Σελίδες

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Περί των καταστρεπτικών συνεπειών της αιδοιολειξίας


Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης
Έχει σημασία το τι δηλώνει κανείς κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη ή σκοπιμότητα.
Κατά κανόνα, οι διάσημοι κάνουν δηλώσεις που προορίζονται για δημόσια κατανάλωση.
Έτσι, κατά καιρούς μαθαίνουμε διάφορα απίθανα πράγματα πού ξεπερνούν κάθε φαντασία. Θα είχε ενδιαφέρον να ανθολογήσει κανείς όλες αυτές τις κατά συνθήκη παραδοξότητες  που έχουν σκοπό να προκαλέσουν , να κινήσουν το ενδιαφέρον, να βγουν στην αγορά προκειμένου να πουληθούν ως προϊόν. Οι σταρ ζουν την ζωή τους μέσα από τις εντυπώσεις που προκαλούν έτσι, κάθε τους κουβέντα το δίχως άλλο δεν είναι αυθόρμητη – έκτος αν ο αυθορμητισμός τους προάγει την δημόσια εικόνα τους. 
Έχουμε ακούσει ότι βάζει ο νους του ανθρώπου!  Τελευταία δυο ιδιαίτερα προβεβλημένοι και φωτεινοί σταρ του Χόλυγουντ αισθάνθηκαν την ανάγκη να κοινοποιήσουν ευρύτερα αυστηρώς προσωπικά προβλήματα υγείας τους καθώς και την προσωπική τους περιπέτεια.
Η εκπάγλου καλλονής Αντζελίνα Τζολί  ανακοίνωσε την ζοφερή της ιστορία  που σχετίζεται με τον καρκίνο του μαστού. Το θέμα έγινε παγκόσμια είδηση και οι εντυπώσεις από την μεγάλη  προβολή και ανάλυση έμειναν τελικά ομιχλώδεις ως προς την αναγκαιότητα ή όχι της συγκεκριμένης  δημοσιοποίησης. Στην περίπτωση του καρκίνου, οι άνθρωποι είναι απελπιστικά ίσοι – όχι ως προς τα έξοδα της αγωγής  για την αντιμετώπισή του,  πράγμα που θα ήταν το ιδανικό-  αλλά ως προς την αμεροληψία της τύχης και της ατυχίας. Στον αντίποδα της Τζολί,  ο Μάικλ Ντάγκλας τόλμησε ένα ακόμα … βήμα:  Προέβη σε εξόχως ερεθιστικές - αποκαλυπτικές δηλώσεις προφανώς προς χάριν της επιστήμης και της ενημέρωσης. Πληροφόρησε την διψασμένη για παραδοξότητες παγκόσμια κοινότητα ότι: «Χωρίς να θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, ο συγκεκριμένος αυτός καρκίνος προκαλείται από ένα ιό (HPV) για τον οποίο ευθύνεται η αιδοιολειξία. Πρόκειται για μια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια».
Αναρωτιέται κανείς, ωστόσο, τι θα αποκαλυπτόταν αν ο δημοφιλής ηθοποιός  έμπαινε και σε λεπτομέρειες ….
Το συμπέρασμα είναι να θορυβηθούν οι αιδοιολείκτες, αλλά και να επιβεβαιωθεί περίτρανα – για μια ακόμα φορά – η πάνσοφη λαϊκή ρήση που θέλει το αιδοίο να σέρνει καράβι!  Πόσο μάλλον να προκαλεί ασθένειες…
 http://topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου