Οι γιατροί καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια...

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, ολοκληρώθηκε, λίγο πριν τις 05.00 το πρωί, η δίκη για το θάνατο της άτυχης εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, πριν από 4 χρόνια.

Το δικαστήριο συμφώνησε με την πρόταση του Εισαγγελέα κ.Γαλήνα και έκρινε ένοχους, για ανθρωποκτονία από αμέλεια, τους τρεις γιατρούς: τον τότε αναπληρωτή διευθυντή της Μαιευτικής κλινικής, την τότε ειδικευόμενη γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας, καθώς και τον ένα από τους δύο, τότε, ειδικευόμενους γιατρούς.

Ο τότε αναπληρωτής διευθυντής εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κρίθηκε ένοχος και για παράβαση καθήκοντος. Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι, σύμφωνα και με την πρόταση του Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, στον τότε αναπληρωτή διευθυντή της κλινικής επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών, στη γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας ποινή φυλάκισης 2 ετών και στον, τότε, ειδικευόμενο γιατρό ποινή φυλάκισης 1 έτους. Οι τρεις γιατροί πρόκειται να ασκήσουν έφεση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου