Σελίδες

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Είναι ασφαλές καταφύγιο ο χρυσός; "Λάθος να αγοράσει κάποιος τώρα χρυσό, έχει κι άλλο κάτω" εκτιμά ο Bill Baruch


Ο χρυσός με την τιμή των 1.298 δολαρίων την ουγκιά και την εμφανή πτώση που παρουσίασε μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, πιθανόν να έβαλε κάποιους στον πειρασμό να αγοράσουν το πολύτιμο μέταλλο. Ο χρυσός έχασε σε μία εβδομάδα 95,60 δολάρια και η αλήθεια είναι ότι ο πειρασμός είναι μεγάλος.

Σύμφωνα με τον Bill Baruch, στρατηγικό αναλυτή στο iiTrader, το να αγοράσεις τώρα χρυσό θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος. "Ο στόχος μας είναι τα 1.154 δολάρια η ουγκιά που είναι πιο κοντά στο ψυχολογικό όριο των 1.000 δολαρίων" ανέφερε ο κ. Baruch.
Σύμφωνα με άρθρο του ίδιου στη Chicago Mercantile Exchange ο πρωταρχικός λόγος για να αγοράσει κάποιος χρυσό έχει εκλείψει.
"Αυτή την ώρα το δολάριο είναι η σωστή επένδυση αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Bank of Japan θα συνεχίσουν να μειώνουν τις αγορές τους σε χρυσό ειδικά όταν πατήσει φρένο και η FED το 2014 (όπως προανήγγειλε ο Bernanke) η πτώση του χρυσού θα είναι ακόμα μεγαλύτερη", αναφέρει ο  Bill Baruch.
Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι με άρθρο του στο Project Syndicate στις αρχές του μήνα και ο πολύς Dr. Doom ή κατά κόσμον Nouriel Roubini είχε προβλέψει πως ο χρυσός θα πέσει κάτω από τα 1.000 δολάρια ανά ουγκιά, έως το 2015.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου